Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

sreda 17-apr
  • Znanja in veščine za uspešno vodenje prostovoljcev
  • Razstava interspace

  • petek 19-apr
  • Ingmar Bergman: Prizori iz zakonskega življenja

  • sobota 20-apr
  • Plečnikova Lectarija

  • nedelja 21-apr
  • Moja elektrarna by ENERTEC pokal Slovenije v akvatlonu 2024

  • sreda 24-apr
  • Zoh Amba »Bhakti«

  • četrtek 25-apr
  • Tadej Toš: ABRAhmm

  • petek 26-apr
  • VegaFriday v Mariboru

  • sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Zdrav način življenja, alternativna medicina, spa & wellnes Nov topic Pošlji odgovor
     kontracepcijske tablete Yasmin
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    A
     september 25 2008 19:28  (Prebrano 2978 krat)  
    Forum Admin
    Admin

    Status: neprijavljen

    Registriran: 05/26/02
    Posts: 1290



    Pozdravljena dekleta,

    Danes ko sem ležala na sedežni in poslušala poročila na 24 ur v zvezi z še eno smrtjo mladega dekleta zaradi pljučne embolije, ki je jemala kontracepcijske tablete Yasmin, ki pa so pod imenom Yarina na voljo pri nas v Sloveniji, me je kot strela z jasnega zadelo: PA SAJ SEM JIH TUDI JAZ JEMALA OKOLI 3 LETA.

    Mogoče to sedaj ni več pomembno, ampak vseeno me nekaj žene da vam napišem nekaj besed.


    Kot večina od vas ve, sem tudi jaz v lanskem letu zbolela zaradi pljučne embolije in za las ušla smrti. Moje težave so trajale nekje okoli tri tedne in nikakor mi niso mogli ugotoviti kaj je vzrok mojemu dušenju in težavam pri dihanju, kljub večkratnem obisku osebne zdravnice in urgence.


    Na mojo srečo mi je življenje rešila moja pulmologinja dr. Zalokarjeva, ki me je na osnovi mojega telefonskega klica, že vso obupano sprejela brez napotnice in takoj posumila na možnost pljučne embolije. V eni uri sem prispela na Klinični center, kjer so me slikali na tomografu in ugotovili kar 25 strdkov v pljučih. Od tam sem bila poslana na IPP oddelek na urgenci in naprej na KOŽB oddelek- 6 nadstropje-Klinični center. Ves čas mojega sprejema in zdravljenja na Kliničnem centru, so se vsi čudili, da sem zbolela za pljučno embolijo in da je to pri moji starosti že skoraj nemogoče (42 let).



    Ko sem odhajala iz bolnice, sem dobila odpustni list, kjer je bilo razvidno, da so mi naredili vse mogoče preiskave, a razloga za pljučno embolijo niso našli, čeprav so bili obveščeni o tem, da sem se zdravila zaradi premajnnega delovanja ščitnice in zato jemala tablete Euthyrox, hkrati pa sem zaradi premalega delovanja ščitnice imela težave z neurejenimi menstruacijami, za kar sem nekaj let jemala kontracepcijske tablete TRI-STEDIRIL. Ker pa sem zaradi teh tablet imela težave z zatekanjem rok, nog in obraza ter več mesečnemu izostanku menstruacije, mi je moja ginekologinja svetovala tablete YARINA, ker dobro delujejo na odvajanje vode in se dobro obnesejo pri tovrstnih težavah.



    Po vsem tem, kar se mi je zgodilo okoli pljučne embolije, sem krivila mojo osebno zdravnico, ker sem menila, da v času mojih obiskov pri njej, zaradi težav z dušenjem in težkim dihanjem ter stiskanju v pljučih, ni resno pristopila k mojemu zdravljenju, celo po tretjem obisku pri njej, zaradi še vedno enakih težav, mi je ponudila tablete za živce, češ, da delam paniko.

    .



    Zato se sedaj sprašujem:



    1. Ali je možno, da je moja osebna zdravnica spregledala možnost pljučne embolije, čeprav v mojem kartonu piše, da jemljem tablete Yarina?

    2. Ali je možno, da so v času mojega zdravljenja na Kliničnem centru zaradi pljučne embolije, spregledali, da sem jemala tablete Yarina in da bi bil lahko vzrok tej diagnozi jemanje tablet Yarina?

    3. Ali je možno, da je naše zdravstvo že tako na "psu", da nas zdravniki ne vidijo več kot bolnike z resno diagnozo, ampak razmišljajo o nas, kot o hipohondrih, ki pridejo zdravniku po bolniško, njihov edini cilj pa je, kako priti, do večje plače.



    Da ne bo pomote, ne mislim, da zdravniki in ostali v zdravstvu ne zaslužijo večijih osebnih dohodkov za svoje delo, ki je res težko, in tudi ne mečem vse zdravnike v isti koš "vso čast posameznikom", ampak v zadnjem času je preveč napak v zdravstvu, ki se končajo s smrtjo bolnika.



    Po mojem prihodu iz bolnice, sem pregledala kar nekaj gradiva v zvezi z pljučno embolijo in tudi pisala o mojih težavah na forume. Bila sem zelo presenečena, ker sem, dobila veliko, veliko odgovorov na temo pljučna embolija, od žensk po Sloveniji, ki so imele enako diagnozo kot jaz, a nobeni niso ugotovili razloga za to diagnozo.



    Zato prosim vse, ki prejmete moj mejl, da ga posreduje svojim prijateljicam, sestram, mamam, babicam, znankam in jih s tem mejlom mogoče spomnite, da tudi one jemljejo tablete Yarina in da bi bilo dobro, da preverijo svoje zdravstveno stanje prej, preden se jim začnejo pojavljati težave, ki bi lahko kazale na nastanek strdkov.



    Se opravičujem, če so v tekstu nastale slovnične napake, ker vsakič, ko slišim, da je neka mlada oseba umrla zaradi pljučne embolije, ker je jemala kontracepcijske tablete Yarine, me informacija pretrese do dna, tako, da je moj edini cilj opozoriti čim več žensk na to težavo, in pri tipkanju pozabim na slovnico.



    Slavica


    your life, your expression, your software
    Profil Spletna stran
    Quote
    Zaspana
     november 18 2008 13:09   
    Forum Sonček
    Sonček

    Status: neprijavljen

    Registriran: 08/09/08
    Posts: 10

    Ga. Slavica, zanima me naslednje:
    Ste prepričani, da so vse ženske, ki so imele pljučno embolijo, jemale resnično in le navedene kontracepcijske tablete? So vam to potrdile?

    Jemanje teh tablet še vedno ni dokazano škodljivo. Vsebujejo enake sestavine kot druge kontracepcijske tablete. Da bi zdaj kontracepcijske tablete vsepovprek očrnili in jih okrivili vsega mogočega, je pa le malo preveč.

    Dokazano pa lahko embolijo in veliko drugih bolezni povzročajo razna "zdravila" in preparati, ki niti nimajo dovoljenja za prodajo v Sloveniji, a se jih na veliko oglašuje po medijih, denimo preparat za večanje dojk, shujševalna sredstva in podobno. Ste prepričani, da ni katera od navedenih bolnic uporabljala denimo tudi teh sredstev? Mislim, da je tudi to problem, če nas ne zanima, koliko uporabnikov teh preparatov pristane v bolnišnicah ...

    Odgovor na vaša tri vprašanja je lahko DA. A menim, da je še prezgodaj trditi, za kaj je šlo v resnici. Pustimo medicini, naj dokaže svoje, najhujše so sodbe na prvo žogo. Pa četudi ne bi pozabili na slovnico.
    Upravičeni pa so vaši pomisleki glede časa in pozornosti, ki ju namenijo osebni zdravniki svojim pacientom. To pa JE resnični problem.


    Profil
    Quote
    Forum generiran v : 2,37 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 04:33

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 2,74 seconds