Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Zadah-Usta-Limona-Crni-Caj
Šest naravnih trikov proti slabemu zadahu

nedelja, 21. oktober 2018 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Zadah lahko izboljšate tudi s temi šestimi naravnimi sredstvi.
Slab ustni zadah ni vedno posledica slabe ustne higiene, temveč je pogost vzrok tudi slaba prehrana. A dobra novica je, da obstajajo tudi živila in pijače, ki na naraven način vrnejo svežino.

Voda. Pogosto je vzrok slabega zadaha premalo popite vode. Ko sluznico ponovno navlažimo, se hitro znebimo tudi neprijetnega zadaha.

Jogurt. Mlečnokislinske bakterije, ki se nahajajo v jogurtu, pomagajo proti neprijetnem ustnem zadahu, Mlečna kislina namreč uničuje bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj. A pozor, potrebno je poseči po navadnem jogurtu, ne sadnem, saj sladkor povzroči ravno nasprotni učinek.

Jabolka. Namesto žvečilnega gumija si privoščite jabolko. Jabolčna kislina nevtralizira neprijetne vonjave, prednost pa je tudi v dodatni porciji vitaminov.

Limona. Tako kot pri jabolku tudi limonska kislina naredi svoje. Ker pa sok čiste limoni ni ravno najbolj prijazen do želodca, ga zmešajte s hladno ali toplo vodo.

Začimbnice. Rastline, kot so koromač, limonska meta in meta vsebujejo apiol, to je rastlinsko olje, ki nase veže neprijetne vonjave. Najbolj učinkovite bodo v obliki čaja.

Črni čaj. Črni čaj vsebuje polifenole, te vsebujejo čiste antioksidante, ki preprečujejo nastanek bakterij. Ravno bakterijo so namreč krive za neprijeten ustni zadah.

Vir: https://www.zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Zadah-Usta-Limona-Crni-CajDomov
Powered By GeekLog