Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zavlje-Plinski-Terminal-Slovenska-Vlada
Plinski terminal v Žavljah: Slovenska vlada naj bi rekla zadnjo besedo

torek, 17. marec 2015 @ 22:30 CET

Uporabnik: Sonce

Nova zelena luč za plinski terminal v Žavljah, ki ga je dalo italijansko ministrstvo za okolje na predlag Gas Natural v Žavljah, je le eno od dovoljenj, izraženih v postopku presoje vplivov na okolje, in prav gotovo ni dokončno.

Projekt bo moral dobiti še druga mnenja oz. dovoljenja, vključno s mnenjem iz Ministrstva za gospodarski razvoj  Furlanije in  Julijske krajine.

Toda tudi ta dovoljenja vsekakor ne bodo dokončna. Zadnja beseda o gradnji plinskega terminala, ki bi ga gradil  Gas Natural,  je v rokah Slovenije, ki je postopku čezmejnih vplivov na okolje, kot ga določila Evropska komisija, in v skladu z Uredbo EU št. 1391/2013.

Evropska komisija navaja, da je uredba Komisije, ki jo je sprejela 14. oktober 2013 na seznamu EU projektov skupnega interesa, za vseevropsko energetsko infrastrukturo vpisanega pod številko projekta 06:19. Zadnje mnenje komisije EU navaja, da se lokacija plinskega terminala na kopnem v severnem Jadranu določi skupno s  Slovenijo.

Mnenje Slovenije je zato v postopku čezmejne presoje vplivov na okolje zavezujoča in dokončna. V AAG  menimo, da je ponovno ustanavljanje medresorske komisije za ta projekt  nesmiselno, saj Slovenija razpolaga z zadosti dokazov, da ta plinski terminal ne sodi v Žavlje. Vsako drugo mnenje, ki bi ga sprejela ta komisija, bi ogrozilo varnost ljudi in biodiverziteto na  tem občutljivem delu Jadrana, kjer je dno prenasičeno z živim srebrom.

BI JEDLI RIBO IZ TEGA DELA JADRANA OBOGATENO Z ŽIVIM SREBROM???

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zavlje-Plinski-Terminal-Slovenska-VladaDomov
Powered By GeekLog