Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Tretji-Krog-Slovenija-Znizuje-Izpust-CO2
Dobre prakse zniževanja izpustov CO2: Kako jim je uspelo?

nedelja, 30. avgust 2015 @ 22:30 CEST

Uporabnik: Sonce

Podjetja in lokalne skupnosti vabljeni k  evidentiranju dobrih praks
Začel se je tretji krog projekta »Slovenija znižuje CO2: dobre prakse«, ki bo slovenski javnosti predstavil domače in tuje dobre prakse na področju zniževanja izpustov CO2.. Projekt bo predstavil različne praktične rešitve, ki so se zadnja leta razvile v Sloveniji in Evropski uniji in ki si prizadevajo za blaženje podnebnih sprememb, prilagajanje nanje ter za uveljavitev načel trajnostnega razvoja, hkrati pa prispevajo h gospodarski konkurenčnosti in zaposlovanju. Dvajset najboljših dobrih praks bo Umanotera med novembrom 2015 in avgustom 2016 predstavila javnosti.

V Umanoteri vabijo podjetja, občine in ostale organizacije, ki že izvajajo aktivnosti za pomembno zmanjševanje izpustov toplogrednih plinov ter hkrati ustvarjajo prihranke in druge koristi, k sodelovanju pri evidentiranju dobrih praks. O svojih ali drugih dobrih praksah jih obvestite preko spletnega obrazca na info@umanotera.org. V pomoč pri odgovoru na vprašanje »Kaj je dobra praksa?« so na voljo smernice za evidentiranje dobrih praks. Evidentiranje dobrih praks poteka do 30. septembra 2015.

Vzorčni primeri dobrih praks se osredotočajo na sedem prednostnih področij: (1) energetska učinkovitost, obnovljivi viri energije ter energetska prenova stavb, (2) trajnostno gospodarjenje z gozdovi, predelava lesa v obrti in industriji, les kot gradbeni material in oskrba z lesnimi gorivi, (3) ekološko kmetovanje, (4) trajnostni razvoj podeželja, trajnostne občine (5) trajnostna mobilnost, (6) trajnostna proizvodnja in potrošnja, (7) prilagajanje na podnebne spremembe. Ciljne skupine projekta so podjetja, občine in mladi. 

Končni izbor dvajsetih primerov dobrih praks, ki jih bodo predstavili javnosti, bo opravila strokovna skupina projekta v sestavi: dr. Aljaž Plevnik, dr. Anamarija Slabe, Bojan Žnidaršič, Jernej Stritih, dr. Renata Karba in Vida Ogorelec.

Več informacij o projektu je na voljo tukaj.

Oglejte si tudi dobre prakse, ki smo jih že predstavljali v okviru projektov Slovenija znižuje CO2: dobre prakse 2012 in 2013.

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Tretji-Krog-Slovenija-Znizuje-Izpust-CO2Domov
Powered By GeekLog