Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zaupanje-Dusa-Zavedanje-Custva
Spremeni svoja čustva in spremenilo se bo vse

četrtek, 18. november 2021 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

V prejšnjem članku sem se dotaknila tematike, v kateri smo na kratko pogledali, kaj naša čustva so, od kod izvirajo in čemu služijo. Nadaljujem pa z opisom načinov, kako mi upravljamo s svojimi čustvi in ne obratno. Če čustva upravljajo z našimi življenji in našimi odzivi na življenjske situacije, gre rado vse skupaj svojo pot, običajno neodvisno od naše volje in kar je še huje, dogajajo se nam stvari, ki nam niso ravno pogodu. In ne dovolimo, da se nam življenje »dogaja«, ampak ga zavestno in kreativno živimo.

Zaupati moramo, da naša duša najbolje ve, kaj je dobro za nas. Zato nam pošilja izzive in situacije ravno s tem namenom, da to ozavestimo. Čustva pa so kreacija, s katero ustvarjamo svojo realnost. Čustva niso nekaj, kar »se nam dogaja«, ampak so aspekti naših življenj, ki jih ustvarjamo. Na podlagi preteklih izkušenj, na podlagi tega, kar znamo, vemo, kako živimo in tako se lahko naučimo upravljati z njimi.

Seveda je govora o čustvih, ki nam rušijo ravnovesje. Ko govorimo o tistih, ob katerih se počutimo dobro, nam tega ni treba. A če se vedno, ko na primer vidim »tisto« osebo, že vnaprej razjezim, lahko sedaj sama sebe naravnam na to, da tako ne bom več reagirala v bodoče, ker si s tem samo škodujem. Sama sebi, ne njej, se razume. A to je duhovno mojstrstvo, ki se ga je potrebno priučiti.

Za začetek se tega »projekta« lahko lotimo tako, da na list papirja napišemo tri stvari, ki se nam ciklično pojavljajo in nanje reagiramo slabo, recimo prej omenjen primer, ko nam gre nekdo strahotno na živce, ker nas vedno iritira s svojim obnašanjem. Na levo stran lista napišemo, kakšna čustva nam srečanje s to osebo izvablja, nato pa na desno stran lista napišemo, kakšna čustva bi si želeli občutiti, kako se želimo odzvati ob takih dogodkih, da bi se kljub vsemu počutili dobro in ta list potem nosimo s seboj vsaj pol leta ter ga večkrat pogledamo, da se nam vtisne v spomin. Še posebej v trenutkih, ko kaže, da se nam bo spet zgodil neljubi dogodek.

Poglejmo si primer bolj nazorno. Torej, izbrali smo si dogodek, ki se nam ciklično ponavlja in za katerega vemo, da se velikokrat zgodi in nas prav vedno vrže iz ravnovesja. Imamo sestanek z nekim poslovnim partnerjem, ki nas mojstrsko vedno spravi na višje obrate. Vsakič, ko smo z njim, nam izpije vso energijo, razjezi, ne moremo mu priti do živega, je trd pogajalec in niti pomotoma ga ne zanima naše mnenje. Torej, sestanek z njim je dogovorjen in že vnaprej vemo, da bo tako, da ni opcije, da se ne zgodi znan scenarij. Gre za spomin našega uma na določene dražljaje, ki se obrnejo vedno isto. Situacijo pregledaš od daleč, v času, ko si umirjen in si zamisliš, kakšna bila tista čustva, ki ti neravnovesja ne bi povzročala. Pogledaš z druge perspektive, poiščeš v tem nekaj pozitivnega, recimo, da se ob tem človeku počutiš boljšega, ker nisi tak kot je on, morda razviješ sočutje do tega človeka, zadovoljen si, ker poslovno vseeno stvari delujejo, ker boš ustvaril nek dobiček, zadovoljil svoje stranke z njegovimi produkti. Nanizaš taka čustva, ki te bodo dvignila in ne razsula. To si zapišeš, se uskladiš s svojo odločitvijo in se zavedaš, da ko pride spet ta situacija, se boš na vse to spomnil ter si enostavno ne dovoliš da privrejo na dan takšna, kot si jih bil vajen do zdaj. In predvsem, ko dojameš, da je vse to samo pot k temu, da imaš sebe in svoja čustva pod nadzorom, da ti upravljaš z njimi in ne obratno. Seveda bomo najprej začutili nam dobro poznana čustva, a ne bomo dovolili, da bi se nam razvila v tolikšni meri, da nam bo energija padla, temveč bomo postregli sami sebi s čustvi, ki smo si jih zapisali na desno stran lista. Morda nam ne bo uspelo prvič, niti drugič, tretjič, a sčasoma nam bo. To je duhovno mojstrstvo. Vaja, kako se vedno, ko zapadeš v to situacijo, hitro spomniš, kaj si sklenil in ne odstopaš.

Veliko naredimo že s tem, da delamo na tem in da se zavedamo, kaj nas vedno spravlja v nizke vibracije. Tako nam je tudi veliko lažje vse to sprejemati. Ko se poučimo o stvareh, ki vodijo naša življenja in jih sprejemamo z drugačnim zavedanjem. In najpomembneje, da ozavestimo, da čustva niso nekaj kar se kar zgodi, ampak nekaj, kar gre skozi nas, da smo mi kreatorji svojih čustev. Pozabljamo, da smo se tudi naših čustev naučili skozi svoje izkušnje, ne glede na to, ali smo nekaj izkusili na svoji lastni koži ali skozi izkušnje drugih, takšna čustva sedaj imamo in tako jih uporabljamo. Če nam ne ustrezajo, jih bo spremeniti seveda zahtevalo svoj čas, ampak če se zavedamo, da se lahko zavestno odločimo, da bomo delovali drugače, nam to nekoč zagotovo tudi uspe. Pa drugič, tretjič in potem vedno pogosteje, ampak si ne očitam, če mi kdaj spet spodleti. Gre za stalno valovanje in naša vibracija nam pomaga pri tem. Nič ni narobe, če smo kdaj že tako na dnu, da se nam prav »ne ljubi« še s tem ubadat, ko prihaja nov izziv. Ampak vse to je del nas in bistveno je, da najprej sebe sprejmemo takšne kot smo in zavihamo rokave.

Pa še nekaj je zelo pomembno. Nikar v navalu navdušenja kar takoj vsevprek vse spreminjati. Lepo po vrsti, eno po eno situacijo, delati na tem, da jo uredimo in potem dalje. Ne pozabimo, da je treba biti tudi do sebe nežen, če ne, se telo na debelo upre. Če bomo vztrajni, dosledni do sebe, rezultati zagotovo pridejo. In vsakič bo lažje. Kot na primer, ko smo se učili manifestiranja. Najprej se lotimo »lažjih« stvari, kot je prazno parkirno mesto pred vrati blagovnega centra, ne takoj vila ob morju. Sicer pa…zakaj pa ne, v Vesolju neskončnih možnosti je vse mogoče.

Romana Kos

Vir: www.mychi.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zaupanje-Dusa-Zavedanje-CustvaDomov
Powered By GeekLog