Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zakon-Poroka-Propad-Loitev-Partner
Je zakon pred tridesetim letom res obsojen na propad?

sreda, 7. maj 2014 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Statistike kažejo, da obstaja velika verjetnost, če se boste poročili pred tridesetim letom, da bo vaš zakon šel "rakom žvižgat". Oglejmo si pet ločitvenih dejstev, ki za mnoge morda nimajo smisla, za druge pa so toliko bolj pomenljiva.

Po podatkih ameriškega statističnega urada do ločitev v največ primerih prihaja po osmih letih skupnega življenja, a četudi s partnerjem pred poroko že živite skupaj, napovedi niso ravno najboljše.

1. Če sta vaša starša v srečnem zakonu, se možnosti za ločitev zmanjšajo za 14 odstotkov

To dejstvo na prvo žogo ima smisel, ker če nikoli niste videli svoja starša, da bi se kregala, boste tudi pri sebi sprejeli predpostavko, da se poročeni pari nikoli ne kregajo, vaš odnos pa lahko postane pasiven. Zato vrzite to proč! V resnici je lahko povsem drugače, kot je sicer izkušnja vaših staršev.

2. Če živite skupaj pred poroko, to zo 40 odstotkov povečuje možnosti za ločitev

To je točno, ker če živite z nekom prej, preden v roke dobite poročni list in kmalu vidite, da smrči kot traktor, da ne zna dati toaletnega papirja nazaj na držalo, ne zna dvigniti WC obroča, njegove nogavice pa ležijo po vsem stanovanju, si boste najbrž premislili glede poroke, kot pa ga prevzgojili.

3. V povprečju do ločitev največ prihaja v osmem letu zakona

V tem času ste najbrž že odplačali kredite, dobili otroke, vzgojili hišnega ljubimca, kupili avtomobil, vaš soprog pa že počasi izgublja lase, vi pa prav tako imate kako strijo. To pa je hkrati čas, ki si marsikdo zaželi osvežitev v seksu in si zato omisli drugo osebo.

4. Povprečna starost tistih, ki se ločujejo, je 30 let

Kdo v tridesetih, pred katerim je še celo življejenje, se lahko sprijazni z dejstvom, da bo z isto osebo preživel (in seksal) tudi preostanek svojega življenja?

5. Pri tistih, ki žive v severno-vzhodnih državah, je stopnja ločitev manjša

Ljudje iz južnih držav se ponavadi poročajo prej, ker se seks izven zakona po tradiciji obsoja. Stanovalci iz severnih držav, ki so ponavadi bolje ekonomsko razvite, bolj delajo na karieri in na finančni neodvisnosti, zato se tudi kasneje poročajo in dobijo otroke. In koneckoncev, kdo pa bi se v starih letih še želel ločiti?

Vir: www.24ur.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zakon-Poroka-Propad-Loitev-PartnerDomov
Powered By GeekLog