Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Trpljenje-Konflikt-Um-Nevednost-Svetloba
V labirintu časa 5.del

sreda, 6. november 2019 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Trpljenje
Trpljenje je posledica konflikta. Konflikta med tistim, kar se je zgodilo in med tem, kar um meni, da bi se moralo zgoditi. A um je zelo neveden in se pogosto moti. Vse trpljenje je torej ustvarjeno s strani ega in zanj je zaslužno upiranje. Če se krčevito držite in ustvarjate odpor, to pomeni, da se ne želite prepustiti življenjskemu toku in zato morate trpeti.

Trpljenja nikoli ne ustvarja situacija, v kateri ste se znašli. Trpljenje ustvarja vaš odpor proti tistemu, kar je. A tistega, kar je, nima smisla zanikati. Če ne morete sprejeti zunanjega stanja, sprejmite notranje stanje: ne upirajte se bolečini. Dopustite ji, da je tu. Predajte se ji kot tudi strahu, obupu ali kaki drugi obliki trpljenja. Bodite ji priča, a je miselno ne označujte. Objemite jo. Potem boste videli, kako se ob predaji globoko trpljenje pretvori v globok mir.

Ne upirati se pomeni biti v skladu s tem, kar je. Ko vaša notranja odvisnost od oblik izgine, takrat splošne prilike vašega življenja, splošne oblike - paradoksalno - težijo k resnemu izboljšanju.Stvari, potrebne za vašo srečo, se brez napora ali boja uredijo same po sebi.

Za vaše trpljenje ne obtožujte drugih. Obtoževanje je znak neznanja. Dogodke, ki so se zgodili, ste pritegnili v svojo zavest, ker je to v načrtu vaše duše. Tega se seveda ne zavedate, ker ne poznate lastne duše in njenih načrtov, ki so stvar nadzavesti. Žrtev in zločinec se privlačita. Oba težita k uresničitvi dejanja, ki je pogosto pogojeno karmično in vodi k sprostitvi napetosti in vzpostavitvi naravnega ravnovesja. Vse se podreja zakonu vzroka in posledice, ki se razteza preko dogodka smrti fizičnega telesa in zadeva naslednja utelešenja duše.

Razgrajevanje neustreznega

Ali prezirate delo, ki ga opravljate? Prezirate partnerja, sodelavca...? Energija, ki jo na ta način pošiljate, ima tako škodljive posledice, da onesnažujete sebe in okolico. Poglejte dobro vase. Je znotraj sled nestrpnosti, odbojnosti do drugih? Kako se to čuti v telesu? Kakšne misli in čustva vas ob tem preplavljajo? Bi si želeli, da ostanejo v vas?

Popolnoma nepomembno je, ali so vaše misli in občutki upravičeni ali ne. Vi se upirate tistemu, kar je. Iz sedanjega trenutka delate sovražnika. Ustvarjate nesrečo, konflikt med tistim znotraj in onim zunaj. Vaša nesreča onesnažuje ne le vaše notranje bitje in ljudi okrog vas temveč tudi kolektivni duh, katerega neločljiv del ste. Zastrupljanje planeta predstavlja le zunanji odraz notranje psihične onesnaženosti, odraz milijonov nezavednih posameznikov, ki ne prevzemajo odgovornosti za svoj notranji prostor.

Pri vsakem negodovanju samega sebe spreminjate v žrtev. Negodovanje pomeni nesprejemanje, nosi negativni naboj. Možnosti so tri: zamenjajte okolje, z akcijo položaj spremenite ali pa razmere sprejmite. Če boste krenili v kakršnokoli akcijo, sprva odvrzite negativnosti, če je to le mogoče. S tem si položaj olajšate. Imate strah? Priznajte ga, opazujte ga, posvetite mu pozornost, bodite v njem. S tem boste presekali vez med njim in razmišljanjem. Izkoristite moč sedanjega trenutka - te strah ne more premagati.

Vse, kar je nezavedno, se razgrajuje, ko nanj spustite svetlobo svoje zavesti. Običajno nezavedno je sprva težko prepoznati, ker je to stanje tako normalno, običajno. Vprašajte se, kaj se v vas dogaja v tem trenutku. O čem razmišlja um. Kaj je to kar ta hip občutite? Je v telesu kaka napetost? Primarna stvarnost je znotraj, in sekundarna zunaj.

Prenehajte delati, kar ne želite ali pa se odrecite negativnostim, ki jih je vaš um ustvaril v zvezi z nečem, kar vas zastruplja in ne služi ničemur, razen krepitvi lastnega jaza. Pomembno je spoznati jalovost takšnega početja. Negativnost nikoli ne predstavlja dobre rešitve; v večini primerov vas drži fiksirane v situaciji in blokira stvarno spremembo. Vse, kar je okuženo z negativno energijo, je onesnaženo in sčasoma postane vir dodatne bolečine in nesreče. Še več, negativno notranje stanje je nalezljivo, nesreča se širi laže od fizične bolezni. Preko zakona resonance poganja in hrani prikrito negativnost v drugih, če niso visoko zavestni.

Če resnično ničesar ne morete storiti, da bi spremenili položaj, potem sprejmite to, kar je, s tem, da premagate notranji odpor. Lažni nesrečni jaz s tem ne bo mogel preživeti. To se imenuje predaja. Predaja ne pomeni slabost. V predaji se nahaja ogromna energija. Samo tisti, ki se predaja, poseduje duhovno moč. S predajo se notranje osvobodite situacije. Morda se bo potem situacija uredila brez vašega sodelovanja.

Zoran Železnikar
Vir: www.prisluhni.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Trpljenje-Konflikt-Um-Nevednost-SvetlobaDomov
Powered By GeekLog