Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Virgin-Galactic-Vesoljski-Poleti-Komerci
Zelena luč za komercialne polete v vesolje

nedelja, 14. avgust 2016 @ 18:58 CEST

Uporabnik: Sonce

Pionirska svetovna družba za komercialne polete v vesolje, Virgin Galactic, je po dolgih osmih letih dobila licenco za uresničitev svojega načrta. To pomeni, da nas od trenutka, ko bo povsem navaden človek lahko plačal za polet v vesolje, ne loči več veliko. 

FAA (Federal Aviation Administration) je nagradila trud podjetja Virgin Galactic z dovoljenjem, da svoje plovilo SpaceShipTwo uporabljajo v komericalne namene, vendar morajo pri podjetju, ki ga vodi multi-miljarder Richard Branson, še prej poskrbeti za formalnosti. Mike Moses, eden vodilnih mož podjetja Virgin Galactic, je za portal "Science Alert" povedal, da je pridobitev licence izjemno pomemben mejnik podjetja, prav tako kot prvi test novega plovila SpaceShipTwo.

White Knight Two, štirimotorni visokovišinski reaktivec, ki se uporablja kot nosilno letalo za zračno izstrelitev podorbitalnega vesoljskega plovila SpaceShipTwo, bo potnike dvignil približno 100 kilometrov nad zemljo. Družba Virgin Galactic mora uspešno integrirati oz. do popolnosti izpiliti strojno opremo obeh plovil, hkrati pa ne smejo pozabiti na obsežno programsko opremo letalskega okolja. Ob izpolnitvi vseh pogojev bo FAA dokončno prižgala zeleno luč in ljudje bodo lahko, tako kot danes gredo na morje, enostavno odleteli v vesolje. 

No, ravno vsak si takšen izlet verjetno ne bo mogel privoščiti, saj naj bi polet z SpaceShipTwo stal 225.000 eur. Do tega trenutka, naj bi podjetje Virgin Galactic že imelo 700 rezervacij, strokovnjaki pa so mnenja, da naj bi se cena znižala kakorhitro bo na trgu več ponudnikov podobnih storitev. Jeff Bezos, prvi mož Amazona, prav tako cilja na "vesoljni turizem", vendar tudi on za svojo ciljno publiko navaja bogataše.

Njegovo podjetje Blue Origin tako s podjetjem Virgin Galactic ustvarjata novo vesoljno industrijo, ki želi vesolje približati vsakdanjemu človeku. Točnih datumov prvih komercialnih poletov v vesolje nobeno od podjetij še ni predvidelo, saj je verjetno pred obema akterjema še veliko dela, testiranja in izpopolnjevanja. 

Vir: www.racunalniske-novice.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Virgin-Galactic-Vesoljski-Poleti-KomerciDomov
Powered By GeekLog