Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Urocene-Zenske-Eroticnwe-Zgodbe-
Uročene - Ženske erotične zgodbe za lahko noč

četrtek, 9. december 2010 @ 21:44 CET

Uporabnik: Pozitivke

Uročene
Ženske erotične zgodbe za lahko noč

Že kot nas žgečkljivo opozori fotografija na naslovnici knjige, imamo tokrat opravka s prav posebnimi pravljicami. Pravljicami za odrasle ženske – erotičnimi pravljicami. Avtorica Nancy Madore je v svojo knjigo uvrstila številne znane pravljice, a v povsem novih, erotičnih oblačilih.

Erotične prigode junakinj izpeljuje iz že znanih pravljičnih motivov. Tako si Snegulčica deli posteljo s sedmimi palčki (ki pa so v resnici uročeni kraljeviči), Lepotica se poda v temne kleti gradu, kjer so skrite najtemnejše skrivnosti in fantazije Zveri, … ).

Na ta način je ustvarila fantazijski svet, nabitih s čutnostjo in seksapilom. Bralke se lahko poistovetijo z dilemami prelepe princese, ki se pusti zapeljati v ljubezenski trikotnik s postavnim princem in prikupno služkinjo; trepetajo z radovedno nevesto, ki poskuša na vsak način priti do dna misteriozni skrivnosti svojega izbranca, a se ji to bridko, a sladko, maščuje; se skupaj z naivno deklico, ki je bila prodana v zakon, prebujajo ob nenasitnem in mesenem poželenju sicer tihega, a globoko v sebi z živalskimi instinkti nabitega moškega; se s srečno, a vendarle nekoliko naveličano poročeno damo sprašujejo o posteljnih spretnostih postavnega moža njene najboljše prijateljice … Predvsem pa si bodo lahko odgovore na številna vprašanja, ki si jih mogoče ne upajo izreči naglas,  poiskale kar same.

In kaj je botrovalo odločitvi avtorice Nancy Madore za knjigo erotičnih pravljic: »Tradicionalne pravljice imajo nekakšno podtemo, ki je izredno seksualna in nasilna. Med pisanjem knjige pa sem se začela dejansko spraševati, če niso na ženske spolne fantazije  vplivale prav pravljice, s katerimi smo odraščale. Zdi se, da najbolj priljubljene fantazije lepo sovpadajo z najbolj priljubljenimi pravljicami.«

Avtorici uspe ohraniti tudi romantični ton originalnih pravljic. Njene predelave pa tako dosežejo širok krog bralk (in zakaj ne tudi bralcev), tako tistih bolj romantičnih, kot tudi tistih bolj nagajivih.

Avtorica: Nancy Madore
Prevod: Urška Brodar
Lektoriranje: Jana Kolarič
Format: 140 mm x 210 mm
Obseg: 240 strani
Vezava: integralna
Leto izdaje: 2010
ISBN: 978-961-92728-8-6

Cena: 24,99 € (z DDV)

Knjigo lahko naročite na: www.mettis-bukvarna.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Urocene-Zenske-Eroticnwe-Zgodbe-Domov
Powered By GeekLog