Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zima-Uniceni-Lasje
Pet navad, ki pozimi uničujejo vaše lase

četrtek, 24. januar 2019 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Vsaka zima je izziv tudi za naše lase, kožo in nohte. Veter, sneg, dež, nizke temperature in ogrevani prostori so spremembe, ob katerih naše telo potrebuje dodatno nego.

Iz stanovanja z mokrimi lasmi 
Ne le, da si s takim početjem lahko nakopljete prehlad, temveč lahko tudi poškodujete lase. Vlaga na vaših laseh namreč zamrzne in lomi vaše lase, rezultat pa so poškodovani lasje. Lase preden se odpravite ven, na mraz, dobro osušite in celo počakajte uro ali dve, preden se odpravite iz stanovanja.

Ne uporabljate maske, balzama ali olja 
Pozimi pranje las le s šamponom, ni dovolj. Pozimi je dodatne nega las obvezna. Hladno in suho vreme je za lase izredno naporno, naredi jih krhke in lomljive, zato jim nujno privoščite neko z balzamom li oljem za lase, vsake toliko pa nanesite tudi masko.

Lase umivate z vročo vodo 
Pozimi vroča prha ali kopel še kako prijata, vendar pa vroča voda izsuši kožo in lasišče, kar povzroči, da vaši lasje postanejo suhi in brez pravega sijaja. Poleg tega lahko umivanje las z vročo vodo tako izsuši lasišče, da povzroči nastanek prhljaja. 

Nošenje kap in klobukov 
Brez pokrival pozimi ne gre, a pazljivo izbirajte material, ki naj bo naraven in čim bolj prijazen do vaših las. Pokrivalo naj ne bo pretesno, saj sicer poškoduje lase. Poskrbite pa tudi za čistočo le tega, saj boste sicer imeli mastno lasišče hitreje kot sicer. 

Pregrobo česanje 
Zima je idealen čas, da denar vložite v kvalitetno in naravno krtačo ali glavnik, ki bo nežno razčesal vaše lase. Lase vedno češite od vrhov proti korenu las. Nežno in postopno, če boste s krtačo vlekli od korena do konic, lahko potrgate in polomite lase.

Vir: zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zima-Uniceni-LasjeDomov
Powered By GeekLog