NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

torek 25-jun
 • 36. Folkart: otvoritev

 • sreda 26-jun
 • Festival Lent 2024: Vita Mavrič in Kvartet Akord
 • Val 202 na Lentu: Izštekanih 10 - Poklon Vladu Kreslinu

 • četrtek 27-jun
 • Poletne pravljične vesele počitnice
 • Plavi Orkestar

 • petek 28-jun
 • Disco opera

 • sobota 29-jun
 • 36. Folkart: zaključek

 • ponedeljek 15-jul
 • Mednarodna poletna šola - Podnebju prijazne kmetijske prakse

 • sobota 20-jul
 • VegaMarket v Kopru

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Zamolčana dejstva o boljševiški revoluciji   
  četrtek, 5. marec 2009 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Sonja Ličof

  V zelo zanimivi knjigi z naslovom "Skupina Bilderberg, gospodarji globaliziranega sveta", ki je pred kratkim izšla pri založbi Ciceron, je marsikaj zanimivega napisano tudi o boljševiški revoluciji in sicer iz precej drugačnega zornega kota, kot smo se to učili pri zgodovini. V nadaljevanju citiram nekaj odlomkov iz te knjige..

  »Ob nastopu dvajsetega stoletja je v Rusiji vladal car Nikolaj II. Bil je zadnji Romanov v dinastiji, ki je vladala od leta 1613 do 1917. Romanovi so Rusijo približevali zahodu že v času Katarine Velike. Nikolaj II pa je nameraval rusko industrijo povsem prilagoditi zahodnim standardom.

  Na žalost se je pri tem zanašal na lastno delovno silo. Ljudje so delali v 12 urnih izmenah za zelo majhno plačilo, kar je bilo dovolj za organizirane delovne akcije, ki so na krvavo nedeljo leta 1905 v Sankt Petersburgu prerasle v boljševistično vstajo. Carjeve sile so prvi poskus upora sicer zatrle, toda 12 let pozneje se je ponudila nova priložnost, dvor je padel, carja Nikolaja in njegovo družino pa so pobili.

  Gyeorgos C. Hatonn v knjigi "Rape of the Constitution; Death of freedom" trdi, da je revolucionarni odpor proti carju podžigal osebni odposlanec Johna D. Rockefellerja George Kennan. In zakaj naj bi bili Rockefeller in njegov trop bankirjev tako zainteresirani za carjev padec? Vsekakor, in danes je ta razlog še vedno prav tako močan, kot je bil takrat: nafta! V času pred boljševističnim odporom je Rusija že prehitela ZDA in postala največja proizvajalka nafte na svetu.

  Toda če so želeli bankirji z Wall Streeta uničiti konkurenco in obsoditi rusko prebivalstvo na desetletja bede in propadanja, so potrebovali voditelje, ki bi uspešno izvedli revolucijo. In tu stopita na oder Vladimir Uljanov Lenin in Leon Trocki.

  Že leta 1915 so v New Yorku ustanovili American International Corporation, ki je bila zadolžena za koordinacijo finančne pomoči boljševikom. Predsednik Wilson je v Rusijo poslal nekdanjega odvetnika in zunanjega ministra Elihuja Roota, za popotnico pa mu je iz fonda za specialno vojno dal 20 milijonov dolarjev pomoči za boljševike. Wilsonova pomoč je bila zgolj vrh ledene gore. Družba J. P. Morgan je kot svojega posrednika uporabila polkovnika Raynolda Robinsa, ki je vodil delegacijo Rdečega križa in je preko njega v Rusijo poslala nekaj milijonov dolarjev v gotovini. Kongresni dokumenti iz pomladi 1917 pa kažejo, da je trockistične upornike financiral tudi kontroverzni newyorški bankir Jacob Shiff.

  Kolikor je danes znano, so bankirji iz Wall Streeta prvič poskušali pomagati že leta 1905, ko je Leninu in Trockemu spodletel prvi poskus prevrata. Leninu so organizirali prosto pot v Švico, kjer je ostal na varnem do leta 1917; Trockega pa naj bi odpeljali v ZDA, kjer je živel na posestvu družbe Standard Oil v Bayonneu v New Jerseyu in delal kot novinar za ruski časopis Novy Mir.

  Toda Lev Trocki je v New York prišel šele 13. januarja 1917. Med letom 1905 in 1917 pa je kot begunec najprej živel v Franciji. Ker je za ruski časopis iz Pariza pisal hujskaške članke, ga je francoska policija septembra 1916 nagnala čez mejo v Španijo. Nekaj dni pozneje ga je aretirala policija v Madridu in ga namestila v 'celico s petimi zvezdicami', za kar je moral plačevati pezeto in pol na dan. Nato so ga premestili najprej v Cadiz, potem v Barcelono, nazadnje pa so ga vkrcali na španski čezoceanski parnik Monserrat. 13. januarja 1917 je Trocki z družino prispel v New York.

  Nato je Trocki v New Yorku dobil sporočilo, da se mora takoj vrniti v Rusijo. Dozorele so razmere za revolucijo. Z deset tisoč dolarji v žepu, ki jih je za potne stroške dobil od Rockefellerja, se je 16. marca 1917 skupaj s še 275 komunističnimi revolucionarji vkrcal na S.S. Kristianfjord. Za varnost celotne odprave pa je skrbel ameriški komunist in Rockefellerjev zaupnik Lincoln Steffens, ki je dobil nalogo, da Trockega varno spravi v Rusijo.

  Kje je Trocki dobil potni list? Kdo je to plačal? Kdo mu ga je priskrbel in zakaj? V resnici je to uredil sam John D. Rockefeller, ki je potrebni potni list za Trockega dobil preko Woodrowa Wilsona, predsednika ZDA.

  Sodeč po kanadskih vladnih arhivih, ki so odprti za javnost, sta se 13. aprila 1917, ko se je parnik Kristianfjord ustavil v Halifaxu, na krov takoj povzpela agent kanadske tajne službe in uslužbenec britanske mornarice. Trockega sta v skladu z navodili, ki so 29. marca 1917 brzojavno prišla iz Londona, odpeljala v pripor in na zasliševanje v Amherst na Novi Škotski.

  Toda britanski predsednik vlade Lloyd George je kanadski tajni službi takoj brzojavil, naj Trockega izpustijo. Ukaz so preslišali. Nato je posredoval Mackenzie King – ki je bil takrat svetovalec za sindikalna vprašanja pri Johnu D. Rockefellerju – in njemu je uspelo. Takoj, ko je Trocki prišel iz pripora, ga je King poslal v Rusijo, kjer se je pridružil Leninu v vodenju boljševiške revolucije.

  King pa je bil za svoje dobro opravljeno delo nagrajen s položajem direktorja oddelka za industrijske raziskave v Rockefellerjevem skladu in z letno plačo v višini 30.000 dolarjev – v času, ko je bila ameriška povprečna plača 500 dolarjev. Agenta, ki sta aretirala Trockega, sta bila ob službo.«

  IN ŠE NEKAJ IZ NOVEJŠE ZGODOVINE

  »V ZDA so se v lovu za ogromnimi dobički zapletli v državno izdajo in začeli leta 1943 v Sovjetsko zvezo skrivaj prenašati najsodobnejšo in najdražjo ameriško tehnologijo. Sovjetska državna komisija je takrat prosila ameriško vlado za 100 kilogramov uranovega oksida, 110 kilogramov uranovega nitrata in 12 kilogramov čistega urana. Iz ZDA so izpeljali to naročilo. Sovjeti so s tem dobili surovine za izdelavo atomske bombe (če bi imeli načrte zanjo). Zgodovinska ironija je, da je prav prvi sovjetski skrivni nakup jedrskih surovin v ZDA omogočil, da sta velesili še dolga desetletja pozneje enakopravno tekmovali v proizvodnji orožja za vzajemno uničenje.

  Toda da je bilo ravnotežje sil in partnerstvo med velesilama v resnici mogoče, je bilo 'potrebno ustvariti navidezno enakost'. So morali ameriški davkoplačevalci zato financirati razvoj sovjetske industrijske in vojaške moči, proizvodnjo vojaških vozil, letal, nafte, jekla, petrokemije, aluminija in računalnikov, da bi Sovjetska zveza postala enakovredna Združenim državam?

  Dr. Sutton opozarja, da 'o sovjetski tehnologiji' sploh ne moremo govoriti. Skoraj 90 do 95 odstotkov vse tehnologije, ki so jo imeli, je tako ali drugače izviralo iz ZDA in drugih zavezniških držav. 'Še več', je izjavil dr. Sutton v pričevanju v programskem pododboru republikanske stranke, 'zdi se, kot da so ZDA naredile vse, da bi njihov glavni sovražnik lahko še naprej igral vlogo sovražnika.'«

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • Več od avtorja Sonja Ličof
 • Več s področja * Poučna (spo)znanja, znanost

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Zamolčana dejstva o boljševiški revoluciji | 17 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Zamolčana dejstva o boljševiški revoluciji

  Prispeval/a: eckhart dne četrtek, 5. marec 2009 @ 11:29 CET
  Na spletu sem odkril zanimivo recenzijo zanimive knjige. Je sicer v hrvaščini, toda vsaj za nekatere Slovence to ne bi smel biti problem:

  Knjiga »Partijsko zlato« Igora Buniča, ruskog publicista

  Oktobarska revolucija ILI PLANIRANA PLJAČKA

  Piše: Andrija TUNJIĆ, VJESNIK, Subota/nedjelja 13. i 14. svibnja 2006.

  Prije Oktobarske revolucije carska je Rusija po industrijskom rastu bila prva u svijetu, a svaki treći svjetski znanstvenik bio je rođen u toj Rusiji. Gradila se transsibirska pruga i nije bilo gladi. A onda je, blindiranim vagonom iz Švicarske u Petrograd došao Vladimir Iljič Lenjin. Počela je revolucija i sve se promijenilo. Rusija je pretvorena u veliku grobnicu.

  Lenjinovi boljševici su u Brest-Litovsku u ožujku 1917. sklopili pakt s Nijemcima i započeo je građanski rat, ubijanje svega što nije mislilo boljševički. U prvom valu borbe za vlast 300.000 njemačkih vojnika bilo je uključeno u vojsku internacionalista, a u prvom mimohodu kroz Petrograd, 29. listopada 1917., brigade revolucionara nisu klicale Lenjinu već njemačkom caru Wilhelmu II. Prva »socijalistička država radnika i seljaka« koju je Lenjin »stvorio « 1917. bila je zapravo njemački protektorat sve do poraza u studenom 1918. To tvrdi Igor Bunič, ruski publicist, u knjizi »Partijsko zlato« koja je u izdanju »Detecte« nedavno (2006) objavljena u Zagrebu.

  Tko je zapravo Lenjin, »vođa svjetskog proletarijata i veliki vođa Oktobra«, i kako je udario temelje za sve što se događalo poslije revolucije? Lenjin, koji je tvrdio da »radnici nemaju domovinu« i koji je od revolucionara tražio da budu »uzor nemilosrdnosti« i »opljačkaju opljačkano«, nije imao viziju humanog društva, već viziju kako opljačkati, zaključuje Bunič.

  »Zločinačka banda«, kako Bunič naziva Lenjina i njegove suradnike, »imala je kao jedinu nakanu opljačkati rusko i uništiti Rusiju koja je bila opasna konkurencija nagriženom Zapadu«. Boljševici su partijskim zlatom, piše autor, »izvukli Ameriku iz gospodarske krize 20-ih godina 20. stoljeća, te osigurali gospodarski procvat i New Deal«. Bunič tvrdi da je u »SAD-u pohranjivano rusko zlato i njime razvijan Zapad«. To potkrepljuje napisom iz tadašnjeg New York Herald Tribunea koji piše: »Izgleda da je boljševička revolucija koja se provodi u Rusiji zapravo divovska transakcijska operacija kojoj je cilj prenijeti goleme svote novca iz Rusije pod kontrolu europskih i američkih banaka.«

  No, Lenjin to nije učinio sâm, piše Bunič, »iza njega je stajala svjetska urota, a figure je micao Parvus, pravim imenom Israel Lazarevič Helphand, bankar, revolucionar, rođen u Rusiji od roditelja Židova, navodno član mnogih tajnih društava (iluminata, slobodnih zidara)«.

  Uz pljačku, Lenjin je bio opsjednut rušenjem, uništavanjem i ubijanjem. Bunič navodi mnoštvo dokumenata koji ga oslikavaju kao monstruma. »U Rusiji nema gotovo ni jedne kuće u kojoj nismo, neposredno ili posredno, ubili majku, oca, brata, kćer, sina ili neku blisku osobu «, piše Nikolaj Ivanovič Buharin, bliski Lenjinov suradnik.

  U trenucima odmora boljševici su organizirali bakanalije, dok su milijuni umirali od gladi. Kad je Maksim Gorki od Lenjina tražio pomoć za gladne, on mu je odbrusio: »Mi nemamo novac za pomoć gladnima! Naslijedili smo od buržoazije pustoš, bijedu i siromaštvo«.

  Zbog pasivnosti na glad, u svibnju 1922. reagirao je patrijarh Ruske pravoslavne crkve Tihon. Lenjinu je to bio povod za obračun s vjerom. Uništeno je tisuće crkava, lavri i samostana, starijih od 300 godina. Ubijeno je više od 40.000 svećenika, đakona, monaha i oko 100.000 vjernika. Strijeljana su ili zatučena 32 metropolita i arhiepiskopa. Petrogradski metropolit Venijamin pretvoren je u ledeni stup: na velikoj zimi polijevali su ga vodom. Patrijarh Tihon stavljen je u kućni pritvor. »Dobitak od pljačke«, piše Bunič, »bio je 2,5 milijarde zlatnih rubalja, što bi trebalo uvećati tri puta«.

  Od Lenjina, »vođe svjetske revolucije« koji je umro u siječnju 1924., Staljin, »vođa svih naroda«, naslijedio je opljačkanu Rusiju i nomenklaturu, što znači privilegirani aparat partije i stare boljševike koji su »zaglibili u raskoši. Ništa ih nije zanimalo osim cijene nekretnina i dionica u kapitalističkim državama, dok su nježno pogledavali strane putovnice kojih je svaki od njih imao i po 12 na različita prezimena«.

  Staljin je to znao. Još 1922. »pokušava istražiti putove odlaska zlata iz Rusije na Zapad«. No nije uspio, jer su svi pljačkali. Čak i represivni aparat. Nadežda K. Krupskaja, Lenjinova udovica, na Staljinovu prijetnju da će stradati, povukla je novac iz Švicarske.

  Tko nije imao račun vani osigurao se privilegijima unutra. Već 1925. Staljinova kartoteka brojila je 25.000 elitnih zanimanja od kojih se sastojao profesionalni partijski aparat. Staljin je pokušavao osmisliti državu i zaustaviti pljačku. Ali ne i ubijanje, jer je bilo »u duhu Lenjinova učenja o uspjehu revolucije«.

  Logorima i ubijanjem Staljin je gradio socijalizam: vojsku, putove, pruge, brodove, avione, industriju, oružje. U logoru je konstruktor Tupoljev gradio avione, a Koroljov raketnu tehniku... Dvanaest tisuća tona zlata činilo je državne zalihe SSSR-a, koje je Staljin skupio uz milijunske žrtve logoraša.

  »Pljačkajući, nomenklatura je na svojem putu u komunizam prespavala dvije revolucije: znanstveno-tehnološku i elektroničku«, piše Bunič. Spominje i podatak kako je Staljin govorio da je učinio samo dvije pogreške: pokazao je svojoj nomenklaturi Europu i Europi svoju nomenklaturu. Do smrti nije iskorijenio pljačku.

  Dolazak Hruščova na vlast još je više otvorio apetite. Partijsko zlato umjesto u blagajni države završavalo je u džepovima nomenklature. Osim onoga što je išlo kao »pomoć bratskim komunističkim pokretima«. Kupovale su se funkcije i vlast.

  Pljačka je kulminirala u doba Brežnjeva. »KPSS prebacivala je bezbrojne vrijednosti u inozemstvo kao da se sprema za evakuaciju«, piše Bunič. No, s ustoličenjem Andropova počela je era otkrivanja pljačkaša. KGB je pronalazio tegle pune dijamanata, briljanata, zlata, deviza. Pljačkaša je, međutim, bilo previše, a i nomenklatura je brzo shvatila što joj sprema čovjek koji je vjerovao u socijalizam pa ga je odlučila likvidirati. Prvo je eksplodirao zrakoplov kojim, pukim slučajem, nije letio, a onda je naprasno umro. Proširila se vijest da je umro kao žrtva korejskih uroka, ali vjerojatno je ubijen.

  S dolaskom Gorbačova i »perestrojke« nomenklatura je brzo shvatila što treba činiti. Uz pomoć KGB-a partijsko se pretvaralo u privatno, što se regrutiralo iz nomenklature. »Dojučerašnja politička i ideološka diktatura zamijenjena je ekonomskom«, piše autor. Preko noći bivši komunistički pojedinci postali su - multimilijunaši. Državnoj blagajni ostalo je tek 240 tona zlata. Gdje je Staljinovih 12.000 tona i poslije njega svake godine proizvedenih između tri i šest tona?

  Bunič odgovara: »U sigurnim rukama. I nemojte ga tražiti, jer ako ga nađete time ništa nećete dobiti. Zašto? Pa zato što se svjetska revolucija o kojoj su sanjali i Lenjin i Parvus već dogodila. Dolar je okupirao cijeli svijet. Protiv njega su nemoćna sva poznata sredstva borbe s okupatorima. Možeš ga pobijediti samo jačom valutom koja će dolar pretvoriti u prašinu, kao što je to naš rubalj. Ali kako stvoriti takvu valutu kad je svoje zlato partija prevezla u SAD! Treba raditi, ali raditi nitko ne zna i ne želi, a onaj tko želi, tomu ne daju. A komu daju, toga razaraju. I to rade svjesno.«


  ---
  Bog da, cerkev ne!

  Borislav Kosi, Križevci pri Ljutomeru


  Zamolčana dejstva o zlu

  Prispeval/a: Fredi dne petek, 6. marec 2009 @ 12:33 CET
  Pozdravljen Borislav

  Ljubi Bog da ljubezen namreč je ljubezen.

  Pa ti?
  Al sploh lahko izgovoriš ljubim vas ljudje al ljubiš le živali?
  Maš um že tolko omračen z mržnjo do krščanske cerkve, da pišeš le cerkev ne?
  Katolike mrziš?
  Protestante mrziš?
  Pravoslavce mrziš?
  Le zaradi tega, ker uporabljajo celotno biblijo?

  Al mrziš hinduizem?
  Al mrziš univezalno življenje?
  Al se naj celi svet klanja le gabi in živalim?

  Kako razumeš ljubi bližnjega kakor samega sebe?
  Bližnji je za vas žival?
  Ljubi kakor samega sebe?
  Al si žival?
  Pes kaki?

  Ljubi in boš ljubil ljudi in živali.
  Fojtraš psa, če ga ljubiš, tud z mesom al le z vidom?

  Zgodovino vsi poznamo.
  Tud zgodovino zla.
  So klali in nacisti in komunisti.
  Ljubili so ljudje ljudi tud v nacizmu in komunizmu.
  Kdo?
  Kdor je sprejel ljubezen v srce.
  Kdo se ni omadeževal z zločini?
  Kdor ljubi bližnjega kakor samega sebe.

  (http://www.vecer.si/)

  Na večini trupel je sled, da so bli pobiti z topim predmetom.
  Rabota zla.
  Mogoče je še kaki pes koga zgrizo preden je umrl in bil rešen trpljenja.

  Nič ni namreč skrito, kar se ne bi razodelo, in nič zakrito, kar se ne bi spoznalo in prišlo na dan.

  Ne sodite torej pred časom, preden pride Gospod, ki bo tudi osvetlil, kar je skrito v temi, in razkril namene src.

  Tedaj bo vsak prejel od Boga priznanje.

  Misliš, da boš dobil kako medaljo?
  Orden za šimfanje.

  Čao


  Pohvale za Gabrijelo (brez šimfanja)

  Prispeval/a: MC dne petek, 6. marec 2009 @ 15:03 CET
  >>Ljubi in boš ljubil ljudi in živali.
  >>Fojtraš psa, če ga ljubiš,
  >>tud z mesom al le z vidom?

  Zakaj ne bi, kužkov, iz čiste ljubezni, krmili z mesom svežih ali industrijsko predelanih človeških mrličev, ali če se nam zdi toliko nekoliko nehumano in sprevrženo, z mačjim mesom ali z mesom kanarčkov, akvarijskih ribic in morskih prašičkov. Zakaj ne bi prodajali Whiskas iz mačjega mesa za kužke in Pedigree Pal iz pasjega mesa za mačke. Ali, zakaj ne bi, krmili kravice (iz čiste ljubezni) s kostno moko iz mačk in psov. Možne so vse kombinacije. Meso je meso, proteini so proteini, esencialne aminokisline so esencialne aminokisline, B12 je B12. In ljubi bog ljubi res noče, da bi bil kdo za kaj prikrajšan, saj si tudi sam kdaj privošči kakšno sočno pečenko (ali jo ponudi v uživanje), ali, ker sam menda ni iz mesa, vsaj inhalira vonj po sežganem mesu, ki prihaja iz kake človeške grmade ali iz dimnika kakega (industrijskega) krematorija.

  Fredi, pozabljaš, da je meso, tudi tisto, ki ga ješ ti, samo košček zaklane živali, ki je bila pred tem lahko tudi dolgo časa zaprta in mučena. Tvoja krščanska ljubezen je samo šopirjenje pred drugimi in licemerno postavljanje pred krvavim židovskim molohom, ki ga tako fanatično častiš.

  p.s.:

  Sem si ogledal spletno stran od Gabrijele. Samo toliko, da preverim, nad čim se tako silno zgražaš, pa res nisem našel nič takega, kar bi opravičilo tvoje pravoverne inkvizicijske izbruhe. Sem se sicer moral nasmejati nad vsemi tistimi prisrčnimi pravljicami o Jezusu, ampak vseeno so to lepe in vzgojne pravljice, takšne, ki človeka spodbujajo k dobremu, brez strašenja, vzbujanja krivde in eshatološke groze. Fredi, meni se zdi ta Gabrijela prav simpatična, in če bi se že moral odločati med »sekto Vatikan« in »sekto Gabrijela«, bi se veliko raje odločil za slednjo. In samo bog ne daj, da bi se moral kdaj odločati za »sekto Fredi«. Ta, se mi zdi, da je med vsemi daleč najbolj trčena, kar bi te znalo utrditi v prepričanju, da si na pravi misiji.


  Morda pa si bom kdaj, tudi zaradi Gabrijele, kupil takšno majčko:

  http://richarddawkins.net/article,20,Atheists-for-Jesus,Richard-Dawkins  hvale vredna slovenska mladina

  Prispeval/a: Fredi dne petek, 6. marec 2009 @ 19:32 CET
  Pozdravljen Marko

  Vidim, da te je zabubalo v želodcu al srcu al možganih, he he.

  Pridni kuža vse papa le korenja noče jest.
  Poredni kužek pa še roko, ki ga hrani grize.
  Al pa se igra.
  Nimam pojma, všeč mi je bilo kakšen kuža kakor tud volk.
  Vse živali mam rad kakor tud floro.
  Odmisli krila in oblačila ter se zamisli, da tak uživaš življenje.
  Pravi raj v srcu je ljubezen.
  Zaljubljen ljubi.
  Si bil kdaj zaljubljen al si še zaljubljen?

  (http://www.reproductionsart.com/art_reproductions.php?art=&number=BOW242&p=3&artist=18&countsp=15)

  Hrana kot droga.
  Težko se odvadiš.
  Moraš met cilj za katerega oziroma na katerega se osredotočiš, da se odvadiš hranit z mesom.
  Priznam in kot sem že povedal, sem bil kratkotrajni vegi do pastorskega razodetja, da se kot vegič moram en krat letno šusat z b12 vitaminom.
  Takrat sem tud dojel razodetje ampak pravo razodetje, tako, ki ga ni zapovedala vera cerkve oziroma bluzenje zaradi duhovnosti, da bi ja bil še bolj čist, bolj duhoven in nasploh brezveze.
  Skapiral sem, da tisti, ki se zaradi duhovnosti odreče mesa, se odreče zaradi sebe.
  Špila igro čistosti, misli, da je zaradi tega, ker živi vegi stil lajfa bolj svet, res brezveze.
  Vegi bit zaradi duhovnosti ali zdravja je velika razlika.

  Svet je ljubi Bog.

  Človek lahko stremi v duhovnosti k svetosti duše al telesa na račun vegi lajfa, to ni nič narobe.
  Narobe je, ko v tej stremljenosti k svetosti doseže fanatizem in verjame, da je svet, ker je vegi, ostali vsejedci pa so manj sveti oziroma sploh niso sveti.
  Vegasta finta poveličevanja samega sebe.

  Vsi bomo vegiči in to res popolni le takrat, ko bomo hinlegnili.
  Popolni vegi vidi življenje, ker živi v življenju skupaj z življenjem.
  Vse živi kar živi, tud rožica rdeča.
  V raju bo rožica živela večno dišeče življenje.
  Ni ga človeka v Raju, ki bi rožico pohodil al odtrgal od življenja.

  Misliš, da se krokodil mantra, ko je lačen al se mantra zebra v krokodiljem gobcu?

  Priporočam ti, da se odločiš za življenje, ljubezen bo s teboj nazdravila z sektom.

  Omenjaš gabi, lepo, tud po forumih se omenja, le zanimivi:

  Zgodovina univerzalnega življenja se začne v južni Nemčiji z vizijami Gabriele Wittek. Najprej naj bi se ji prikazovala njena pokojna marti, nato naj bi sej ji začel začelo prikazovati še duhovno bitje imenovano brat Emanuel, nakar pa še Jezus Kristus osebno. Vendar te vizije niso bile dovolj, saj je nova vizionarka Gabriele, vzpostavila še kontakt z vesoljskim bitjem imenovanim Mairadi.

  Do RKC, ... nastopajo zelo kritično & napadalno preko "zrtve-cerkve.org", ...
  Gre za društvo Za zaščito ustave in žrtev cerkve, katerega gonilna sila so tudi nekateri člani iz
  universelles-leben.org

  Ko so psihjatri in psihologi analizirali ljudi, ki so trdili da se poigovarjajo z marsovci ali z angeli, se je pokazalo, da imamo opravka z labilno psiho. Večinoma ti ljudje najdejo v svojih vizijah neko uteho za lastno pomankanje smozavesti itd.
  Pri Gabriele se stopnjevanje norosti pokaže v vsej svoji lepoti. Najprej se ji prkazuje pokojna mati. Nato, ko človek najde uteho za svojo norost pri neki skupnosti ljudi, mu seveda samozavest naraste in kot nam lepo pokaže Gabriele, se je kmalu začela pogovarjati z Duhovnim bratom, nakar se ji je prikazal še sam Jezus Kristus. Vendar to še ni bilo dovolj, saj je kontaktirala celo z vesoljcem Miradijem.

  Podobne vizjonarje najdemo pri mnogih sektah vseh religij. Naprimer Rael, četudi za njega zelo verjetno velja, da samo nateguje naivce.

  In tako, ko se najde dovolj naivcev, ki verjamejo, imamo seveda rojeno novo versko sekto.

  Promocijsko negativno so v bistvu zelo nevarni RKC.

  Vsi ti preroki, so trdili, da so oni najbolj pravi. Rael je seveda poslednji največji prerok. Osahara je bil inkarnacija Bude in Kristusa in tudi indijskega boga Šive. Gabriele pa nam je seveda posredovala tisti edini pravi izgubljeni Kristusov evangelij in je seveda edina prava trenutno živeča prerokinja Jezusa Kristusa. a se najdejo podrobnosti ali ne.

  Oshara je trenutno v zaporu, ali so ga Japonci obglavili, zaradi napada z sarinom (ne vem). Med raeljani in univerzalci pa se najde, ena lepa podobnost oboji čakajo prihod nove dobe. Raeljance bo nesmrtne naredil Elohim, univerzalci pa seveda čakajo ponovni prihod Jezusa Kristusa.

  Gabriele samo dokazuje svoje pomankanje samozavesti in nelabilno psiho. Kakšen je človek takšna je njegova religija, je dejal Krišna v Bhavadgiti pa poglejmo si malo kaj nam še govori Gabriele. Med ostalim nas svari, da nebi slučajno meditirali ali se ukvarjali z yogo, ki je delo Satana. Za Gabriele je vzhodna duhovnost delo Satana, ki se ji je treba izogniti. A ni to lep dokaz, v podzavesti prikritega sovraštva, ki se izliva na budiste, jogije itd.

  Gabriele tudi zna lepo igrati mučenico. Verjetno je pozabila, da živi v demokratični Nemčiji, kjer se v središču Kolna zida največja đamija v Evropi. Očitno jo zelo moti, da jo nihče noče križati. HE HE HE Yogiji pravijo, da je nepotrbno iskanje mučeništva hud greh, psihologi pa pravijo, da je iskanje mučeništva posledica pomankanja ljubezni itd.

  Med ostalim velikim bruhanjem strupa na ostale religije pa prednjači katoliška cerkev, ki naj bi se "spečala z Hudičem". Gabriele besno obtožuje katoliško cerkev, da je prikrojila evangelije po svoje, kar je sicer zgodovinsko nesporno a se ne zaveda, da je sama živa slika kako se je to zgodilo. Gabriele je spisala svoj evangelij, ki naj bi bil edini pravi a se ne zaveda, da v zgodovini najdemo ogromno raznih Gabriel, ki so seveda prikrojile evangelij po svoji fantaziji ali potrebi. In tako je od evangelija nastalo kar pač je. Sicer bi lahko končalo slabše. Gabrielino prikrajanje evangelija je seveda moralno nesporno, ko pa je to počela katoliška cerkev pa je to delo hudiča.

  Malo črnega humorja o Gabrieli Wittek in njenem Univerzalnemu življenju
  O Gabrielinem Jezusu

  Kakšne noge ima Gabrielin Jezus? Kozje.

  O Gabrieli Wittek

  Kakšna je razlika med Gabriele Wittek in navadnim blaznežem? Navadni blaznež se ponavadi zdravi.
  Kdaj bo Gabriela Wittek prišla v nebesa? Ko bo Lucifer premagal nadangela Mihaela.
  Zakaj Gabriela Wittek zavrača katoliški krst? Ker se boji svete vode.
  Zakaj Gabriele Wittek zavrača čaščenje svetih podob? Ker je ljubosumna.
  Kdaj bo Gabriele Wittek srečala pamet? Ko bodo afriški levi začeli muliti koreninice in travo.
  Zakaj se inkvizicija noče več ukvarjati z Gabrielle Wittek? Načeloma se čarovnic več ne sežiga.
  Zakaj je Gabeiele Wittek največja mučenica naše dobe? Ker jo nihče noče križati.
  Kaj imata skupnega Gabrielle Wittek in Mohamed Ali? Oba sta bila THE GREATEST!

  O ponovnem prihodu Gabrielinega Jezusa
  Kdaj bomo vsi videli Gabrielinega Jezusa prihajati? Za svetega nikoli.
  Katera katastrofa najbolj napoveduje ponovni Jezusov prihod? Gabriela Wittek sama.

  Tako, da je bila Gabriele Wittek v prejšnjem življenju verjetno glavna prerokinja montanistične vere iz 3 st. nš. (Ne jemljite me dobesedno.) Montanisti so bili prav tragikomični. Na višku svoje moči, so bili ena izmed glavnih struj krščanstva. Bilo jih je na miljone in nekaj časa je celo kazalo, da bodo postali glavna struja krščanstva ter da bodo izbrisali katoliško cerkev. Verjetno se vprašujete zakaj se pa to ni zgodilo? Nasilje KC, mogoče? Vendar glavni razlog za njihov propad najdemo v neuresničenih prerokbah njihove glavne prerokinje, ki je trdila, da je ona poslednja in največja prerokinja ter da se bo apokalipsa zgodila zelo kmalu že za časa njenega življenja. A kaj ko je umrla! HA HA HA a najdete ironijo in podobnost z univerzalnim življenjem ter Gabriele Wittek.

  He he, samozavest mladih slovencev.

  Lep pozdrav


  Zamolčana dejstva o boljševiški revoluciji

  Prispeval/a: hierhod dne petek, 6. marec 2009 @ 20:39 CET
  Denar, je sveta vladar! Wall Street drži v rokah ogromno moč oblasti. Zanimivo bi bilo vedeti, kdo je pa tisti, ki drži Wall Street v rokah.

  Eno so načrti, drugo so naključja, tretje je usoda, četrto so prerokbe, peto je svobodna volja, šesto so odprte možnosti, sedmo je ljubeča sedanjost...


  Naj mi Gabi ne zameri, če pokam vice o Jezusu

  Prispeval/a: MC dne petek, 6. marec 2009 @ 23:07 CET
  Mimogrede, Fredi, se strinjam, tista baba iz Nemčije je res malo zmešana. Ampak vseeno, zame je tudi ona samo človek, tako kot je bil tudi Jezus samo človek, čeprav mu je potem zviti Pavel pripisal status božanstva. Potem, ko je ugotovil, da s Kristusovim prihodom ne bo nič, je rahlo spremenil doktrino – in modificiral svoje laži, za razliko od tistih (evolucijsko neprilagojenih) montanistov iz 3 st., ki jih je iztrebila bolj evolucijsko bolje prilagojena in seveda bolj miroljubna sekta kristjanov. Vsak človek, tako Gabi kot Joshua, ima svoje človeške napake in lahko razglaša svoje človeške zmote. Mi pa potem lahko verjamemo in kupimo tisto, kar hočemo ali kar najbolje ustreza naši potrebi po metafizični potešitvi.

  Meni so skoraj vsi vici simpatični, tudi manj okusni, zakaj ne tudi o prerokih. Tudi tvoji - o Gabrieli Wittek so se mi zdeli smešni. Še posebej tisti o sežiganju čarovnic. Nekoliko mi je veselje pokvarila samo tvoja zagrenjena in z globokim sovraštvom prežeta ekspertiza o "vegičih". Ampak te popolnoma razumem, Fredi, srce, ki zelo ljubi, je srce, ki lahko tudi zelo sovraži. To gre vedno skupaj, še posebej takrat, ko odpove pamet. No, vsaj za humor vem, da ti je všeč, kakršen koli že je. Že zaradi »uravnoteženja« se spodobi, da povemo še kakšen vic o Jezusu iz Nazareta. Pa naj nam Gabriela Wittek ne zameri!


  Kakšne noge ima Svetopisemski Jezus? Ta je pa bosa!
  Kakšna je razlika med Jezusom iz Nazareta in navadnim blaznežem? 2000 let.
  Zakaj Jezusu iz Nazareta ni uspelo priti v nebesa? Ker še ni obstajal vesoljski program Nase.
  Zakaj se je Jezus iz Nazareta okopal v reki Jordan? Ker je zaudarjal po švicu.
  Zakaj je Jezus iz Nazareta ni zavračal čaščenja svetih podob? Ker je bil njegov oče tesar.
  Zakaj Jezusa iz Nazareta ni nikoli srečala pamet? Ker je slabo poznal rimsko pravo.
  Zakaj se Pilat ni hotel ukvarjati več z Jezusom? Načeloma se norcev ne križa.
  Zakaj si je Pilat umil roke? Ker so mu zaudarjale po švicu.
  Zakaj so Jezusa iz Nazareta razglasili za mučenika vseh časov? Ker se ljudje še danes mučijo zaradi njega.
  V čem se razlikujeta Jezus iz Nazareta in Mohamed? Prvi je jahal osla, drugi kamelo! (Za prvo trditev sicer ne obstajajo trdni zgodovinski dokazi.)
  Kaj bo rekel Jezus ob svojem drugem prihodu? Pridem več ksno!
  Kateri dogodek najbolj napoveduje drugi Jezusov odhod? Obnovljen vesoljski program Nase.
  Vice o MC (mercator center?)

  Prispeval/a: aloha dne sobota, 7. marec 2009 @ 00:13 CET
  Dober večer, MC, si pa res enkraten, tudi jaz se rad smejim, pa ne mizamerit, če ti Gabriela ne, potem ti itak ne boš saj živiš v realnem svetu in ne v "pravljičnem" kot nekateri drugi.
  (včasih me popade disleksija in ne vem, če sem pravilno pretipkal tvoji vice)

  Kakšne noge ima Svetopisemski Jezus? Moj nasvet, boljše razmisli kakšno je imel glavo (kaj je imel v njej)
  Kakšna je razlika med Jezusom iz Nazareta in MC? Prvi je umrl za ljudi drugi bo poklal ljudi za živali.
  Zakaj MC ni uspelo priti v nebesa? Ker še ni obstaja.
  Zakaj se je MC okopal v reki? Ker je zaudarjal po švicu. (absolutno naravno dejanje in tudi normalno)
  Zakaj je MC zavračal čaščenja svetih podob? Ker je bil njegov oče Svetec.
  Zakaj MC ni nikoli srečala pamet? Ker je bila mesena.
  Zakaj se MC ni hotel ukvarjati več z Jezusom? Načeloma norci ne križajo.
  Zakaj si je MC umil roke? Ker so mu zaudarjale po švicu.
  Zakaj so MC razglasili za vegana vseh časov? Ker vsi krave jezne nanj, ker jim krade hrano.
  V čem se razlikujeta MC in Mohamed? Prvi je jahal računalniško tipkovnico, drugi kamelo!
  (Za peto trditev sicer ne obstajajo trdni zgodovinski dokazi.)
  Kaj bo rekel MC ob svojem vsakem prihodu? Neo-Matrica, Slo ve ni ja! Neo-matrica, Slo ve ni ja! (a u vodo gledam ...)

  Kateri dogodek najbolj napoveduje drugi MC odhod? Obnovljen program seNAse : Vega - Polje.

  ljubi MC ljubi vse ljudi, ljubi MC ljubi :/)))))))))))

  z vso ljubeznijo
  Sašo


  »Da, pridem kmalu.«

  Prispeval/a: Fredi dne sobota, 7. marec 2009 @ 00:33 CET
  Pozdravljen Marko

  Se oproščam, če včasih nisem popoln oziroma popolnoma jasen v mislih, ki jih zapišem.

  Za čas, ko sem se prehranjeval z vegetarijansko hrano sem pravil o sebi, da sem vegonja.
  Vegič, sicer delni oziroma občasni pravzaprav zmeren sem še ta moment.
  Ob vročini pa skoraj popolni vegonja.
  Kakor se izražam zase zame ni žaljivo.
  Zafrkancija mi je ljubša od žaljivk.

  Objasnil sem vegi razliko med duhovno in zaradi zdravstvenih prepričanj.
  Obstaja pa kakor si verjetno tud sam prepričan, vegi stil lajfa zaradi humanosti nasploh do vseh živih bitij.
  Pacifističen pristop do življenja.
  Bravo in tud te podpiram v takem življenju.

  In kot je že zapisano popolnost pride z popolnim.
  Ljubi Bog ve kdaj.

  Živim tak lajf, da ni za zamislit.
  Nisem popoln a čakam na popolnost.

  Ljudstvo, ki je hodilo v temi,
  je zagledalo veliko luč,
  nad prebivalci v deželi smrtne sence
  je zasvetila luč.

  Zbudil si silno radost,
  naredil si veliko veselje.

  Veselijo se pred teboj,
  kakor se veselijo ob žetvi,
  kakor se radujejo, ko delijo plen.

  Kajti jarem njegovega bremena
  in palico na njegovem hrbtu,
  šibo njegovega priganjača
  si zlomil kot na dan Midjáncev.

  Kajti vsak vojaški škorenj, ki hrupno koraka,
  in ogrinjalo, ki je prepojeno s krvjo,
  bo sežgano, bo hrana za ogenj.

  Kajti dete nam je rojeno,
  sin nam je dan.

  Oblast je na njegovih ramah,
  imenuje se:
  Čudoviti svetovalec,
  Močni Bog,

  Večni Oče,
  Knez miru.

  Oblast se bo širila
  in miru ne bo konca
  na Davidovem prestolu in v njegovem kraljestvu.

  Vzpostavil ga bo in utrdil
  s pravico in pravičnostjo
  od zdaj in na veke.

  Gorečnost GOSPODA nad vojskami bo to naredila.

  Pavel si ni izmisli božanstva.
  Božanski Sin si je Savla omislil.

  »Jaz sem Jezus, ki ga ti preganjaš.
  Zdaj pa vstani in pojdi v mesto in izvedel boš, kaj moraš storiti!«

  »Pojdi, zakaj on je posoda, ki sem si jo izbral, da ponese moje ime pred pogane in kralje in Izraelove sinove.
  Pokazal mu bom, koliko bo moral trpeti za moje ime.«

  Ja tak je to.
  Vsi trpimo, eni tak drugi pač tak.

  Zajebantsko.
  Saj me razumeš namreč tolk sem te spoznal.

  In res, tud sva se spoznala na bližnjo daljavo, lahko rečem le, da si res dober v svojem prepričanju.
  Me prepričaš, da si prepričan, da nisi prepričan v Svet knjigo Biblijo.

  Vedi, da te spoštujem prijatelj.
  Nisi hudoben, le prepričan si nasprotno.

  Fajn je kadar je fajn in všeč mi je, da je vedno fajn.

  Toti vic si ču

  Pilatu je dobesedno smrdela resnica namreč zobna pasta še ni bla izumljena.

  »Kaj je resnica?«

  Diši al smrdi?
  Zadišalo je po resnici.

  Jaz ne najdem na njem nobene krivde.

  Fajn bodi.

  Lep pozdrav


  Vice o MC (mercator center?)

  Prispeval/a: MC dne sobota, 7. marec 2009 @ 15:49 CET
  Sašo, pozdravljen.

  Malo sem razočaran nad temi tvojimi vici. Pa ne zato, ker so na moj račun, ampak preprosto zato, ker, z izjemo enega ali dveh, niti niso preveč duhoviti. Preveč so ad hoc, samo suha kopija, brez iskre ... moral bi si vzeti nekaj časa več. Kot prvo, MC nima mesijanskih nagibov, še manj ambicij, zato so paralele z Jezusom ali z Gabrijelo že vnaprej nekoliko neposrečene. Ima pa MC nekaj drugih lastnosti - zelo močan ego, je vege ortič, grdo govori o bogovih in celo o Jezusu in sploh ga duhovno osveščeni ljudje ne marajo preveč … nekaj od tega bi se zagotovo dalo izrabiti za dober vic. Kaj praviš na tole:


  Kaj bi MC naročil svojim apostolom ob zadnji večerji? »Pojdite in pripravite veliko skledo zelene solate, da bomo jedli.«
  Zakaj MC-ju ne bo nikoli uspelo priti v nebesa? Ker ga noče izdati niti Juda!
  Kakšna je razlika me MC-jem in navadnim blaznežem. Besedica navadni.
  Zakaj MC-ja ne bo nikoli srečala duhovnost? Ker je klorofil posledica fotosinteze in ne posledica razsvetljenja.
  Kaj bi MC svetoval Pilatu? Naj cesar vzame vse, tudi tisto kar ni njegovo. Zase bi hotel samo veliko skledo zelene solate.
  Zakaj bi dal Pilat MC-ja vseeno križati? Ljudstvo hoče kruha in iger, MC pa bi jim ponujal samo solato!
  V čem se razlikujeta MC in Mohamed? Mohamed je odletel s skale v nebo, MC-ju pa je padla skala na glavo.
  Zakaj si MC vrta po nosu in nosi šmrkelj v usta? Na ta način izvaja krožno evharistijo.
  Na kakšen način hudič nagovarja MC-ja? Tako da se pogovarja sam s sabo!
  Zakaj MC ne mara Svetega Duha? Ker ne mara moških parfumov, ki vabijo predvsem ženske!
  Zakaj je MC hujši od samega hudiča? Hudič v sili muhe žre, MC pa kar vztraja pri solati.
  Kaj pomeni kratica MC? Maleficent Christ

  In kaj bo MC rekel ob svojem drugem prihodu? »Pomota, tukaj sem že bil!«
  Pa še pet kratkih o Frediju (ker ne morem iz svoje kože):

  Zakaj ima Fredi platfus? Zato, ker v Bibliji piše, da je zemlja ploščata.
  Zakaj Fredi nosi očala z napačno dioptrijo? Zato, ker v Bibliji piše, da bodo slepi spregledali.
  Zakaj Fredi zamuja na avtobus? Zato, ker v Bibliji piše, da bodo poslednji prvi.
  Kako se Fredi motivira za seks? Ostro pogleda proti mednožju in reče: »Vstani Lazar!«
  Kako si Fredi prižge cigareto! Ostro pogleda njen drugi konec in reče: »Pridi Sveti Duh!«


  ni panike

  Prispeval/a: aloha dne sobota, 7. marec 2009 @ 17:12 CET
  Pozdravljen MC, razočaranje je ponavadi zaradi velikih pričakovanj itd. itp.

  Veš, jaz tudi si nisem mislil, da ne glede na vso svojo zagrenjenost ali zagrizenost boš se spustil na tak njivo kot s tistimi vici (mogoče to zaradi solate, ker raste nekje pri tleh, probaj uživati kokos)

  imaš pa prav, časa sem si vzel premalo ampak tudi nisem si želel ga preveč zapravljati.  (in malo manj poveličevanja svoje osebnosti, vse se le ne vrti okrog tebe, si preveč laskaš, če misliš, da te nekateri ljudje nimajo radi, nimajo časa zato)


  Lepo bodi in želim ti, da najdeš čim več sreče in razumevanja na svoji poti.

  šosa


  Življenje brez kokosa

  Prispeval/a: MC dne sobota, 7. marec 2009 @ 22:31 CET
  >>Pozdravljen MC, razočaranje je ponavadi zaradi velikih pričakovanj itd. itp.

  Ne samo ponavadi, vedno je tako.

  >>Veš, jaz tudi si nisem mislil, da ne glede na
  >>vso svojo zagrenjenost ali zagrizenost boš se
  >>spustil na tak njivo kot s tistimi vici

  Kaj naj rečem, imel si prevelika pričakovanja. Vedno je tako.

  >>(mogoče to zaradi solate, ker raste nekje pri tleh, probaj uživati kokos)

  Kokos ni slab, priznam. Ampak tudi kokos pade na tla, drži pa, da solata nikoli ne zraste do neba. Pa saj tudi Jezus verjetno nikoli ni jedel kokosa. Vsaj pri zadnji večerji zagotovo ne. Če bi ga, bi kristjani danes namesto vina v kelih točili kokosovo mleko ali kokosovo vodo. In hostija bi imela okus po Ferrero Raffaelo. Škoda.

  >>imaš pa prav, časa sem si vzel premalo ampak tudi nisem si želel ga preveč zapravljati.

  Sem vseeno počaščen, še nihče se ni toliko potrudil zaradi mene in si izmisli (toliko) vicev o meni. (Če odmislim Fredijevo neuničljivo mesijansko Biblijsko opismenjevanje in še bolj prizadevno eksegezo)

  >>(in malo manj poveličevanja svoje osebnosti,
  >>vse se le ne vrti okrog tebe, si preveč laskaš,
  >>če misliš, da te nekateri ljudje nimajo radi,
  >>nimajo časa zato)

  Verjamem, da ljudje nimajo časa zame, saj ga niti zase nimajo, včasih pa se le najde usmiljeni Samaritan, ki si ga vzame, tako da o meni napiše ducat (čeprav slabih) vicev. Ampak, šenkanim vicem se ne gleda v zobe.

  >>Lepo bodi in želim ti, da najdeš čim več sreče in razumevanja na svoji poti.

  Za tvoje želje se mi sladko jebe. Tudi zato, ker ne verjamem, da bi mi to lahko kakorkoli koristilo. (Upam, da sem bil dovolj nesramen, da se sedaj lahko ti počutiš boljši od mene. No verjetno si že prej - pomembno je, da si v to prepričan.)


  CM


  p.s.:

  Kako je že rekel La Rochefoucauld: »Nečimrnost drugih nam je neznosna, ker prizadene našo lastno.«


  Marko lepi dečko.

  Prispeval/a: aloha dne sobota, 7. marec 2009 @ 23:25 CET
  CM, žal ampak si zelo napačno razumel in razlagal moje besede (jej več sladkega sadja in manj kislega zelja ter skorajda brez-okusne solate mogoče potem boš videl v mojih besedah malo več tako rečenih sladkih (svetlih) plati:

  >>(mogoče to zaradi solate, ker raste nekje pri tleh, probaj uživati kokos)
  zgoraj sem že napisal …

  >>imaš pa prav, časa sem si vzel premalo ampak tudi nisem si želel ga preveč zapravljati.

  zadnje čase ne rad pišem kakršnekoli »vice« o ljudeh zato so bolj ali manj »mehke« :)
  v prihodnje bom rajše pisal vice le o sebi (tvoji o tebi so bili zmagovalni, v njih se čutilo veliko ljubezni)

  >>(in malo manj poveličevanja svoje osebnosti,
  >>vse se le ne vrti okrog tebe, si preveč laskaš,
  >>če misliš, da te nekateri ljudje nimajo radi,
  >>nimajo časa zato)

  veliko ljudi je razumelo, da je življenje dragoceno in vsak človek vreden vsaj nekaj naklonjenosti in ne glede na vse te imam na nek način rad in spet - nočem zapravljati časa na razpri.


  >>Lepo bodi in želim ti, da najdeš čim več sreče in razumevanja na svoji poti.

  - Za tvoje želje se mi sladko jebe.
  (hm, vegan, užitki so pa »mesene«:)
  Oprosti, ker sem takole mimo stresel neke svoje želeje (saj to je moja želja) potem takem spet ti želim: Naj se ti sladko … v glavnem uživaj

  - Tudi zato, ker ne verjamem, da bi mi to lahko kakorkoli koristilo. (Upam, da sem bil dovolj nesramen, da se sedaj lahko ti počutiš boljši od mene. No verjetno si že prej - pomembno je, da si v to prepričan.)

  Ne, nisi nesramen, si bil naraven (z veliko klorofila), se ne počutim boljši od tebe točno tako kot se jabolko ne počuti boljšim od hruške.

  - Kako je že rekel La Rochefoucauld: »Nečimrnost drugih nam je neznosna, ker prizadene našo lastno.«

  Žal, da tega nisi ti izrekel ampak La Rochefoucauld, zato, ker besede drugih si bolj slabo zapomnimo kot svoje lastne bi bilo boljše, da le te prebereš večkrat. (sem jih že)


  Pa naj se ti sladko … (uživaj)

  Mir v vsako bajto
  sašo :)


  P.S. zanima me Marko kaj misliš kako bi potekala zgodovina človeštva na tem planetu teh 2009 let, če ne bi bilo Jezusa? Kakšna slika in v kakšnem svetu bi smo mi, živali živeli sedaj?


  Jabolko hruški - mir v vsak sadovnjak

  Prispeval/a: MC dne sobota, 7. marec 2009 @ 23:58 CET
  Jabolko sporoča hruški, da se zaradi kokosa res ne splača j….


  :-))


  p.s.:

  Kar zadeva Jezusa in njegovega vpliva na potek človeške zgodovine, pa bi rekel takole. Možno je pravzaprav vse, lahko bi bilo slabše, lahko bi bilo boljše. Isto vprašanje si lahko postavimo tudi za Mohameda? Ali za Hitlerja ali Napoleona ali Stalina – bi bil današnji svet boljši, če jih ne bi bilo. Ali pa bi se namesto njih nekje pojavili kaki drugi Hitlerji, Napoleoni ali Stalini. Vedno so zgodovinske okoliščine tiste, ki potem naplavijo in povzdignejo osebnost, nazadnje se zdi, da so predvsem osebnosti tiste, ki oblikujejo zgodovino. Vse na koncu poganja ZeitGeist. Izvirni Jezus je sploh uganka. Tako kot izvirni Sokrat. Brez Platona ne bi bilo Sokrata. Tako tudi brez Pavla ne bilo Jezusa. Pavel je tisti, ki je lansiral Jezusa v vesoljno orbito. Tisto, kar si predstavljamo pod imenom Jezus, in takih predstav je kolikor hočeš, je samo interpretacija Jezusa. Ostane nauk, ampak tudi tega izbiramo selektivno. S stališča današnje morale, lahko Jezusu tudi kaj očitaš, se ti ne zdi. Pravzaprav ne Jezusu, marveč njegovi tržni podobi. Vegetarijanci pravijo, da je bil vegetarijanec, muslimani, da je bil predzadnji prerok, budisti pravijo, da je prišel iz Indije in je bila samo reinkarnacija Avatarja, pravoverni katoličani mislijo, da je bil sin Judovskega Jahveja, Židje pa si verjetno mislijo o njem, da je bil samo lažni prerok. Vsi se lepijo na njegovo karizmo in na njegovo »blagovno znamko«. Že to veliko pove o tem, da je v resnici zelo vplival na svetovno zgodovino in še vedno vpliva. Kolateralna škoda zaradi verskih vojn in obračunavanj v zadnjih 2000 let je grozljiva, seveda lahko to hipoteko naprtiš tudi Jezusu. Tako kot mu lahko naprtiš oziroma pripišeš vse dobro. Mene bolj kot to zanima fenomen preživetja neke religije s stališča človeške psihologije. Zakaj je neka ideja uspešna? V čem je psihološki čar, ki omamlja ljudi, da potem idejo prenašajo naprej, jo izkoriščajo za svojo nadaljnjo reprodukcijo in širjenje … na religijo gledam skozi evolucijska očala, kot na prilagoditev, kot na memski kompleks, ki tekmuje z drugimi memi. Torej, če povem drugače, če ne bi bilo Jezusa iz Nazareta, bi si izmislili kakega druge Jezusa in danes bi verjetno živeli v podobnem svetu. Dopuščam pa tudi možnost, da bi svet veliko slabši ali veliko boljši. Je pa to gotovo zanimiva in razburljiva špekulacija…


  Lahko noč


  Zares, GOSPODOVI so stebri zemlje, nanje je postavil zemeljski krog.

  Prispeval/a: Fredi dne nedelja, 8. marec 2009 @ 10:00 CET
  Pozdravljen Marko

  Al glatko tud vidiš kakor misliš ravnokar?

  Z lahkoto sem iz kože svoj.
  Verjemi.

  Čao


  Zamolčana dejstva o boljševiški revoluciji

  Prispeval/a: Drago dne ponedeljek, 9. marec 2009 @ 14:21 CET


  Zanimiv zapis, ki nakazuje, kdo je vse stal za Leninom in od kje so bile vlečene niti pri usodnih odločitvah Evrope.


  Partijsko zlato oz. Zoloto partii sem pred mesecem omenil ter nitih, ki so bile povlečene v Evropi. Za evropski del zgodbe so bile niti vlečene iz Švice. Od tam je z vlakom odšel v Rusijo Lenin s Švicarsko ekipo bankirjev. Za to ekipo švicarskih bankirjev so nekateri mnenja, da je bila sestavljena pretežno iz Judov.

  Toliko na avtentičnost ekharta in njegovo najdbo na internetu ter njegovo nekritično poveličevanje Zapada in podcenjevanje Vzhoda, kot da tam živijo Butalci. Mnenja sem, da je ropanje SZ/Rusije rešil Stalin - ne glede na njegovo zgodbo, kolikor jo do sedaj poznam. Nezaslišano pa je smetenje pozitivke.net s kopiraj-prilepi prijemi.

  Naj se ga njegov Bog brez cerkva usmili.


  EX ORIENTE LUX
  Zamolčana dejstva o boljševiški revoluciji

  Prispeval/a: eckhart dne sreda, 11. marec 2009 @ 00:18 CET
  Res je zanimivo, kako zelo podobno reagirajo verniki obeh plati istega kovanca ideološke manipulacije – ali tki. levice in desnice, ali tki. pangermanov in panslavistov. Pangermani – danes verniki dobrobiti prozahodne globalizacije? Panslavisti – danes mogoče verniki slovansko-slovenetske pretekle in današnje moralne in duhovne superiornosti? Če samo malce načneš njihovo ideološko samopodobo, si že vse, samo človek ne (kot se temu reče v vsakdanjem besednjaku).

  S kopiraj/prilepi hrvaško recenzijo zanimive ruske knjige o izseku iz prostozidarsko-vatikanske manipulacije sem hotel samo dopolniti Sonjin članek in nič več. Po mojem razumevanju zadeve se oba avtorja DOPOLNJUJETA. Eden pač ugotavlja, da je bila startna osnova boljševizacije, to je carska Rusija, za tisti čas dokaj bogata in razvita (predvsem pa s potencialom za kaj več), da se je političnemu podzemlju (Vatikan, prostozidarji, ....... ) za dosego svojih ciljev in zadovoljitvi svojega pohlepa zdelo vredno sprožiti projekt "revolucije" (beri: rušenja, uničevanja) oz. očitno projekt nadzorovanega ropa s človeškim potencialom, predvsem pa surovinsko dokaj bogate Rusije. Drugi citirani avtor pa ugotavlja, da je vsemu potencialu in bogastvu rusko/sovjetske države navkljub ta hote ali nehote prespala tako moderno tehnološko kot tudi računalniško/kibernetsko revolucijo in so morali nosilci predvsem s strani levičarjev zasmehovane "teotije zarote", če so hoteli vsaj na zunaj vzdrževati videz nekakšne hladne vojne (namenjene globalni manipulaciji), po skrivnih kanalih posredovati moderno tehnologijo Sovjetom. V zameno so preko "svojih" v boljševiški nomenklaturi ropali bogastva Rusije. Priročen izgovor oz. pokritje za to je vsekakor bilo - podobno kot pri katolikih Jezus s svojim naukom nesebične ljubezni - ideološko blebetanje o izgradnji pravičnejše, brezrazredne družbe, kjer ne bo izkoriščanja človeka po človeku, ipd.. Podobno danes še vedno ogromno ljudi verjame - ker očitno to hočejo, saj obstaja vedno več dejstev v dokaz nasprotnega - da je globalizirana liberalna, parlamentarna "demokracija" pot v večni raj. Tipično in obenem žalostno pri vsem skupaj vsaj zame je dejstvo, da se z vsemi temi ideologijami zlorablja iskreno težnjo pri dosti ljudeh po enosti, enakopravnosti, miru, bratstvu, ……

  Mogoče nimam prav, toda osebno sem prepričan, da sem daleč od "čaščenja zahoda".

  Mogoče pa je Drago samo užaljen, ker sem si »upal« prilepiti nekaj, na kar je že on opozoril pred časom. Sem pa razmišljal, da če bi objavil samo povezavo na ta članek v Vjesniku, bi se lahko zgodilo kot pri Večerovih člankih, ki so čez čas dostopni samo proti plačilu – tudi na internetu – in bi večina bralcev Pozitivk seveda "odklikala" mimo, ne da bi prebrala zanimivo zadevo o leninsko-boljševiško-prostozidarski "izgradnji" brezrazredne družbe.

  Če sem že na začetku tega komentarja omenil dve plati iste medalje ideološke manipulacije, naj končam z omembo zanimivega dejstva, da niti razgledani levičarji, kaj šele desničarji, ne vidijo razlike med npr. Hitlerjevo nemško nacional-socialistično stranko (podobno je bilo recimo tudi pri Mussolinijevih fašistih) in današnjimi neonacisti. Neonacisti so dejansko zgolj nacionalistično rasistični (v Nemčiji mogoče še vedno pangermanski) in nič več, toda Hitler je na nemški nacionalizem gledal z drugačnega zornega kota. Zanj in za njegov ožji štab je bil nemški nacionalizem, prepojen z elementi germanske črne magije in okultizma, zgolj orodje oz. motivacijski element za spremembo družbe in s tem posameznika v "nadčloveka", arijskega nosilca "tisočletnega rajha", kjer se bo "bolje" živelo, ipd. Torej, ko pobijemo jude, cigane, slovane, homoseksualce, protiklerikalce, ......, očistimo družbo v skladu s katoliškim razumevanjem biblije v katoliškemu "bogu" povšečno zadevo in to je to. Internacionalni socialisti/komunisti pa so hoteli do podobnih rezultatov priti s pobijanjem revolucionarnost proletariata moteče "družbene elemente" kot so buržuji, kulaki, meščanski intelektualci, ….. Nacionalni socialist in katolik Hitler je v primerjavi s svojimi internacionalnimi socialistično/komunističnimi pajdaši samo zamenjal (najverjetneje z jezuitsko pomočjo) njihov marksistični revolucionarni subjekt "proletariat" z "narod", ostala teorija, predvsem pa praksa je z malenkostnimi razlikami v bistvu enaka, zločinska, genocidna.

  Zaenkrat se ne bi spuščal v podrobnejše utemeljevanje, po potrebi kdaj kasneje. V tem trenutku mi je pomembneje razkrinkovati zločinsko manipulativnost katolicizma in njegove diabolične (protislovne, notranje zmedene) biblije, saj sta tako komunizem kot nacionalsocializem že splošno prepoznana kot zločinska sistema oz. ideologiji, katoliški kleriki pa se s svojo cerkvijo zgodovinskim dejstvom navkljub še kar razglašajo za moralno vest človeštva.  ---
  Bog da, cerkev ne!

  Borislav Kosi, Križevci pri Ljutomeru


  Vprašajte in poglejte, ali moški rodi?

  Prispeval/a: Fredi dne sreda, 11. marec 2009 @ 01:02 CET
  Haj

  Tudi v današnjem času (1989) častijo človeka, ki ga naslavljajo “sveti oče”, čeprav sem kot Jezus iz Nazareta učil, da je samo e n Sveti Oče: Oče, ki je v nebesih, Bog Oče-Mati vseh bitij in ljudi.

  Pa kiri diabolični lolek ( protisloven – notranje zmeden ) iz moškega dela žensko?

  Al ste univerzalci tud tranvestiti?

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ljubi Bog al Vas, Vašo osebnost to ponižuje?

  Nikol pa nikdar, ponižujejo le sebe pravzaprav ponižuje sebe.

  Ljubi Bog al ste vi koga rodili kot mati?

  Lahko sem vam mati ampak kdo bo oče?

  Vi ste Oče!

  Hvala, rojen iz moje besede.

  Prosim hvala Vam za usmiljenje.

  Lep biblijski pozdrav


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2024 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 0,58 seconds