Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zdravje-Prostata-Pelod-Moska-Moc-Rak
Pelod za moško moč

torek, 14. marec 2017 @ 05:02 CET

Uporabnik: Sonce

Piše: Marko Kovač v novih Misterijih www.misteriji.si

Borov pelod ohranja zdravje prostate, zdravi raka na prostati in dojkah
Borovci vsako pomlad ob sušnem in vetrovnem vremenu spustijo v zrak rumeno prašno meglico. Nekateri se pritožujejo nad umazanimi okni, drugi imajo težave z alergijami, le redki pa vedo, da se v tem prahu skriva pravi zaklad narave. To je borov pelod, ki se usuje iz rumenih mačic borovih dreves. Borov pelod vsebuje mnogo koristnih snovi, v zadnjem času pa postaja znan predvsem zaradi androgenih lastnosti, to je sposobnosti, da dvigne raven testosterona v krvi.

Testosteron je v zahodni civilizaciji na slabem glasu. Res je, da ima lahko preveč testosterona tudi negativne posledice, kot so težave s kožo, pretirana impulzivnost in spolna sla, vendar imamo danes več negativnih posledic zaradi nizkih kot zaradi visokih ravni testosterona v krvi. Simptomi nizke ravni testosterona so neodločnost, čustvena nestabilnost, nespečnost, pomanjkljiva koncentracija in spomin, debelost, zmanjšana fizična moč, manjša kostna masa in sposobnost regeneracije ter tudi zmanjšan libido in sposobnost erekcije.

Viri testosterona so v naravi izredno redki. Hrana, ki jo uživamo, ne vsebuje moških hormonov. Po drugi strani so ženski hormoni (t. i. fitoestrogeni) pogosto prisotni v hrani v visokih koncentracijah. Najdemo jih v lanu, soji, sezamu, hmelju (pivu!) in še mnogih drugih živilih. Problem se pojavi, ker se naravno prisotnim fitoestrogenom v hrani pridružijo še estrogenom podobne spojine v plastiki in pesticidih.

Preveč ženskih hormonov nima škodljivih učinkov samo na moške, temveč tudi na ženske. Splošna posledica je feminizacija družbe; rojeva se manj moških, dečki imajo težave z nerazvitimi moškimi spolovili, medtem ko odraslim zrastejo prsi in se poveča maščevje. Tudi v obnašanju se ne znamo več postaviti zase, imeti jasen cilj in sploh živeti odločno in pokončno, kar je osnovni moški princip.

Borov pelod ima sposobnost, da uravnava razmerje med moškimi in ženskimi hormoni. Celoten bor vsebuje naravni testosteron, vendar je največji del prisoten ravno v pelodu. Poleg testosterona vsebuje pelod še ostale bioaktivne steroide, ki so v nasprotju s sintetičnimi steroidi popolnoma varni.

Čeprav vsebuje borov pelod moške hormone, ga lahko uživajo tudi ženske. Pozitivni učinki se kažejo v zmanjšanju čustvene nestabilnosti, bolj napeti koži in povečani sposobnosti doživljanja orgazma. Poleg tega vsebuje borov pelod tudi beljakovino arginin, ki povečuje plodnost in na splošno izboljšuje delovanje hormonov. Borov pelod je še posebno koristen za ženske v menopavzi.

OSTALE KORISTI BOROVEGA PELODA
Borov pelod nima znanih toksičnih učinkov. Ima pa adaptagene lastnosti, kar pomeni, da deluje tam, kjer telo potrebuje pomoč. Kot hranilo ima visoko prehransko vrednost in je nabit z vitamini A, B1, B2, B3, B6, folno kislino, vitaminom D in E. Vsebuje vrsto mineralov, kot so kalcij, baker, železo, mangan, magnezij, molibden, fosfor, kalij, selen, silicij, natrij in cink. Vsebuje tudi vse esencialne aminokisline.

Borov pelod ima sposobnost, da okrepi imunski sistem, zmanjša občutljivost na bolečino, zniža holesterol in deluje protivnetno, protiartritično in protirakavo. Borov pelod ohranja zdravje prostate, zdravi raka na prostati in dojkah. Ob uživanju se zaradi arginina poveča število spermijev. Pripravki iz borovega peloda prav tako povečujejo raven energije, zmanjšajo živčnost ter izboljšujejo presnovo glukoze in delovanje inzulina. Anabolne komponente v pelodu pomagajo vzdrževati in povečati mišično maso, vzdržujejo gladko in napeto kožo, vzdržujejo zdrav libido, pomagajo pri regeneraciji tkiv in kurjenju odvečne maščobe.

Borov cvetni prah učinkuje tudi protivirusno (tudi proti herpesu in ošpicam) in ima sposobnost, da odstrani strupe iz telesa zaradi sterola, ki izboljšuje delovanje jeter pri razstrupljanju. Zaradi visoke vsebnosti encima, ki ščiti pred prostimi radikali, varuje tudi zdravje srca in zavira staranje.

KAKO PRIPRAVIMO IN UPORABLJAMO BOROV PELOD

Borov pelod nabiramo spomladi med marcem in majem (odvisno od lege drevesa). Nabiramo vršičke oziroma mačice, tako iz črnega (Pinus nigra) kot tudi rdečega bora (Pinus sylvestris). Obdobje, ko lahko nabiramo pelod na posameznem drevesu, je relativno kratko in traja le nekaj dni. Pravi trenutek je, ko se ob dotiku iz vršičkov, ki so moški spolni organi borovcev, usuje prah.

Nabiramo lahko le pelod, in sicer tako, da z vej posipavamo pelod v košaro ali da na vejo poveznemo vrečo in potresemo. Lahko pa tudi nabiramo cele vršičke. Trgamo jih že nekaj dni pred glavnim prašenjem in tudi v bolj vlažnem vremenu. Pri tem ravnamo spoštljivo in ne poberemo vseh vršičkov z enega drevesa. Za tem je potrebno vršičke posušiti, da se odprejo in se iz njih posuje pelod.

Nato izdelamo tinkturo. Pelod ali cele vršičke namakamo v žganju dva do tri tedne, nato vsebino precedimo in tinktura je pripravljena. Tinkturo uporabljamo tako, da nekaj kapljic tinkture kapnemo pod jezik. To lahko storimo do trikrat na dan. Tak način je najbolj primeren, če želimo povečati vnos testosterona, kajti ta se najbolje absorbira neposredno prek ustne sluznice v kri, brez prehoda skozi prebavni trakt. Moškim se lahko po uživanju tinkture poveča jutranja erekcija, ravno tako lahko opazimo večjo moč, odločnost in raven energije.

Pri uživanju peloda v prahu pomaga, če pelodu stremo ovojnico (npr. v mešalniku), da telo lažje vsrka hranilne snovi. Če uporabljamo tinkturo, to ni potrebno, ker se koristne snovi izlužijo v alkohol. Pelod, ki ima okus po oreščkih, lahko dodajamo tudi jedem, solatam, smutijem.

Borov pelod lahko uporabljamo tudi površinsko. Iz njega izdelamo kremo in jo nanašamo neposredno na kožo. Mazilo pomaga pri ekcemih, aknah in razdraženi koži. Pri tem koristi predvsem arginin, ki poveča prekrvitev kože. Če nimamo dostopa do borovcev ali pa ni primeren letni čas, lahko borov pelod in tinkture naročimo tudi prek spleta.

OMEJITVE PRI UŽIVANJU PELODA
Čeprav borov pelod nima znanih toksičnih učinkov, so primeri, kjer se uživanje odsvetuje. Predvsem moški, mlajši od dvajset let, bi se morali izogibati uporabi pripravkov, ki vsebujejo testosteron (predvsem to velja za sintetične steroide). Uporaba le teh se v času pubertete odsvetuje, ker lahko zavira sposobnost telesa, da proizvaja lastne hormone pozneje v odrasli dobi. Uporaba v času pubertete je možna le pod nadzorom zdravnika. Po tridesetem letu začne proizvodnja testosterona v telesu upadati in so pripravki iz borovega peloda primerna rešitev.

Druga omejitev je morebitna alergija na borov pelod. Pripravkom iz borovega peloda naj bi se izogibale tudi nosečnice in doječe mamice, ker to področje še ni raziskano.

BOR V MITOLOGIJI
Cvetni prah borovcev so tradicionalno uporabljali v azijskih kulturah. Najzgodnejši opis medicinske uporabe borovega peloda najdemo v klasičnem kitajskem besedilu Pandekte Materie Medice, ki jih je zapisal Shen Nong pred približno dva tisoč leti. V zeliščarstvu Evrope, Severne Amerike in v ajurvedi ni znane medicinske uporabe borovega peloda, uporabljeni pa so bili drugi deli borovcev.

Simbolika bora, predvsem storža, je prisotna v starih kulturah po celem svetu. Marduk, sumerski bog čarovnije, vode in plodnosti je prikazan z borovim storžem v roki. V egipčanski mitologiji je borov storž prikazan na vrhu palice, ki jo drži Oziris in jo ovijata kači. Borov storž je prisoten še v dlaneh hindujskih bogov, na Bakhovi palici v antični Grčiji, na palici, ki jo nosi papež, kot tudi v skulpturah v Vatikanu.

Uporaba borovega storža v verskih simbolih se navezuje na razsvetljenje in odpiranje duhovnih dimenzij skozi žlezo češariko sredi glave. Tako žleza češarika kot tudi borov storž imata podobno obliko. Podobe palice s storžem pa predstavljajo prebujanje energije, ki se dviguje po hrbtenici navzgor in omogoči razsvetljenje, pri katerem se v češariki sprožijo nevrotransmiterji, ki odklenejo višjo zavest.

Mitologija nam govori, da je za dvig zavesti pomembno uravnoteženje nasprotij, kot sta moški in ženski princip, pri čemer nam lahko pomaga tudi borova moč.

Marko Kovač

Borov pelod uravnava razmerje med moškimi in ženskimi hormoni.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zdravje-Prostata-Pelod-Moska-Moc-RakDomov
Powered By GeekLog