Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zdravnik-Placilna-Lista-Farmacija
Zdravniki na plačilni listi farmacije

torek, 1. marec 2016 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Zdravniki na plačilni listi farmacije – jim lahko še zaupamo in kako jih prepoznamo?
Pomoč drugim! To osnovni vzgib vseh zdravnikov, zaradi katerega so se odločili velik del svojega življenja nameniti izobraževanjem zato, da bi lahko bili drugim v pomoč pri zdravljenju.

A kakšna je razlika med tistimi, ki svoje delo jemljejo kot poklic in tistimi, ki so za to resnično poklicani. Kdo so zdravniki, ki živijo svoje življenjsko poslanstvo, svojo misijo in s svojim delom izpolnjujejo svoj življenjski namen?
Kaj se dogaja z njimi v času, ko je vse več zdravnikov na plačilni listi farmacevtskih podjetij?

Kakšna je razlika med zdravniki, ki opravljajo svoj poklic in zdravniki, ki opravljajo tisto, za kar so poklicani!?

Če spremljate oddajo “Klepet ob kavi” na TV3 z Jasmino Kandorfer, potem ste gotovo že opazili, da lahko sploh v drugi sezoni predvajanja oddaje, ki gledalcu ponudi celosten pogled na življenje (od alternativne, komplementarne medicine, zdrave prehrane, duhovnosti, srčnega podjetništva, ljudskega zdravilstva in še in še) na televizijskih ekranih opazite vse več zdravnikov, doktorjev medicine in drugih specialistov, ki govorijo o stvareh, ki jih iz ust osebe s takšnimi nazivi res ne bi pričakovali?!

Mnogi s svojim nastopom v oddaji “Klepet ob kavi”, nasploh z javnim izpostaljanjem tvegajo izgubo zdravniške licence, a se za gostovanje vseeno odločijo, mnogi tudi plačajo oziroma prispevajo k neodvisni in samostojni produkciji oddaje, ki seveda ni podprta s sredstvi evropske unije ali naše države (Mi plačujemo davke za javno televizijo, “Klepet ob kavi” je produkcija v lasti Jasmine Kandorfer, ki povsem sama krije prav vse stroške, da se oddaja na TV3 lahko predvaja).

Pa poglejmo dejstva o katerih je pisala tudi Sanja Lončar v brezplačnem izvodu “Skupaj za zdravje človeka in narave” …

Ko zdravnik zaključi šolanje, se mora vsak zdravnik, ki želi ohraniti licenco, redno izobraževati, da ostaja v stiku z najnovejšimi medicinskimi spoznanji. V ta namen obiskuje seminarje, predavanja, pogostitve … in kdo to financira? Farmacija.

In zdravniki sicer res izpopolnjujejo svoje znanje, vendar le na področju interesa farmacije.  

Tako so izjave zdravnikov, ki so za to delo dejansko poklicani, ga opravljajo s srcem povedali: “Poslušati predavanja zdravnikov, specialistov, ki jih plačuje farmacija, je ozko in usmerjeno samo v rešitve, ki jih ponuja farmacija s svojimi sinteznimi zdravili.”
In da, na teh predavanjim vsekakor ne predstavljajo druge možnosti zdravljenja in če kakšen drug zdravnik pristopi z drugimi dokazi o drugih možnostih zdravljenja, jih ne bo smel predstaviti.
Kaj že pravi Hipokratova prisega? Hmmmm … 

Nemški kirurg prof.dr. W.Hartenbach je tako zavrnitev doživel na štirih simpozijih v treh letih, ki so potekale na temo holesterola, a vseeno je izšla knjiga Die Cholesterin-Luge (Laž o holesterolu).

In ni edini, ki mu je prekipelo, saj se je kot zdravnik odločil pomagati drugim ne glede na to, kdo bo s tem zaslužil, pacient je pač na prvem mestu.
Med njimi je tudi nevrolog, dr. Martin Samuels … 

Če se vrnemo v našo lepo deželo Slovenijo. 
Tako iz domačih tal kot iz tujine. Vedno več jih je. Zdravnikov, ki se medijsko izpostavljajo, predvsem v oddaji “Klepet ob kavi” in govorijo o energijski anatomiji človeka (čakrah), govorijo o auri, povezanosti naših bolezni z mislimi, o komplementarnih in alterantivnih metodah, h katerim so se zatekli tudi sami, ker zanimivo, odgovorov kot zdravniki niso našli v splošni medicine, rešitev pa še manj.

In poglejmo še drugo dejstvo.
Raziskave s pomočjo ankete so namreč pokazale, da kar 3 od 4-ih zdravnikov ali znanstvenikov ne bi dovolili uporabiti kemoterapijo na sebi, v primeru če bi oboleli za rakom. Kot razlog so navedli uničujoče učinke na celo telo, imunski sitem in zanemarljivo uspešnost zdravljenja s kemoterapijo.
In kako lahko potem to predlagajo, predpišejo drugim? 

Zdravniki in drugi zdravstveni delavci (med drugim je tudi producentka in voditeljica Jasmina Kandorfer diplomirala na Zdravstveni fakulteti in se hkrati izobraževala o energijski medicini) v oddaji “Klepet ob kavi” govorijo o stvareh, ki so jih preizkusili sami, ki so nudile vrhunske rešitve in predvsem niso povzročale nezaželjenih stranskih učinkov.  Ste vedeli, da podatek iz 2013 poroča, da samo v bolnišnicah letno zaradi nezaželenih učinkov zdravil umre 197.000 Evropejcev?

Razmislite torej, ko boste naslednjič posegli po zdravilu, ki vam ga predpiše zdravnik. Seveda, splošna medicina je prva, sploh ko gre za zlome, poškodbe, vendar je zelo surova, fizična, sami pa morate storiti še kaj več, da boste svoje telo lahko obravnavali tako, kot tudi je in si zasluži – celostno!

Sabina Rupnik

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zdravnik-Placilna-Lista-FarmacijaDomov
Powered By GeekLog