Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zimske-Tezave-Koza-Poletje
Zimske težave se 'zdravijo' poleti

sreda, 13. junij 2018 @ 00:06 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Zimske težave se 'zdravijo' poleti

To je čas, ko je naša energija na vrhuncu zato je ravno v tem času potrebno telo krepiti, prečistiti, podpreti,…

Regeneracija črevesne mikrobiote
ČE OKREPIMO ČREVESJE – OKREPIMO in PODPPREMO CELO TELO!                                            

V naših prebavilih se nahaja kar 60 odstotkov vseh celic naravne odpornosti,  zato je za ohranjanje močnega imunskega sistema zdravo črevesje zelo pomembno.
Če je naše črevo prepustno ("sindrom propustnega črevesja"),  prepušča v obtok številne mikrobe, ki povzročajo bolezni. Če dobrih bakterij v črevesju ni (dovolj) pride do porušene črevesne mikrobiote. Zdrava črevesna mikrobiota pa je naša prva obrambna linija pred različnimi virusi, bakterijami… Zato je pomembno, da so naše dobre in slabe bakterije  v ravnovesju.

Osnovno vprašanje za probiotike pa je – kako in iz česa so jih  vzgojili oz. pridobili.

Najučinkovitejši način za naselitev dobrih bakterij v črevesju boste dosegli tako, da najprej globinsko prečistite jetra in črevesje, katera posredno vplivajo tudi na čiščenje krvi.
Tudi vlaknine so izredno dobrodošle za globinsko čiščenje črevesja. Vlaknine v črevesu nabreknejo in tvorijo gelu podobno snov, ki nežno čisti stene črevesja. Hkrati vplivajo tudi na čiščenje prebavil, saj nase vežejo obloge, ki se zadržujejo v črevesju dlje časa. Prehransko dopolnilo NutriCol je zelo bogato z vlakninami, hkrati pa vsebuje tudi ostala zelišča, kot na primer pegasti badelj, regrat, aloje vero, klamatsko algo, ki vplivajo na čiščenje jeter in krvi. To pa še ni vse. Izdelek vsebuje tudi probiotike, prebiotike in encime, ki omogočajo celotno regeneracijo črevesja.

Kombinacija probiotikov, prebiotikov in encimov (z izbranimi zelišči) NutriCol je UČINKOVITA izbira za globinsko čiščenje vaše črevesne mikrobiote.
Iz izkušenj priporočamo, da vsak dva krat letno naredi čiščenje črevesja z NutriColom.

Zagotovite telesu dobro prebavo

Napihnjenost,  vetrovi, zaprtje, slaba prebava so »milejša« oblika težav, ki nam jih pomanjkanje encimov lahko povzročajo. Pogosti pokazatelj slabe prebave hrane je tudi zadah iz ust. Posledice, povezane s slabo encimsko prebavo so lahko tudi alergije in avtoimunske bolezni ter vnetja. Znano je, da delčki neprebavljene hrane, zlasti beljakovinskega izvora, preidejo v krvni obtok prek poškodovane črevesne membrane (sindrom luknjičastega črevesja) in s tem sprožijo vrsto imunskih odzivov, ki se lahko odražajo v alergijah, pozneje pa razvijejo v vnetja in avtoimunsko bolezen (avtoimunski artritis, luskavica, vnetje debelega črevesa ali Crohnova bolezen…)

Pomanjkanje prebavnih encimov lahko sčasoma oslabi tudi imunski sistem. Levkociti v krvi so pomembni za dobro imunsko delovanje. Pri pomanjkanju encimov levkociti prenehajo opravljati funkcijo imunske obrambe in svoje encime prepustijo procesu prebave. Sčasoma je zato lahko delovanje levkocitov tako ohromljeno, da vodi v zelo resne zdravstvene težave.

Encimi nastajajo v žlezah z notranjim izločanjem, v telo pa jih vnesemo tudi z uživanjem hrane. Velikokrat stres, nepravilna prehrana in ostali negativni dejavniki iz okolja onemogočijo žlezam z notranjim izločanjem zadostno tvorbo encimov. Encime zaužite s hrano, pa s kuhanje, zamrzovanje, konzerviranje uničujemo. Zato je v današnjih časih skoraj nujno, da kvalitetne encime vnašamo tudi s prehranskimi dopolnili.

Poleg dobro izbrane hrane, lahko svojemu telesu pomagate z učinkovito kombinacijo prebavnih encimov NutriZym. Vsebuje celoten spekter encimov (amilaze, celulaze, glukoamilaze, pektinaze, proteaze, lipaze, laktaze, maltaze, alfa – galaktozidazo). Prisotnost ekstrakta pegastega badlja in korenine regrata pa podpira tudi delovanje prebavnega sistema in delovanje jeter.

Notranje čiščenje' kože

Če želimo »premagati« kožne težave je tudi nujna obnovitev črevesne mikrobiote. Pomembna je povezava med kožnimi težavami in sindromom prepustnega črevesja, ki nastane zaradi pomanjkanja encimov, nepravilne ali nepopolne prehrane in črevesne disbioze. Za zdravo in lepo kožo sta pomembna tudi dobra prebava in redno praznjenje črevesja.
To lahko uredite s probiotično in encimsko regeneracijo črevesja s kapsulami Dermax.

Naravna moč delovanja petih naravnih učinkovin za zdravo in lepo kožo

Dermax® prehransko dopolnilo je specifično izbrana mešanica klamatske alge Klamath RWmax, lubja drevesa barberrya, kurkume, encimov in probiotika L. Acidophilus DDS-1, ki podpirajo fiziološko ravnovesje kože in črevesja.
AfaMax je izvleček iz klamatske alge KlamathRWmax s povečano koncentracijo fikocianinov.

AFA-fikocianini so zelo močne molekule, ki jih vsebuje izključno klamatska alga in imajo značilno antioksidativno in protivnetno delovanje, ščitijo in krepijo imunski sistem. AfaMax® vsebuje tudi 15 karotenov, visoko vsebnost klorofila ter ostale molekule, ki še povečajo njegovo antioksidacijsko in protivnetno delovanje.

Klinična raziskava AfaMax® pri psoriazi
Raziskava na 10 pacientih z različnimi vrstami kronične psoriaze (vključno s 3 pacienti s seboroičnim dermatitisom), ki se niso odzivali na nikakršno drugo farmakološko ali naravno obliko zdravljenja, so 3 mesece jemali po 3 tablete pripravka osnovi AfaMax® dnevno. Razen enega pacienta se je pri vseh stanje znatno izboljšalo in njihovo dolgotrajno stanje je bilo skoraj povsem razrešeno. (Prof. Cavalchini, dermatolog, Bolnišnica San Martino, Genova, Italija)

Korenika kurkume
Vsebuje izvleček kurkumin - aktivna učinkovina, katera ima močno antioksidacijsko in protivnetno delovanje. V tradicionalni vzhodnjaški medicini velja za učinkovito čistilo krvi.

Protexil®
Protexil je patentirana formula s koncentriranimi rastlinskimi  encimi proteaze. Glavna značilnost encimov proteaze je ta, da razgrajujejo beljakovine. Visoke koncentracije proteaz v krvnem obtoku deluje protivnetno, imunomodulacijsko delovanje. Poleg tega imajo proteolitski encimi pomembno protivirusno delovanje (vključno z virusom pasovca ali herpes zoster).

Dokazano najkvalitetnejši sev Lactobacilus acidophilus DDS-1 v izdelku Dermax
Sev Lactobacilus acidophilus DDS-1 je doslej najbolj raziskan sev z več kot 80 študijami in objavljenimi članki. Je najodpornejši in najaktivnejši bakterijski sev. Optimalna temperatura za razmnoževanja Lactobacilus acidophilus DDS-1 je 37° C – temperatura našega telesa, za razliko od drugih termofilnih sevov, ki potrebujejo temperaturo okolja okoli 44° C
Edini med testiranimi L. acidophilusi je dosegel vse parametre učinkovitega probiotika:

Lactobacilus acidophilus DDS-1 dokazano preživi v kislem in bazičnem delu našega prebavnega trakta. To pomeni, da prispe vse do tankega črevesja, kjer se prilepi na črevesno steno in se razmnožuje. Tako jo preraste oz. zaščiti in prepreči »luknjičasto« črevo, ki je vzrok mnogih zdravstvenih težav.

Kvaliteta sevov je takšna, da ga ne uničijo kisline želodca ali alkalno področje žolča (zato ni potrebna 'posebna' kapsula za preprečevanje tega). Lahko se strese iz kapsule v vodo in spije. To je še posebno pomembno za otroke in osebe, ki težko zaužijejo celo kapsulo.

Lactobacillus acidophilus DDS-1, dokazano s študijami:

Lactobacilus Acidophilus DDS-1 je avtohton sev. Raziskovali so ga ugledni strokovnjaki. Za njim je več kot 40 let razvoja. Seva L. Acidophilus DDS-1 pomaga tudi pri proizvodnji vitaminov B v telesu, kateri pomembno vplivajo na zdravo kožo.VI-DA studio d.o.o.
www.vidastudio.si/si


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zimske-Tezave-Koza-PoletjeDomov
Powered By GeekLog