Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah
lahko dobivaš tudi na dom.
Idejo zaporedne kreacije in propadanja svetov, podobno tej v Esenski prerokbi najdemo tudi v eni od epizod filmske serije Matrix. Tam je tudi napoved umetne inteligence. Čeravno je morda večinska publika Matrix gledala kot akcijski - znanstveno - fantastični film pa je (bila) filmska ekipa vse prej kot naivna v pogledu ezoteričnih znanj. Nekatera sporočila iz filma tako spadajo med "prepovedana" in menda je del ekipe tudi nosil posledice.....
V članku s spodnjega linka najdemo vsaj zame prve konkretne predstave kaj bi bila lahko umetna inteligenca. Vendar pa mi ni znana točna definicija kdaj je inteligenca umetna. Oziroma bolje rečeno zdi se mi da bi nekateri imeli velike težave definirati že tudi to kaj je Naravna inteligenca. Slišal sem že vsaj zame klobasanje o evolutivno - stohastičnem nastanku človekove inteligence.
Sam nagibam k temu, da bi eno od razlag tretjega dogodka Esenske prerokbe lahko iskali tudi v umetni inteligenci. Ta ima lahko pozitivno, ali negativno delovanje, kot je razvidno iz omenjenega članka in iz prikaza v filmu. Sprašujem pa se tudi kam bi bilo možno uvrstiti mentalno kreacijo, ki jo predstavlja sedanja samouničevalna mentaliteta človeštva. To je vsekakor izjemno močan kvantno delujoč (v glavnem nezavedno) vzorec, ali kolektivna mentalno - energijska forma. Lahko rečemo tudi množična hipnoza, ali iluzija sveta, ki jo generira okolje in vzgoja. Vsekakor izhaja iz kalupa tega Eona, oziroma sveta. Kdo in kako ter zakaj ga je ustvaril (iniciral)? Neo se v filmu Matrix konfrontira s "stvarnikom" modela, morda skrbnikom (Melkizedek?).