Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Vase_Razmerje_Obtozevanje_Odnos
5 stvari, ki jih lahko naredite za vaše razmerje

četrtek, 24. januar 2008 @ 05:02 CET

Uporabnik: Sonce

Naš ljubezenski odnos slej kot prej preide v rutino in včasih v njem zazeva praznina. Takrat se pari sprašujejo, kaj narediti, da bi svoj odnos premaknili na novo raven in vanj vnesli nekaj svežine. Tu je pet stvari, ki jih lahko takoj naredite za osvežitev vašega razmerja.

Nehajte s kritiko in obtoževanjem
Če v odnosu partnerja nenehno obtožujete in mu nalagate občutke krivde, se ob vas ne bo več dobro počutil in se bo izogibal pogovorom, slej kot prej pa tudi intimnosti. Raje bodite jasni, a nežni, natančno povejte, kaj pričakujete, in se navadite partnerja tudi pohvaliti, ko kaj dobro naredi. Moški se morajo počutiti pomembne v odnosu in morajo vedeti, da opazite njegov trud, posebej ko naredijo kaj, česar sicer ne počnejo.

Ne spreminjajte ga
Šala pravi, da se moški poročijo zato, ker upajo, da bodo njihove žene ostale več let enake, ženske pa zato, ker upajo, da bodo svoje moške spremenile. In res velikokrat to počnemo, saj upamo, da bomo partnerja preoblikovale po svoji podobi. Vendar se zavedajte, da je sicer pozitivno, če pri sebi skušamo odpraviti čim več napak, nikakor pa tega ne moremo storiti pri drugem. Vsak lahko spremeni samo sebe, drugega ne more. In če partnerju ves čas očitamo, kakšen je in kakšen bi (po naše) moral biti, ustvarjamo negativno ozračje v odnosu, pri partnerju pa občutek, da vas nikoli ne bo mogel zadovoljiti.

Naučite se reči "Oprosti"
Ko se vaš odnos znajde v krizi, se morate potruditi, da boste znali priznati svoje napake in se zanje tudi opravičiti. Pripravljeni morate biti kaj spremeniti in kdaj tudi pogoltniti kakšno krepko. Odnos je sestavljen iz kompromisov in popuščanj, tudi takrat, ko smo prepričani, da imamo prav. Poleg tega včasih besede niso dovolj. Podprite jih z objemi, nežnimi poljubi, zaljubljenimi pogledi. In presenetite ga s kakšno malenkostjo, ki mu je pri srcu - dobrim kosilom, vstopnicami za košarko ali čisto posebnim šahom, izdelanim po naročilu.

Seks po vaši meri
Ena večjih uslug, ki jih lahko naredite svojemu partnerju, je, da ga prepričate, da ni treba, da seksa kot porno igralec. Lahko ga naučite, da se bosta ljubila po "žensko": kreativno, čutno, odkrivajoč vedno nove erogene cone in ne kot da sta v ringu, kjer mora vsak zmagati čim več rund. Včasih orgazmi niso najpomembnejši, večjo intimnost in bližino boste dosegli z objemi, nasmehi, skupnimi uricami, humorjem in neskončnimi nežnostmi.

Pretrgajte rutino
Sčasoma veliko razmerij postane rahlo dolgočasnih in takrat je čas, da vanje vnesete nekaj novega ognja. Rezervirajte konec tedna nekje ob morju ali v hribih in ga odpeljite v neznano. Prej ugasnita mobitele in nikomur ne povejta, kam gresta. Tako bosta vnesla v vajin odnos novo svežino in kanček skrivnostnosti.

Če nimata na voljo celega vikenda, si lahko utrgata le nekaj uric in se odpravita v bližnji motel ter se pretvarjata, da sta ljubimca, ki sta skočila na quicky - hiter seks kar med službo. To vam bo gotovo znova pognalo kri po žilah, nov zagon pa bo dobilo tudi vajino razmerje.

Vir: www.siol.net

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Vase_Razmerje_Obtozevanje_OdnosDomov
Powered By GeekLog