Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zdravje-Vitalnost-Spolna-Aktivnost
Zdravi, vitalni in spolno aktivni pri 100-tih letih

ponedeljek, 7. december 2009 @ 05:03 CET

Uporabnik: Pozitivke

Zdravi, vitalni in spolno aktivni pri 100-tih letih

Okinava fenomen
Okinava je dolgo časa burila duhove ameriških in japonskih znanstvenikov. To južno japonsko otočje se namreč ponaša z najvišjim številom starostnikov preko 100 let. Vsi ti ljudje so ne glede na svojo starost izredno vitalni in aktivni. Njihova telesa so vitka, sklepi gibčni in kosti trdne. Imajo prožne arterije, nizek holesterol, nizko raven homocitina in so v naravnost odlični življenjski formi.

To so ljudje z bistrim umom, brez težav s spominom. Imajo zdrav libido in so brez večjih težav preživeli obdobje menopavze in andropavze. So mladostni, imajo jasen pogled in izžarevajo ogromno energije.

Skrivnost večne mladosti
25-letne znanstvene raziskave so pokazale, da ni genetska zasnova tista, ki loči Okinavce od ostalih. Pomemben je način življenja. Odkrite skupne lastnosti stoletnikov iz Okinave so:

  1. močno razvit socialen čut ter močne družinske vezi,
  2. blaženje stresa z redno meditacijo,
  3. iskanje nasvetov za zdravje tako v vzhodnih, kot zahodnih zdravilnih metodah,
  4. redno gibanje na svežem zraku,
  5. manj hrane, a ta bistveno bolj kakovostna (polnovredne žitarice, raznovrstna hladno stiskana eko olja, različna sveža zelenjava in sadje, malo rib ter komaj kaj mleka in mesa).

Študije so odkrile, da s svojo prehrano zaužijejo skoraj 3-krat več omega 3 maščobnih kislin od ostalega prebivalstva. Obenem je količina omega 3 maščobnih kislin 3 do 4-krat višja od deleža zaužitih omega 6 maščobnih kislin. Posebno mesto v njihovi prehrani zavzema predvsem količina zaužitega vitamina E – vitamina mladosti, ki ga zaužijejo s prehrano. Omega maščobne kisline, ki jih zaužijejo so rastlinskega izvora.

Čudež ujet v steklenički – 100% inteligentno živilo
Okinawa Omega je nabor sedmih edinstvenih kombinacij ekstra deviških ekoloških olj z različnimi začimbami in zelišči, ki telesu prinašajo prava ''okinavska hranila''. Laneno, konopljino, perila, lešnikovo, črnikino olje, olje pšeničnih kalčkov ter olje rdeče palme so združeni z različnimi zelišči in začimbami v skrbno zasnovanem razmerju, ki prinaša telesu enako ravnovesje, kot je ključ do mladosti in vitalnosti pri Okinavcih. Z izdatno količino celotnega spektra naravnega vitamina E in karotenov.

Okinawa omega se ponašajo z odličnimi rezultati pri uravnavanju holesterola in krvnega tlaka, blaženju težav v menopavzi/andorpavzi, povečanju koncentracije in izboljšavi spomina, izboljšanju presnove, urejanju ravnovesja vode v telesu, krepitvi imunskega sistema in splošnega izboljšanja počutja.

Na voljo v specializiranih prodajalnah PharmaCare in VitaCare, izbranih specializiranih prodajalnah in lekarnah ter preko spletne lekarne www.lekarna-plavz.com.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zdravje-Vitalnost-Spolna-AktivnostDomov
Powered By GeekLog