Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zivljenska-Obdobja-Energija-Preobrazenje
Sade Sati

četrtek, 22. oktober 2009 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Tina Pipan

V djotišu poznamo različna življenjska obdobja, ko se nam po nekem ključu in glede na naravne ritme aktivirajo principi, načela oziroma energije v nas in s tem možna dogajanja v našem življenju.

Eno prav posebno in za djotiš zelo značilno obdobje je Sade Sati.

Sade sati je obdobje, ki se ciklično ponavlja vsakih 29 let in traja približno 7. 5 let. Nekateri mu pravijo tudi obdobje žalosti in nesreče, ampak pravzaprav je to samo obdobje ko se nam različne stvari iz preteklosti še močneje izrazijo z namenom duhovne rasti, preobrazbe in napredka. Gre za Saturnov prehod naše natalne oziroma rojstne Lune.

Sade Sati se začne, ko Saturn v tranzitu (na nebu) vstopi v hišo pred našo Luno in se nadaljuje ves čas - ko prehaja hišo z našo Luno in še eno za njo. Ker pa je Saturn zelo počasen planet in za prehod enega znamenja/ hiše potrebuje približno 2.5 let, traja Sade Sati približno 7 let in pol.

To je obdobje, ko se ljudje lahko v življenju srečamo z različnimi težavami (od čustvenih, psihičnih, zdravstvenih, materialnih), stiskami, morda izgubami in smrtjo - kot zaključevanjem starega in začetkom novega. To je čas upočasnjenega dogajanja, stvari ne tečejo vedno zlahka. Je pa to obdobje tudi obdobje velikega duhovnega napredka in to je bistvo Sade Satija.

Da se oseba - zrahljana od težav obrne v duhovno, k bistvu; da iluzije odpadejo in vidimo svet in stvari take, kot so v resnici. Z delom na sebi in pravilno - usmerjeno aktivnostjo lahko močno zmanjšamo možne ovire in težave tega obdobja. Namen Sade Satija je pravzaprav naša notranja preobrazba.

V djotišu poznamo veliko ukrepov s pomočjo katerih lahko omilimo barvo tega obdobja in preobrazimo neravnovesja v nas, še preden se izrazijo navzven.

Priporoča se redna meditacija, tišina, disciplina, umirjenost in ponižnost ter pomoč drugim ljudem.

Saturn oziroma ŠANI je tisti princip/načelo, ki nas v tem obdobju najbolj uči, zato se priporoča, da nekaj svoje energije (v času, denarju, skrbi, pomoči) namenimo tisti populaciji, ki jo Saturn uteleša: starcem, revežem, invalidom, ljudem iz dna socialne lestvice.

Zelo močno lahko preobražamo svoja možna neravnovesja tudi z zvokom in pri tem nam lahko pomagajo Rasa tehnike.

Bistvo je, da zmoremo ustvariti ravnovesje in mir znotraj nas samih. Ravnotežje in harmonija znotraj pa se vedno izrazi kot ravnotežje in harmonija zunaj.

Vsako naravno načelo, vsak planet ne samo da je povezan s posameznim zvokom, on ta zvok je.

ŠAM predstavlja Šanija/Saturna.

Priporočam prebrati knjigo, ki jo je napisal Adrian P. Kezele in govori o tem obdobju: Veličastni Saturn.

Bistveno je, da se obdobja Sade Satija ne ustrašimo, vendar ga vzamemo kot priložnost za veliko osebno rast in razvoj. Preventivne tehnike, ki jih pozna djotiš in prava usmeritev ter usmerjene aktivnosti pa so tiste stvari, ki nam lahko pomagajo preobraziti neravnovesja znotraj nas in zmanjšati težave zunaj.

Tina Pipan, djotiš svetovalka

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zivljenska-Obdobja-Energija-PreobrazenjeDomov
Powered By GeekLog