Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Trajnostna-Mobilnost-prometno-Nacrtovanj
Celostno prometno načrtovanje – pogled iz prakse

ponedeljek, 23. december 2013 @ 22:30 CET

Uporabnik: Sonce

V Novi Gorici bo 4. junija 2014 potekala mednarodna konferenca o Celostnih prometnih strategijah, organizirana pod okriljem Slovenske platforme za trajnostno mobilnost in evropskega projekta PUMAS. V okviru konference bosta v ospredju dve temi in sicer:

1. Prekomejno prometno načrtovanje
Celostno prometno načrtovanje že v izhodiščih poudarja pomen obravnave prometa, ki presega administrativne meje. To je še posebej aktualno za upravno organizacijo Slovenije, za katero je značilno veliko število majhnih občin in pomanjkanje regionalne ravni upravljanja.

2. Nacionalne platforme za celostno prometno načrtovanje
Številne evropske države so v zadnjih letih vzpostavile podporne servise za izmenjavo znanj in informacij na področju celostnega prometnega načrtovanja. Tudi v Sloveniji že nekaj let deluje Slovenska platforma za trajnostno mobilnost.

V okviru konference bodo obravnavani prispevki o izzivih, dobrih praksah in evropskih projektih, ki potekajo na obeh področjih. Na konferenci želimo slišati tudi vaše izkušnje, zato vabimo predstavnike države, občin, regij in drugih organizacij k prijavi prispevkov.

Več informacij o konferenci bo kmalu na voljo na spletni strani Slovenske platforme za trajnostno mobilnost.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Trajnostna-Mobilnost-prometno-NacrtovanjDomov
Powered By GeekLog