Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/raziskovanje-Crpanje-Nafte-Plina-Jadran
Ne vrtajmo v Jadranu

petek, 20. marec 2015 @ 23:26 CET

Uporabnik: Sonce

Zakaj je potrebno ustaviti raziskovanje in izkoriščanje nafte in plina v Hrvaškem delu Jadranskega morja

Vabilo na novinarsko konferenco
V času, ko bi morali pospešeno opuščati rabo fosilnih goriv, ekonomska kratkovidnost zagovarja ne le koriščenja novih zalog nafte, premoga in plina, temveč za voljo tega krhke ekosisteme in lokalne skupnosti neupravičeno izpostavlja tveganjem dolgoročnih in nepovratnih posledic. Nov primer tega je program Hrvaške vlade za raziskovanje in izkoriščanje ogljikovodikov v Jadranskem morju.

V ponedeljek, 16. marca, se je v okviru postopka čezmejne presoje vplivov na okolje v Sloveniji začela 30 dnevna javna razgrnitev gradiva programa za izkoriščanje ogljikovodikov na Jadranu, ki ga je pripravilo Ministrstvo za gospodarstvo Republike Hrvaške.

Vabimo vas na novinarsko konferenco, ki bo
v torek, 24. marca, ob 11. uri
v kavarni Mestnega muzeja Ljubljana, Gosposka 12.

Na novinarski konferenci bodo mag. Nina Štros (vodja Greenpeace v Sloveniji), Zoran Tomić (vodja Greenpeace na Hrvaškem) in Bojan Stojanović (predstavnik WWF Adria) predstavili ozadje zgodbe, pojasnili bodo, zakaj je program Hrvaške vlade nesprejemljiv, ter predstavili kampanjo koalicije nevladnih organizacij S.O.S. za Jadran, ki se na Hrvaškem bojuje proti raziskovanju in črpanju nafte, in tudi način, kako lahko vsak podpre to gibanje za zaščito Jadranskega morja.

Novinarska konferenca bo potekala v slovenskem in hrvaškem jeziku. Vsi gostje bodo po dogodku na voljo za dodatna vprašanja.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/raziskovanje-Crpanje-Nafte-Plina-JadranDomov
Powered By GeekLog