Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah
lahko dobivaš tudi na dom.
Nasproti postavljena si zrcala dajejo vtis neskončnega prostora ... čeprav gre dejansko le za prostor s par kubičnimi metri prostornine ...
Zrcalce, zrcalce na steni povej, kdo največji modrec v deželi je tej
Dragi Astronomček, verjetno nisi siguren, koliko imaš velik nos, pa se poveličuješ s ponosom, prosim te, nehaj biti Ostržek, ker se te lahko bere, in me veseli, da si zrcalcu pokazal, koliko je neumnosti v tebi, kateremu zrcalcu kažejo, da je Zdrava Atmosfera o.k. Hvala ti za še eno parodijo za sebe.
Anica
Gost: Anica
november 11 2012 00:20
Quote by: Violeta
Veš Astronom, meni ta dežurni izraz o zrcalih, ki ga večkrat izrabljajo naši "....." že nekoliko smili.
Saj ta izraz ne drži vedno, naprimer tedaj, ko nekoga opomniš, da "naj pospravi za sabo" ali, ko nekomu dopoveduješ, da izkoriščati ljudi ni lepo, da imamo pravico izbire in da vsiljevati svoje "Učiteljstvo" kot "Edino pravo" ni pravilno, ker to ne drži ter tudi druge situacije.
Seveda pa vsak prepozna svojega učitelja po njegovi oz. svoji modrosti ali po tisti, ki jo rabi, torej suženjstvo, ki ga ponuja Borušević je za komentatorja, ki se je podpisal s PRIČA sprejemljivo in za njega to je ta prava modrost.
Vendar vidim, da to ne odgovarja vsakemu. Tudi meni - ne.
Sedaj sedim in razmišljam kdo naj bi bil po mojem mnenju modrec, sicer imena se ne spomnim lahko pa opišem. Zame modrec človek, ki si ne dovoli grobosti in poniževanj, ki zna ohraniti mir, tisti, ki se ne sklicuje zgolj na ezoterične pojave ampak ima v svoji glavi uravnoteženo znanje zadnjih znanstvenih ugotovitev ter zna s tem razložiti marsikatere tako imenovane "nadnaravne". pojave. Torej poleg zgoraj naštetega bi še dodala lojalnost in veščine povezovanja med sabo različnosti v usklajeno celoto. Bi se še kaj našlo vendar rabimo več ljudi, ki bi poleg vsega prej naštetega bi potem bili usmerjeni vsak na svoje področje in kaj je najbolj pomebno bi mogli biti med sabo družni in razumevajoči. Modrec je tudi tisti, ki s svojim lastnim vzorom kaže svoje znanje in, ki svoje modrosti živi, ki ni omejen na svoj prav in "eno in edino resnico" oz. ni fanatik in vsekakor z zdravim načinom življenja.
Seveda to nikakor ne sme biti diktator in vsiljivec ter oseba, ki ustrahuje, kaznuje, predalčka, lepi etikete, goji osebne zamere itd. itp.
Vem, da me je nekoliko zaneslo ampak to so moje skromne želje glede "modrih"
Lep večer vsem
Draga Violetica, hvala, da si opisala mojega - tvojega učitelja. Kmalu boš to tudi prepoznala.
november 11 2012 00:23
Quote by: panefin001
Dokler sam ne »vidiš«, kako lahko veš če je to kar ti opisujejo »modreci«, resnično takšno kot opisujejo?
Kaj pa če oni sami tudi ne vidijo temveč si le domišljajo, da »vidijo«?
Kako namreč vemo, da so to resnični »modreci«?
Lahko pa recimo pred nami stoji resnični »modrec«, a ne ustreza našim predstavam o »modrecu«.
Ga bomo sploh akceptirali?
Torej ta zgodba o iskanju modreca, je v osnovi zgrešena.
Edino kar lahko storimo je, da sami spoznamo, da sami spregledamo, da se zbudimo.
Pomembno je, da nobenemu slepo ne sledimo in ničesar ne »pogoltnemo«, dokler to nismo sami dojeli s celotnim svojim bitjem.
Lahko poslušam spoznanja nekoga drugega kot hipnotiziran, a dokler ta spoznanja ne postanejo moja, od njih ni nobene prave koristi.
Resnično me spremenijo le lastna spoznanja, in ne spoznanja nekoga drugega.
Tak pristop k učenju in spoznavanju se mi zdi »moder«, iskanje modreca pa ravno nasprotno.
To za mene ni nobeno učenje in nobena »modrost«, temveč predstavlja le izgubo časa in vegetiranja v starem.
Srečno.
Mirko
Dragi Mirko, kaj bi bilo, če bi imel štiri leta in bi tako govoril, ljudje ne bi imeli civilizacije. Kaj če bi vsak, ki se zaposluje v moderni tovarni, govoril na tak način, kako bi se naučili delati - škoda je, da si tako poškodovan in si v življenju ujetnik svoje previdnosti, da samega sebe pelješ v prepad.
Hvala ti, da si prisoten pri branju, ne rabiš panike, ker meni in Zdravi atmosferi je do tega, da je človek človeku človek.
Anica
november 11 2012 00:25
Quote by: panefin001
Dokler sam ne »vidiš«, kako lahko veš če je to kar ti opisujejo »modreci«, resnično takšno kot opisujejo?
Kaj pa če oni sami tudi ne vidijo temveč si le domišljajo, da »vidijo«?
Kako namreč vemo, da so to resnični »modreci«?
Lahko pa recimo pred nami stoji resnični »modrec«, a ne ustreza našim predstavam o »modrecu«.
Ga bomo sploh akceptirali?
Torej ta zgodba o iskanju modreca, je v osnovi zgrešena.
Edino kar lahko storimo je, da sami spoznamo, da sami spregledamo, da se zbudimo.
Pomembno je, da nobenemu slepo ne sledimo in ničesar ne »pogoltnemo«, dokler to nismo sami dojeli s celotnim svojim bitjem.
Lahko poslušam spoznanja nekoga drugega kot hipnotiziran, a dokler ta spoznanja ne postanejo moja, od njih ni nobene prave koristi.
Resnično me spremenijo le lastna spoznanja, in ne spoznanja nekoga drugega.
Tak pristop k učenju in spoznavanju se mi zdi »moder«, iskanje modreca pa ravno nasprotno.
To za mene ni nobeno učenje in nobena »modrost«, temveč predstavlja le izgubo časa in vegetiranja v starem.
Srečno.
Mirko
Dragi Mirko, kaj bi bilo, če bi imel štiri leta in bi tako govoril, ljudje ne bi imeli civilizacije. Kaj če bi vsak, ki se zaposluje v moderni tovarni, govoril na tak način, kako bi se naučili delati - škoda je, da si tako poškodovan in si v življenju ujetnik svoje previdnosti, da samega sebe pelješ v prepad.
Hvala ti, da si prisoten pri branju, ne rabiš panike, ker meni in Zdravi atmosferi je do tega, da je človek človeku človek.
Anica
Gost: PRIČA
november 11 2012 00:32
ZDRAVO ANICA S PRIJATELJSTVOM PRIČE DOGAJANJU
Res je, učitelj nima ega, ampak ti. Govori samo modrost, z mirom v srcu. Ne ponavljaj ničesar s ponosom in vročičnostjo. Ko ti nekdo pripoveduje negativne stvari, ga od tega odvrni. Ne verjemi mu.
Če te nekdo obtožuje, mu ne verjemi. Preprosto vedi, da ti čisti slabo karmo in se sprosti. Če ti je duhovni učitelj blizu, boš vse graje tega sveta sprejela z nasmehom.
Spor je narava sveta, sproščenost je narava tvoje biti. Sredi spora bodi sproščena. Če poskušaš spor prekiniti, ga boš samo podaljšala. S sporom se soočiš tako, da se v sebi sprostiš.
Anica
Mirko: november 08 2012 21:31
»Ko govorite o potrebi otroka po starših in učiteljih v fazah njegovega odraščanja, je to povsem nekaj drugega, od kasnejše nepotrebne psihološke odvisnosti od avtoritet.
Naloga pravega starša in vzgojitelja je, da otroka pripravi do samostojnosti in psihološke ter vsake druge neodvisnosti od njega, ne pa da ga za sebe veže.
Torej videti je, da te reči neosnovano mečete v isti koš.«
Spoštovana Anica,
očitno niste dobro prebrali ali razumeli, da vlogo učitelja, ki prenaša potrebno znanje in izkušnje na mlade ne zaničujem.
To o čemer govorim, da je za svobodo in samostojnost slehernega posameznika pogubno, je potenciranje odvisnosti od avtoritet.
Vzgajanje svobodnih bitij ali tistih, ki le kimajo z glavami ker si jih je avtoriteta podredila, sta dva popolnoma različna pristopa k vzgoji in izobraževanju.
Iz vaših pisanj, ter iz pravilnikov, ki jih imate in navsezadnje iz ustanovitvenih statutarnih določil se taki organizaciji nikoli ne bi priključil.
Zakaj?
Ker je polna protislovij. Navedel bom le nekatera:
Članak 16.
Članstvo u ZA prestaje:
• neplaćanjem članarine
• dragovoljnim istupanjem
• isključenjem radi ugrožavanja korisnih odnosa narušavanjem ugleda (o isključenju odlučuje Predsjedništvo)
Dragutin Barušič VAMA HVALA LUBIM VAS Predsjednik udruge
In še:
..neprihvaćajući nemožeš rasti o niti što i čemu nešto drugo razvijati...
...kritizirajući jedino povrijeđuješ sebe...
...pravdašenjem gubiš sebe gubeći sve...
...osuda je rješenje neznanja i nazadak znanja...
...nečovječnost je neprijatelj...
Nimam časa, pojasnjevati kje vse so protislovja, a neodvisni bralec jih bo zlahka sam uvidel.
Z drugimi besedami draga Anica, eno govoriti (ali celo zapisati v svojih deklaracijah) in drugo početi, je disharmonija ne pa harmonija znotraj človeka.
Vi seveda govorite o tem kako vaš učitelj deluje povezovalno, kako uči o harmoniji med dušo srcem in umom…
Naj navedem le še eno za mene bistveno stvar glede resnice.
Kadarkoli jo poskušaš organizirati, se le ta izrodi.
Organizacija nujno ima svoja pravila in svojo hierarhijo. V tem pa je svoboda posameznika poteptana, saj je važna organizacija sama, ne pa posameznik.
V sleherni organizaciji glavne koristi od nje imajo tisti pri vrhu.
Malce pomislite in morebiti tudi sami uvidite če je v tem kaj resnice ali ne.
Komentar karme je bil izbrisan, ker je vseboval zelo explicitno žaljivo vsebino.
your life, your expression, your software
Gost: PRIČA
november 13 2012 00:05
PRIJATELJICA KARMA
Čeprav si izbrisana, zase ostajaš zapisana, pa hvaležno sprejemam tvojo vsebino in te dopolnjujem kot voda na tvojo vročičnost goreče komunikacije (pazi na grlo in ščitnico, da se ti ne skuri od kurcanja brez pizde)
Določeno karmo lahko spremenimo, določene pa ne.
Ko pripravljaš sladico in ugotoviš, da je premalo sladkorja ali premalo masla, preveč ali premalo mleka, lahko to še popraviš. Ko pa je enkrat pečeno, ga ne moreš več izboljšati.
Če je sirotka kisla, lahko dodaš mleko ali sol in jo piješ. Nikoli pa je ne moreš spremeniti nazaj v mleko.
Kar si napisala, tega ni mogoče spremeniti. Lahko pa transformiraš z molitvijo in zahvalo. Pobožnost sežge semena negativne karme.
Ko nekoga hvališ, prevzameš njegovo dobro karmo.
Ko nekoga obtožuješ, prevzameš njegovo slabo karmo.
Zavedaj se tega in prepusti tako dobro kot slabo karmo božanskemu in bodi svobodna.
ZDRAVO ZDRAVO ATMOSFERA V POZITIVNOSTI DUHA POZITIVK
Kaj vas vznemirja? Mar niso to neumnosti, ki se dogajajo okoli vas?
Neumno je, da vas vznemirjajo neumnosti. Neumnost ne more premagati ali izničiti modrosti. Neumnost tudi ni trajna. Neumnost nas vznemirja, kadar nismo dobro zasidrani v modrosti, saj nas le takrat lahko vrže iz ravnotežja. Če pa neumnosti pripravimo prostor, nas ta ne more vznemiriti. Smejimo se ji in gremo dalje. Drugače pa smo zaradi neumnih dejanj pod stresom, smo jezni in sovražno razpoloženi.
PRIČA
Odgovor - za PRIČO
- Lepo si si obrazložil tisto neumnost, ki od nule do nule štima. Zakaj
ne vidiš, da si neumen, ker nas spet ti in takšni, kot si ti, ponovno postavljate v
razlage, katerih ne priznate, in jih samo pljuvate. Sedaj mi povej, ali pljuvate,
ker ste pljuvači, ali za to, ker ne veste, kje vam je glava in kje vam je rep.
Vaše nadaljevanje je nad nami izsiljevanje. Držite se kot edinstveni
Pametnjakoviči, namesto da bi videli, da je naš učitelj edinstven
zaradi originalnosti, katero lahko imate tudi vi, če bi spoštovali človečnost in
če bi cenili človeka. Tako se vam ne bi dogajalo, da pretiravate
s pametovanjem. Hvala ti za prepoznavanje - toda neumnosti in
dopuščanje, da se neumnosti razvijajo in zastrupljajo človeka, je
človeštvo pripeljalo do tu, kjer smo, da je človek pozabil na človeške
vrednote in deluje samo iz svojega lastnega interesa.
Še huje, zdaj svojim poverjenikom niti več ne zaupa pisanja in se sam oglaša v njihovem imenu ...
Tole me vse bolj spominja na eksorcizem ...
----
Violeta, bi se strinjal s tvojo definicijo modreca ... in še mnogo več ... Sicer ne bi imeli toliko filozofskih knjig, če bi bilo to tako enostavno povedati
- Poverjenikom ZA je zapovedano pisati z velikimi črkami??? Recite, ali tega ne ustvarja le ena oseba? –Ponovno en slab poizkus napada pod krinko iskanja, no to ti oprostim. Kdo pravi, da morajo biti med insekti vsi čebelice, ja, so tudi zajebani sršeni, malo manj zajebane osice, tukaj so še muhe in sitni komarji, ok, so tudi metuljčki, bolje rečeno pajki – DA TI OBRAZLOŽIM: NIMA VEZE, KER SE DELAŠ ZA SRŠENA, ITAK SI SAMO MUŠICA, KI NITI NI KOMAR. VERJETNO SE VRTIŠ OKOLI KOZARCA, KI GA JE NEKA UTRUJENA NATAKARICA POZABILA OPRATI. ČE NI TAKO, POTEM SE VRTIŠ OKOLI LONCA, KJER SE JE KUHALO KISLO ZELJE. A VSE TO TI SAMO ZA TO NA DOLGO RAZLAGAM, KER SI KRATKE PAMETI. – KDO JE USTVARIL NARAVO, DA IMA VELIKE PLANINE, A VSE BI LAHKO BILE DOLINE.
BOŽJA ABECEDA IMA VELIKE IN MALE ČRKE IN KJE BI ČLOVEČNOST MORALA BITI OMEJENA, FILHARMONIJA IMA GLASNEJŠE IN TIŠJE TONE. – ČE BI MI BIL PRI ROKI, BI TI JIH VERJETNO, KOT STAREJŠA SESTRA DALA PO RITI ZARADI NEZNANJA, S KATERIM BLATIŠ NAROD, IN NIČ MI NE BI BILO MAR, ČE BI SI TI RAZLAGAL, KAKO SO MI TO STARŠI UKAZALI, DA TI JIH DAM PO RITI. Človek, ki vtika nos v tuj vrt, resnično ne vodi računa o svojih bilkah…
ANICA B., KI NE RABI UKAZA, DA ZAŠČITI MORALO ČLOVEKA IN NARODA
Odgovor Astronomu – Mogoče si ti gastronom, ker si pri pohlepu pogoltnil G točko, ker si lačen. Potrebno jo je iskati pri ženski ritki in ne moški – edino astronomsko rigaš. Zato ti priporočam apoteko, da bi prišel k pameti – hm v makrokozmosu se izgubljaš, priporočam ti mikrokozmus, mogoče imaš upanja, če bi začel od zaupanja, in lahko zmoreš, če začneš služiti hvaležnosti.
Še huje, zdaj svojim poverjenikom niti več ne zaupa pisanja in se sam oglaša v
njihovem imenu – ti si AMEN, ker je tvoj namen odšel papa. Vse to je grše od kronika, ker pred možnostjo zdrave pameti nespametno pametuješ in si adijo, ravno za v Polje. Sicer ti priporočam, da se začneš zdraviti, ker edino še pri mojem/našemučitelju Dragutinu Barušiću imaš šanse, brez obzira na tvoje umazane nianse. Sedaj se lahko tolažiš, da je to napisal učitelj moj, tvoj terapevt. Ko te prepustim učitelju, boš spoznal, kje je javna toaleta, da ne boš po hodnikih, a zaradi mene, ti lahko tu in tam pobegne tudi v hlače... Tako za vse vas: ta vaša notranja prepričanja in obsojanja samo kažejo, koliko ste še plitki, kot je nekdo od vas že zapisal - 'vsi smo učenci in vsi smo učitelji', res je, vsi smo učenci. Samo malo učencev zmaguje in res je, vsi smo učitelji, samo nekateri, kako ne biti butast, a drugi, kako biti človečen. Glede na to, da takšnih ni ali pa se v zgodovini vsakih tisoč let pojavi eden takšen, ki je original, se mu mora resnično reči, da je ravno za obdobje človeštva v civilizaciji edinstven. Kar pomeni edini, ki vodi k edinosti, in enako ga nasleduje samo tisti, kateremu je človečnost razlog za življenje. - Ali morda ne bi bilo bolje, da si v miru in počasi brez vznemirjenja in jeze ali sovraštva, tako kot je napisala oseba 'PRIČA' ponovno preberete vsak naš odgovor, ki je bil zapisan, in nam s promišljanjem in ne vašim razmišljanjem, (kjer imate svoje zaključke), poizkusite oporekati temu, kar je napisano.
PREMAJHEN SI PAJEK, AMPAK SI KORISTEN, KER S PLETENJEM SVOJE MREŽE ZAJEBEŠ SAMO INSEKTE, OD KATERIH NI KORISTI. SAMO UČITELJU POMAGAŠ, HVALA TI.
Tole me vse bolj spominja na eksorcizem ...SUPER, SAMO TI JE HUDIČ ZAČEPIL RIT, KER SI POHLEPEN Z UMAZANIMI PRSTI. PRIPOROČAM TI PREVENTIVO DOLGEGA JEZIKA IN ZA SEDAJ DOKTORJA KONVENCIONALNE MEDICINE, PONOVNO APOTEKO, KJE SI BOŠ NABAVIL RICINUS, KI JE KONTRA NARCISOIDNOSTI, TO TI JE, KADAR GRDI GLEDA GRDO, A LEPI LEPO IN NI ZA MEŠETARJENJE, KER BOŠ SPET ZMEŠAN. Dragi prijatelj, očitno nimaš pojma, kaj je eksorcizem, zato te prosim, da se o tem informiraš ali pa, da si pogledaš film, ki je bil prejšnji teden na televiziji: 'Constantine',
Res je, učitelj nima ega, ampak ti. Govori samo modrost, z mirom v srcu. Ne ponavljaj ničesar s ponosom in vročičnostjo. Ko ti nekdo pripoveduje negativne stvari, ga od tega odvrni. Ne verjemi mu.
Če te nekdo obtožuje, mu ne verjemi. Preprosto vedi, da ti čisti slabo karmo in se sprosti. Če ti je duhovni učitelj blizu, boš vse graje tega sveta sprejela z nasmehom.
Spor je narava sveta, sproščenost je narava tvoje biti. Sredi spora bodi sproščena. Če poskušaš spor prekiniti, ga boš samo podaljšala. S sporom se soočiš tako, da se v sebi sprostiš.
tvoja PRIČA
Draga moja priča, lepo pričaš, človek bi pomislil, da si ok, ampak tukaj mi želiš povedati, da imam jaz ali da imamo mi v Zdravi atmosferi nekakšen spor. Da ti bo jasno in da ne bo megla v zraku skrila kakšno dlake, in ker se edino dela na tem, z vaše strani, (verjetno ne s tvoje), da se dela spor. Vas je okužil nesporazum čez pozabo s spanjem, da ne vidite, kako se obnašate kot modreci z dna življenja, in želite v tujem dvorišču delati hišo. NAŠ UČITELJ DRAGO JE RES BITJE DRAGO IN SE ZATO LAHKO POHVALIMO,
DA JE EDINSTVENI ORIGINALEC, KATEREMU JE VSEENO, KAJ JE V TUJEM DVORIŠČU, RAZEN KADAR JE SEKRET NA ŠTRBUNK IN IZ NJEGA NE DIŠI SAMO ZA INSEKTE, PA TAKO SO ČEBELICE IN METULJČKI DALEČ PROČ OD TEGA.
TVOJA PLEMENITA SOSEDA, KER NE MOREM VEČ BITI POZITIVKA
Prav radi pokažemo jezo, a le redko nasmeh. V nevednosti je jeza poceni, nasmeh pa dragocen. V modrosti je nasmeh brezplačen kot sonce, zrak in voda, jeza pa je izjemno draga, kot diamant. Naj bo v tvojem pisanju nasmeh cenejši in jeza dražja. Učiteljevo znanje, ki ga kot predstavnica Zdrave atmosfere širiš s svojo vročičnostjo in gnevom, je daleč od modrosti. Negativnost je znak, da se moraš poglobiti vase in razširiti svojo zavest na raven vesoljne inteligence. Poišči izvor negativnosti, namesto da iščeš kljuko, kamor bi jo obesila. Z meditacijo, tišino in molitvijo boš negativnost izkoreninila.