Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/ZbiramoKovanceZaNaseVarovance
Zbiramo kovance za naše varovance!

petek, 3. marec 2006 @ 05:05 CET

Uporabnik: pikapoka

Začenjamo z novo akcijo, v kateri bomo zbirali kovance. Teh obtežilnikov denarnic se velikokrat skušamo otresti - prepustimo jih blagajničarki ali jih položimo v dlan človeka pred trgovino. Dostikrat se nam tudi valjajo po raznih vrečkah in predalih, hranilnikih ali kje drugje. Naj kovanci postanejo koristni tudi drugače!


Ko boste naslednjič v situaciji, ko ne boste vedli kam s kovancem za tolar ali dva, se spomnite na nas!
Spomnite se na vse stotine živali, ki jim moramo plačati pregled ali sterilizacijo! Odnesite malo kovinsko vrednost domov in jo shranite.
Če boste tako počeli naslednja dva meseca in pol, boste prav gotovo zbrali zajeten kovinski kupček. Takrat boste nekega lepega sobotnega dopoldneva, ki ga bomo določili glede na vremenske napovedi, toplo vabljeni na srečanje. Kje in kaj se bo točno dogajalo, bomo še objavili, glavni namen dogodka pa bo stehtati zbrana sredstva in ugotoviti, koliko kilogramov čuta do živali lahko zberemo, če združimo sile. Drobna vsakodnevna pozornost vsakega od nas, lahko - sešteta s prizadevanji vseh ostalih - naredi ogromno. Tako kot pri odnosu do živali: če vsak med nami vsak dan stori nekaj malega za dobrobit živali, bomo skupaj spremenili svet. Kot snežinke, ki same zase ne tehtajo skoraj nič, združene pa zlomijo krepko vejo...

Združimo torej moči in skupaj naberimo čim več kilogramov čuta za bitja, ki z nami delijo ta včasih zelo kruti svet! Družine, razredne skupnosti in kolektivi v podjetjih - prav vsi se lahko pridružijo naši akciji. Na primerno mesto lahko postavite zbiralno posodo in začnete vanjo metati odvečne kovance.
Prav vsi (posamezniki in skupine), ki nam jih boste prinesli na zaključno prireditev, boste prejeli zahvalno priznanje, na katerega bomo seveda vpisali, koliko kilogramov upoštevanja pravic živali ste nabrali v tem času. Torej: naj se zbiranje prične!


Društvo za zaščito živali Ljubljana

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/ZbiramoKovanceZaNaseVarovanceDomov
Powered By GeekLog