Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zaljubljenost_Poljub_Ljubezen
Zaljubite se!

ponedeljek, 3. september 2007 @ 05:06 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Zaljubljenost ni samo prijetna, ampak tudi zdrava. Nežnosti med zaljubljencema pospešujejo izločanje hormona sreče, objemi so dobri za kožo, poljubi pa so najboljše sredstvo proti gubam.

Saj veste, kako je takrat, ko smo zaljubljeni. Polni smo nove energije, zadovoljni smo s svojim videzom in nič se nam ne zdi pretežko. Poleg tega pa zaljubljenost skrbi za naše dobro počutje in krepi našo samozavest. Zaljubljenci tudi redkeje zbolijo, saj bližina in naklonjenost ljubljene osebe krepijo imunski sistem, pri težjih boleznih pa olajšajo posledice. Zaradi občutka varnosti, takrat ko smo zaljubljeni, tudi hitreje okrevamo.

Z nežnostmi do sreče
Za simpatijo, harmonijo in varnost, ki jih občutimo med nežnostmi s partnerjem, je zaslužen hormon oksitocin. Znanstveniki so ugotovili, da se zaljubljenca dotakneta drug drugega celo do štiridesetkrat v minuti, prav telesni dotik pa spodbuja izločanje tega hormona, zaradi katerega se počutimo tako dobro.

Poljub za vitalnost
Se vam je že zgodilo, da vam je med poljubljanjem zmanjkalo zraka? Strasten poljub pospeši krvni obtok in bitje srca, saj utrip lahko naraste kar na 180-krat v minuti. Med poljubljanjem se aktivira kar 30 mišic obraza, kar nam dolgoročno pomaga ohraniti mladostni videz. Neka ameriška raziskava je dokazala, da ljudje, ki se pogosto in dolgo poljubljajo, povprečno živijo od pet do osem let dlje.

Objemi so dobri za kožo
Nežni objemi poleg dobrega počutja krepijo krvni obtok. Posebej ženske bi morale biti zelo hvaležne za objeme. Med objemi se namreč proizvaja hormon estrogen, ki krepi vezivno tkivo in pomaga ohranjati elastičnost kože. Mimogrede se tako znebimo kakšne gube, ne da bi sploh vedeli za to.

Partnerski odnos krepi samozavest
Če čutite, da vas ljubljena oseba obožuje in ima resnično rada, boste to doživeli tudi kot potrditev samega sebe. Takšni občutki so odlični za krepitev samozavesti, ki nam omogoča, da se uspešno zoperstavljamo življenjskim težavam. Če se lahko o njih pogovarjate s svojim partnerjem, boste še lažje našli rešitev.

Še nekaj številk
Med ljubezenskimi nežnostmi porabimo tudi veliko kalorij, kar je odličen in zdrav način hujšanja. S francoskim poljubom boste tako izgubili 12 kalorij, če vaš bo vaš moški nesel v posteljo, je to vredno 37 kalorij, strastno in hitro slačenje vas bo olajšalo za 26 kalorij, absolutni zmagovalec pa je seks stoje, ob katerem boste izgubili kar 364 kalorij. Če med branjem članka tega še niste storili, je zdaj skrajni čas, da romantično pogledate svojega partnerja in se lotite vseh naštetih aktivnosti kar po vrsti. Ne pozabite, da boste tako ogromno naredili tudi za svoje zdravje.
www.siol.net

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zaljubljenost_Poljub_LjubezenDomov
Powered By GeekLog