Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zivali-Clovek-Sprascanje-Ucenje
Kaj nas lahko živali naučijo o sproščanju?

četrtek, 8. marec 2018 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Bi si želeli živeti svoje življenje tako sproščujoče kot živali? Veliko se lahko naučimo od njih, zato pa jih imejte ob sebi čimvečkrat, če je le mogoče. Mnoge študije pa so tudi pokazale, da so domači ljubljenčki lahko izredno učinkovita terapija okrevanja po srčni kapi. Celo borznim mešetarjem se je po interakciji s psi drastično znižal krivni pritisk.

Vendar za vse te ugotovitve ne potrebujete strokovnjakov. Omislite si domačega ljubljenčka, ki ga boste lahko negovali in božali. V podobni terapiji lahko uživate tudi tisti, ki si zaradi alergije ne morete privoščiti domačo žival. Lahko jih opazujete na sprehodih po parkih ali pa v živalskem vrtu.

Prva lekcija sproščanja "po živalsko" – upočasnite svoj ritem in dihajte

Kakor vaša mačka, ki se ravno sedaj za vami leno in zadovljno preteguje na domačem kavču, se za nekaj trenutkov v dnevu povsem umirite. Vsaj nekaj minut na dan si vzemite za kratko uživanje, tudi skupaj z vašim ljubljenčkom. Vzemite si čas in mislite samo na tisti trenutek.

Druga lekcija sproščanja "po živalsko"  - Ljubite popolno in brezpogojno

Seveda je v živalskem svetu mnogo krutih trenutkov, vendar znajo pokazati svojo popolno ljubezen in naklonjenost. Med najbolj zvestimi boste gotovo našli pse, ki vas bodo vedno veseli in vam ostali zvesti vse življenje. Ko ljubite brezpogojno, ni prostora za tesnobo, zato je lahko okolje avtomatsko sproščujoče.

Kakorkoli živali pridejo v vaše življenje – poskusite se čim več ukvarjati z njimi in jih posnemati pri tem, kako lahkotno in z veliko miru gredo skozi življenje.  

Prevedla in priredila Petra Strugar
Vir: http://www.personalgrowthplanet.com

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zivali-Clovek-Sprascanje-UcenjeDomov
Powered By GeekLog