Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Vprasanja-Umanotera-Parlamentarne-Volitv
Vprašanja kandidatom na predčasnih parlamentarnih volitvah 2014

ponedeljek, 30. junij 2014 @ 22:30 CEST

Uporabnik: Sonce

Umanotera je ponovno, tako kot ob vseh državnozborskih volitvah, prepoznala pomembnost civilnega dialoga o trajnostnem razvoju in zelenem razvojnem preboju. V predvolilnih soočenjih in odstiranjih, ki jih vsak po svoje pripravljate v vaših medijih, imate možnost kandidate povprašati tudi o teh temah.

Od znanih obrazov želimo kot volivci slišati, zakaj so ravnali tako, kot so ravnali, in ali bi iz današnje perspektive kaj naredili drugače. Za nove obraze nas zanima, kako bi se zadev lotili, če bi bili julija izvoljeni. Od vseh pa želimo slišati, kako se bodo v primeru izvolitve spopadli z močnimi, dobro organiziranimi vplivnimi skupinami (lobiji) in kako bodo zagotovili javni interes.

Da bi dobili odgovore, vam za vaše prispevke v predvolilnem času vljudno predlagamo naslednja vprašanja kandidatom na predčasnih parlamentarnih volitvah 2014, razdeljene v štiri sklope. Podlage za naša vprašanja najdete na tem spletnem naslovu.

Dodatne informacije so tudi na povezavah Zaveze za uresničenje trajnostnega razvojnega podviga 2014-2018, Plan B za Slovenijo 4.0 – Za zeleni razvojni preboj (2012), Zelena proračunska reforma za Slovenijo: odzivanje na krizo s trajnostno vizijo (2013), Zelena delovna mesta: Stanje, potenciali, dobre prakse (2014).

1. Gospodarske priložnosti in delovna mesta

2. Veliki projekti        

Šesti blok Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ6):     

Drugi blok jedrske elektrarne Krško (JEK2):

3. Uravnoteženje javnih financ

4. Prehranska suverenost in neodvisnost     

Upamo, da vam bodo našteta vprašanja koristila pri vašem budnem spremljanju predvolilnega dogajanja, nam pa zagotovila želene odgovore. Srečno in če je kakršnokoli vprašanje z omenjenih področij, smo vam z veseljem na voljo za dodatna pojasnila oz. sogovornike.

Umanotera

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Vprasanja-Umanotera-Parlamentarne-VolitvDomov
Powered By GeekLog