Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zakonski-Prepir-Zdravje-Moskih
Zakonski prepiri vplivajo na zdravje moških

četrtek, 13. januar 2022 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Zaradi zakonskih prepirov bolj trpijo moški kot ženske.

Moški, ki se veliko prepirajo s svojimi ženami, pogosto trpijo za nespečnostjo in migrenami, piše hrvaški portal 24sata. Prepiri med partnerjema imajo sicer čustvene in fizične posledice za moške in ženske, a ko gre za zdravje, se je izkazalo, da večje posledice dolgotrajnih prepirov nosijo moški. Raziskave, ki so jih v ZDA delali kar 16 let, so namreč pokazale, da v zakonih, kjer je veliko konfliktov, moški trpijo za številnimi težavami, kot so glavobol, nespečnost in slabše splošno zdravstveno stanje.

Občutek pripadnosti, zaupanja in razumevanja med partnerjema je zelo pomembno v vsaki vezi. Ko se ljudje prepirajo, to izzove nelagodje in stres, ki lahko privede do zdravstvenih težav. S paralelnimi raziskavami so potrdili, da tovrsten stres lahko vodi tudi do srčno-žilnih obolenj. Zdravstveno stanje parov, ki so jih zajeli v vzorec, je bilo slabše pri parih, ki se pogosto prepirajo. Na lestvici od 1 do 5 so ga ocenili z 4,07, pari, ki so povedali, da se pogosto prepirajo z zakoncem, pa z 3,86.

Najpogostejši so prepiri zaradi denarja in starševstva, zanimivo pa je, da dolgoletni prepiri niso prav nič vplivali na zdravstveno stanje žensk, ki so bile vključene v raziskavo.

Vir: zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zakonski-Prepir-Zdravje-MoskihDomov
Powered By GeekLog