Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/ZDA-Krona-Kolonija-Bogastvo
Skrivnost modrega planeta 5.del

sreda, 18. november 2020 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Združene države Amerike
Z uradnim "odkritjem" Amerike je britanska krona pridobila pomembno kolonijo, ki je nastala kot interesno področje družbe Virginia Company z ekskluzivno pravico do izkoriščanja naravnih bogastev. Ozemlje ZDA je še danes formalno v lasti angleške krone.

Dežela je bila bogata in dosežen je bil velik napredek v znanosti in tehniki; nastala je država "svobodnih ljudi" z ideali, ki so vabili k doseljevanju z vseh koncev planeta. V pičlih dveh stoletjih pa je bilo treba napraviti premik k naslednjemu cilju: treba je bilo državo izločiti iz britanskega imperija in jo napraviti za novo velesilo, ki bi nasledila britansko.

To ni bilo posebno težko. Gospodarji so inscenirali trgovinski zaplet med ameriško kolonijo in britanskimi oblastmi in zakuhali vojno med severom in jugom, ki je skozi krvavo državljansko vojno pripeljala do ustanovitve nove konfederacije držav, ZDA. Prvi predsednik ZDA, George Washington je bil Veliki mojster Prostozidarske lože. To je bil začetek konca britanskega imperija. Toda vse niti še vedno, do današnjih dni, držijo v rokah Gospodarji v Londonu.

Ko so v ZDA pričeli tiskati svoj denar - dolarje, so Gospodarji poskrbeli, da se vsak lahko prepriča o tem, kdo so pravi gospodarji Amerike in kakšni so njihovi načrti. Svoje poreklo so potomci Babilonskega bratstva ovekovečili zegipčansko piramido z vsevidnim očesom na vrhu, cilj pa z napisom »Novi svetovni red« (New World Order - o tem načrtu govorijo predsedniki ZDA že od leta 1940) - oboje si lahko ogledate na bankovcu za en dolar.Svojevrstna samozavest, bi rekli, a to ni za Gospodarje nič posebnega. Njihove simbole - plamenico (Kip svobode!), petokrako zvezdo,šestokrako (Davidovo) zvezdo, belo golobico, (Hitlerjevo) svastiko in še kaj, je mogoče videti vsepovsod, kjer se vidi njihov prst in načrt.

SE NADALJUJE

Zoran Železnikar

Vir: www.prisluhni.si

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/ZDA-Krona-Kolonija-BogastvoDomov
Powered By GeekLog