Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah
lahko dobivaš tudi na dom.
Mednarodna vesoljska postaja (MVP) ali international space station (ISS)
Ko MVP leti čez Slovenijo ali čez naše sosednje države (preko 300 km visoko), jo lahko opazujemo na našem nočnem nebu. Takrat je (okoli 2 minute) vidna kot svetla pika, ki leti prek neba.
Slika prikazuje trenutni položaj MVP, ki več kot 10x na dan obkroži Zemljo.
Stran vam izračuna trenutke preletov MVP preko Sonca, Lune ali celo drugih planetov za katerokoli lokacijo na Zemlji. Na strani je potrebno vnesti natančno vašo lokacijo (ponavadi jo že kar sam ponudi) in greste na koledar dogodkov ... se splača raziskat, kaj ti vse nudi Calsky.com
Tale laserski žarek je posnela web kamera na MVP, medtem, ko je v začetku letošnjega decembra snemala dol na Zemljo. Znanstveniki pravijo, da gotovo obstaja logična razlaga. Zaenkrat je še niso objavili....
Kdaj pa kdaj je na Spaceweather.com objavljena kaka res vrhunska fotografija in ta je gotovo ena izmed njih. Mednarodna vesoljska postaja (MVP) je posneta s površja Zemlje, ko je letela več kot 300 km nad njeno površino. Izjemno dobro so vidni posamezni detajli MVP (ISS).
Dodajam kar avtorjev komentar:
Please share my ISS image so your friends can get a change to see it also on your Facebook page in you have one :-) Tell me what you think of my image and if you would like me to share more of them on this website. This is one of many of my ISS images I have. This ISS I recorded and stacked about 76 images to make this high resolution image from my backyard on 8-03-15. I used an Edge HD 14 Telescope on a custom modified EQ-G Mount with larger motors and modified motherboard. I also used a tracking software made for me called Videos Sky 2015 Pro. The camera used was a mono not Color a SKYnyx 2.0m with a sensor size 460x 480 with pixel size 7.4 microns recorded a 65 fps with an orange filter and a 2X barlow lens. So with this setup focal length was now 7820mm f ratio f21.99 field of view 2.08 x 1.56 resolution 0.2/pixel.
I hope you like this image. Kind Regards :-)
Mednarodna vesoljska postaja (MVP) oziroma International Space Station (ISS) preko sonca. Pika na soncu spodaj ni sončna pega ampak MVP - posnetek prihaja iz Španije.