Forum Menu 
Spisek forumov
Uporabniki
Najpopularnejši topici
 NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

petek 19-apr
  • Ingmar Bergman: Prizori iz zakonskega življenja

  • sobota 20-apr
  • Plečnikova Lectarija

  • nedelja 21-apr
  • Moja elektrarna by ENERTEC pokal Slovenije v akvatlonu 2024

  • sreda 24-apr
  • Zoh Amba »Bhakti«

  • četrtek 25-apr
  • Tadej Toš: ABRAhmm

  • petek 26-apr
  • VegaFriday v Mariboru

  • sobota 27-apr
  • Začetek sezone na parkovni modelni železnici

  • torek 30-apr
  • Aktualno iz Špricerkres v Malečniku, Parni Valjar / DJ's Brata Fluher

  • nedelja 12-maj
  • Prijave na tradicionalno gorskokolesarsko preizkušnjo MTB Slavnik 12. maja 2024 v Hrpeljah

  • torek 14-maj
  • Vabilo na izobraževanje Strateško načrtovanje pridobivanja sredstev v prostovoljskih organizacijah

  • sreda 15-maj
  • Umanotera vabi na razpravo ob evropskih volitvah 2024

  •   Več o dogodkih  
    Preglej vse dogodke v tem letu




     Spisek forumov > Splošno > Aktualno doma in globalno Nov topic Pošlji odgovor
     Vas zanima kdo še vodi naš planet - agro-biznis, farmacijo, posledice cepljenj?
     |  Verzija prirejena za tiskanje
    Gost: AlesBab
     julij 19 2009 23:36  (Prebrano 1476 krat)  


    Naj vam ne bo škoda časa ob prebiranju tega članka...

    Družina Rockefeller, Bill Gates, Warren Buffet,... veliki filantropi?

    Zgodbo o preobrazbi Rockefeller kartela v 20-tih letih prejšnjega stoletja smo že spregovorili. Pred kratkim pa se je ustanovitelj Microsofta Bill Gates (še vedno najbogatejši človek na svetu) pridružil (skupaj s svojo soprogo) Warrenu Buffetu in v svojo fundacijo vložil preko 30 milijard $. Po temeljitem preučevanju problemov s hrano v revnih državah, je pričel s svojim programom, ki naj bi izkoreninil lakoto predvsem v Afriki. Po njegovih izjavah se je pri tem zgledoval po podobni akciji "Zelena revolucija", ki so jo po koncu 2.sv. vojne sprožili Rockefellerjevi. Da se nekoliko pobližje seznanimo z "uspehi" Zelene revolucije, se moramo vrniti 50 let nazaj v zgodovino.

    Rockefellerjeva fundacija je že bila prisotna v Mehiki, Indiji, ter še v mnogih drugih revnih državah. Zato so projekt tam tudi pričeli sprovajati, vodja pa je bil Nobelov nagrajenec za agronomijo Norman Borlaug. Vse skupaj je bila še ena ukana bratov Rockefeller, ki je na tak način vzpostavila kontrolo nad agro-biznisom. H.Kissinger je nekoč dejal: " če nadzoruješ nafto, potem obvladuješ državo, če obvladuješ hrano, potem nadzoruješ prebivalstvo."

    V tem agro-biznisu je Rockefeller fundacija financirala raziskave razvoja genetskega inženiringa rastlin in živali. Največji uspeh Zelene revolucije je bil prodor novih rastlinskih hibridov na novo nastala tržišča. Hibridi imajo namreč to lastnost, da se težko razmnožujejo. Normalne rastline imajo semena, ki so podobne semenom 'svojih staršev', pri hibridih pa je takega semena dosti manj kot pri prvi generaciji. To pomeni, da morajo poljedelci seme za setev vsako leto na novo kupiti. Pomembno je tudi dejstvo, da se je na tak način skrčil krog prodajalcev semen, torej so se poljedelci vezali zgolj na enega ponudnika (ni konkurenčnosti dobaviteljev). Patentirani hibridi so bili v lasti peščice multinacionalk, kot sta to DuPont in Monsanto, ki so kasneje pričele z gensko revolucijo.

    Z uveljavitvijo skrbno načrtovane ameriške agrarne tehnologije se je v agrarni-biznis vključila še farmacevtsko-naftna industrija, ki je proizvajala zaščitna sredstva in umetna gnojila.

    Kmetovalci so bili prisiljeni kupovati semena za setev, zaščitna sredstva in umetna gnojila. Ker tega denarja niso imeli, so si ga morali izposojati v bankah. Za večino iskalcev posojil so bila vrata bank zaprta, zato so se morali obrniti na ulične ponudnike posojil, ki so imeli neprimerno višjo obrestno mero. Ker so bile krediti predragi,so bili kmalu prisiljeni zemljo pod ceno prodati in zapustiti svoje domove. Večina propadlih kmetovalcev je končala v bednih predmestjih velemest, kjer so iskali delo. Ta velikanska vojska novonastalih revežev danes služi kot poceni delavna sila globalnega gospodarstva.

    Še ena posledica Zelene revolucije: z namenom, da se poveča pridelek velikih obdelovalnih površin, ki služijo za intenzivno poljedelstvo, so vlade pričele graditi jezove na rekah za velike namakalne sisteme, večinoma financiranih s posojili Svetovne banke. To je dodatno vplivalo na izgubo zemlje in posledično na razseljevanje domačega prebivalstva.

    T.i. Zelena revolucija se je zaradi uporabe ogromnih količin herbicidov, pesticidov in umetnih gnojil spremenila v 'Kemično revolucijo'.

    AGRA je Zveza za zeleno revolucijo v Afriki (The Allaiance for Green Revolution in Africa) in je v bistvu združena akcija Rockefellerjeve Fundacije in Gates Fundacije. Predsednik AGRA je nihče drug kot bivši sekretar ZN - Kofi Annan. Ostali člani uprave so vsi prekaljeni mački iz Rockefeller fundacije in Svetovne banke.

    Glavni namen AGRA je uporaba genetsko spremenjenih kulturnih rastlin za dosego boljšega pridelka. Toda genetsko spremenjene rastline so se že izkazale za velik "kiks", saj so se mnogi rastlinski škodljivci že prilagodili "novim" kulturam in ponekod so se te rastline izkazale za slabši izbor, saj so pridelki slabši od prejšnjih. Interes ZDA je, da bi gensko spremenjene rastline pričele zavzemati glavno vlogo v sodobnem kmetijstvu. Eden največjih tovrstnih projektov poteka v okupiranem Iraku, saj so ZDA preko marionetne iraške vlade dosegle, da morajo poljedelci uporabljati v glavnem genetsko spremenjene kulturne rastline. Na tak način, bi morali kmetje vseskozi plačevati pravico do uporabe patentiranih rastlinskih semen. Ker pa iraški kmetje nimajo denarja za plačevanje "davka" ameriškim korporacijam, so prej tradicionalno poljedelstvo opustili, pričeli pa so saditi mak. In sedaj pridemo do največjega paradoksa (?) - dve okupirani državi sta največji proizvajalki opija (daleč na 1.mestu je Afganistan, 2.mesto pa že zavzema Irak, čeprav v tej deželi nikdar niso gojili maka). Posel z opijem v Iraku je prevzela najbolj "prijateljska" organizacija Američanov - Al Kaida!!!

    Gates in Rockefeller fundaciji, skupaj z norveško vlado in še z nekaterimi družbami (Monsanto), ki se ukvarjajo z genetsko spremenjeno hrano, so zgradili na otoku Svalbard (1.100 km oddaljen od Severnega tečaja in je del Spitzbergovega otočja) trezor z nekaj milijoni vrst semen iz celega sveta. V skalovju skritemu trezorju bodo pod orožjem hranili semena, ki pomenijo preživetje prebivalstva celotne Zemlje. Zakaj? Kakšen je 'Veliki načrt' te združbe? Za odgovor moramo postaviti naslednje vprašanje: kdo potrebuje ta semena? Tisti, ki spreminjajo osnovne značilnosti naravnega ali semena spremenjenega po naravni poti s križanjem kultur. Scenarij za tak ukrep je povsem logičen - ker se ne ve, kakšne učinke ima genetsko spremenjeno seme v daljšem obdobju, se lahko zgodi, da po vsem svetu prevladalo tovrstno seme in v primeru, da se cel sistem sesuje, potem bo potrebno znova razviti (razmnožiti) "staro" seme. In to seme bo v lasti teh fundacij oziroma teh oseb. Ali ni to podobno nekaterim znanstveno-fantastičnim hollywoodskim filmom?

    Glede na pretekle izkušnje z družinami kot so Rockefeller, Carnegie, Harriman, in ostalimi, pa se vsiljuje še eno vprašanje: ali je GMO (genetsko spremenjeno rastlinsko seme) biološko orožje prihodnosti?

    - Epicyt je manjša biotehnična družba z domicilom v Kaliforniji, ki je l.2001 oznanila, da je razvila genetsko spremenjeno koruzo, ki sterilizira moške, če je ti zaužijejo. Kasneje je to podjetje podpisalo joint-venture pogodbo o uporabi njenega znanja z družbami DuPont in Syngenta, ti dve družbi sodelujeta pri projektu na otoku Svalbard (Bill Gates&co.)

    *

    WHO (Svetovna zdravstvena organizacija) je v 90.-tih sprožila akcijo - milijone žensk (15- 45 let starosti) iz Nikaragve, Mehike in Filipinov naj bi cepili proti tetanusu (?!). Zakaj samo ženske, ali so moški na to infekcijo imuni? Seveda ne, možnosti za okužbo (npr. poškodba z zarjavelim žebljem) so povsem enake. In prav tako vprašanje so si ga zastavili člani katoliške organizacije "Comite Pro Vida de Mexico". Cepivo so temeljito raziskali in ugotovili, da vsebuje človeški hCG (human Chorionic Gonadotrophin) - naravni hormon, ki v kombinaciji s prenašalcem toksičnega tetanusa stimulira protitelesca, in v primeru, da ženska zanosi, doživi spontani splav. O tej možnosti cepljene ženske niso obvestili. Kasneje je prišla cela resnica na dan: že na začetku 70.-tih let je Rockefellerjeva fundacija, skupaj z Rockefeller Population Council, Svetovno banko in Nacionalnim inštitutom ZDA za zdravje, sprožila 20 let trajajoč projekt razvoja cepiva, ki sproži abortus pri ženskah, in naj bi se skril v cepivo proti tetanusu. Ta projekt je podprla tudi norveška vlada (>>Svalbard)! Ali je to zgolj naključje? Med letoma 2001 - 2004 je ameriška zvezna vlada namenila 14,5 milijard $ za razvoj bio-orožij. Preko 300 znanstvenih inštitutov in 12.000 oseb ima dostop do patogenov, ki se jih lahko uporabi za biološko orožje. Seveda je ves ta potencial financiran v "obrambne" namene.

    (F.William Engdahl: Seeds of Destruction)


    Leta 1922 je Lothrop Stoddard, akademik s Harvarda in v tistih časih vodilni strokovnjak za demografijo, izdal knjigo: "The Rising Tide of Color against White World Supremacy" ("Naraščujoča plima obarvanih grozi beli dominaciji sveta"Wink. Knjigo lahko postavimo ob bok tisti bolj poznani - "Mein Kampf".

    1931 - Portoriko

    Dr. Cornelius Rhoads, ameriški patolog, je v Portoriku izvajal eksperiment, ki ga je financiral Rockefeller Institute for Medical Investigations. Rhoads je namenoma okužil domačine z rakom in kasneje je 13 oseb zaradi tega umrlo. Čeprav so portoriške oblasti odkrile škandal, je dr.Rhoads v ZDA nadaljeval svojo uspešno kariero in je postal celo član Ameriške komisije za atomsko energijo. Rhoads je bil odgovoren tudi za eksperimente z radioaktivnim sevanjem, pri katerih je za poskusne zajce uporabil zapornike, paciente bolnišnic in vojake. Ameriško združenje za raziskovanje raka je dr.Rhoadsu podelila priznanje s tem, da je nagrado za izjemne dosežke na področju raziskovanja raka poimenovala prav po njem.

    1932 - Tuskegee, Alabama

    U.S. Public Health Service (Javni zavod za zdravje ZDA) je leta 1932 v kraju Tuskegee (Alabama) začela s klinično študijo T'uskegee Study of Untreated Syphilis in the Negro Male' (Študija o nezdravljenemu sifilisu pri črnski moški populaciji) z namenom, da ugotovijo 'naravni razvoj' bolezni, če se ta ne zdravi. Izbrani črnci so bili v glavnem nepismeni nabiralci bombaža. V tistem času je bilo zdravljenje sifilisa zelo nevarno/toksično. In čeprav je čez 10 let penicilin omogočal učinkovito zdravljenje te spolne bolezni, se je eksperiment nadaljeval še nadaljnih 40 let, dokler zadeva ni bila objavljena v medijih. "Študijo" so ukinili v enem dnevu. Šele l.1997 se je predsednik Clinton osmim preživelim žrtvam opravičil v imenu ZDA. Kdor je gledal inavguracijo novega ameriškega predsednika Obame, je lahko v častni loži opazil tudi prej omenjene žrtve.

    Tuskegee Experiment je zahteval preko 400 žrtev (v študijo je bilo vključenih 399 oseb, 14 dojenčkov pa se je rodilo že s sifilisom).

    1935 - "Pellagra Incident"

    Potem, ko je v ZDA umrlo na milijone ljudi zaradi pelagre, je U.S. Public Health Service končno priznal, da je povzročitelj te bolezni pomanjkanje niacina (vitamin B3). Ker je pelagra prizadela predvsem revno populacijo, je omenjena ustanova kar 20 let puščala to bolezen nezdravljeno.

    Intimna prijateljica družine Rockefeller, ustanoviteljica Planned Parenthood International, je l.1939 v Harlemu ustanovila "The Negro Project" z ciljem, "da se izkorenini črnska populacija".

    1940 - jetnišnica v Čikagu

    400 zapornikov so namerno inficirali z malarijo, da bi preizkušali nova zdravila. O tem eksperimentu je bilo govora tudi na nuernberškemu procesu po zaključku 2.sv.vojne, ko so se nacisti zagovarjali za svoje početje v koncentracijskih taboriščih in se primerjali z Američani.


    Seznam podobnega neetičnega ravnanja se bi lahko še dodatno razširil, saj tudi današnji čas ni imun proti taki "znanosti". Naj omenim zgolj dogodek iz 1990.leta, ko so v Los Angelesu 1.400-tim šest mesečnim dojenčkom črnske in hispano populacije namenoma dali nepreverjeno cepivo proti ošpicam. Seveda starše o tem niso obvestili.


    Kakšna je prava resnica o izvoru AIDS-a, pa je še nedokončana zgodba, ki pa je v tesni povezavi s cepljenjem proti hepatitisu B.

    Lp
    Aleš B


    Quote
    Forum generiran v : 0,04 sekundah
    Nov topic Pošlji odgovor



     Časovni okvir je CEST. Ura je 10:46

    Običanji topici Običanji topici
    Zaklenjeni topici Zaklenjeni topici
    Prilepljeni topici Prilepljeni topici
    Novosti Novosti
    Prilepljeni topici W/ Novosti Prilepljeni topici W/ Novosti
    Zaklenjeni topici W/ Novosti Zaklenjeni topici W/ Novosti
    Dovoljen ogled postov od gostov 
    Gostje lahko dodajo poste 
    Omogočen celoten HTML 
    Cenzuriranje 




    Na vrh (začetne) strani
     Copyright © 2024 www.pozitivke.net
     Vsa naša koda pripada vam.
    Powered By GeekLog 
    Page created in 0,56 seconds