Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zdravilni-Zvoki-Gonga-Dusevno-Fizicno
Optimizem je zakon

petek, 3. marec 2023 @ 05:02 CET

Uporabnik: Gongi.si

V našem vsakdanu nas mučijo in dušijo različne stvari, ki nam ne dajo možnosti za normalno uživanje življenja. Da se lahko vsaj malo odmaknemo od stresnega sveta nam pomagajo različne tehnike sproščanja. Ena izmed njih je tudi terapija oziroma meditacija z gongi.

Pomaga nam, da zapolnimo svoj dnevni ritem z optimizmom, se otresemo negativne energije in se poglobimo v svoj notranji jaz. Z zvoki gonga razvajamo svoje misli in zaživimo zdravo psihično in fizično življenje.

Njegovi zvoki imajo namreč zdravilno moč tako za naše duševno kot tudi fizično zdravje. Med drugim prebijajo telesne in duševne blokade, obnavljajo celice, pomirjajo in harmonizirajo občutke, osvobajajo nas stresa in strahov, blažijo in izboljšujejo različna bolezenska stanja in prečiščujejo prostore ter odstranjujejo negativne energije.

Terapija z gongom ugodno deluje tudi pri gluhih osebah in osebah s poškodovanim sluhom. Četudi ne slišijo zvokov, občutijo njihove vibracije. Nekatere oblike poškodovanega sluha se lahko celo zdravijo na takšen način. Vibracije namreč neopazno masirajo na tisoče celic notranjega ušesa.

Raziskave potrjujejo, da zvočne kopeli z gongom vplivajo na izboljšanje agresivnega in antisocialnega vedenja pri otrocih in mladih in na splošno nevtralizirajo stanje stresa pri vseh ljudeh. Gongi zdravijo dejanske bolezni in prav tako sproščajo naš um. Vse je nekako v povezavi.

Tako kot lahko psihična bolezen vodi v fizično in obratno lahko gong pomaga pri obeh.

Ljudje nenehno iščemo nek prostor pod soncem, kjer lahko pozabimo na probleme, na druge ljudi in se posvetimo sebi in svojemu notranjemu miru, gong pa nam pri tem pomaga.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zdravilni-Zvoki-Gonga-Dusevno-FizicnoDomov
Powered By GeekLog