Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Trajnostna-Mobilnost-Slovenske-Obcine
Intenzivna promocija kolesarjenja v Novi Gorici

petek, 20. december 2013 @ 22:30 CET

Uporabnik: Sonce

V okviru Evropskega tedna mobilnosti (ETM) vse več slovenskih občin promovira, izobražuje in ozavešča ljudi o pomenu trajnostne mobilnosti. Ministrstvo za infrastrukturo in prostor zato želi spodbuditi občine, da ta vse bolj uveljavljen osrednji dogodek trajnostne mobilnosti izkoristijo tudi za preizkus in vzpostavitev trajnih ukrepov.

V sodelovanju s Slovensko platformo za trajnostno mobilnost je tako v okviru ETM 2013 pripravilo Pobudo za podporo občinam pri izvedbi trajnih ukrepov s področja trajnostne mobilnosti (Pobuda). V ETM 2013 je sodelovalo 34 slovenskih občin. Na Pobudo se je celostno odzvala le Nova Gorica, ki je že dolgo del družine mest, aktivnih med Evropskim tednom mobilnosti.

Vsako leto organizira dogodke in aktivnosti za alcev o pomenu uporabe trajnostnih potovalnih načinov. V letu 2013 je izvedla vrsto različnih akcij in ukrepov, eden od zahtevnejših pa je bilo testiranje območja umirjenega prometa na eni od glavnih mestnih ulic.

Nova Gorica je na Pobudo prijavila svoj ukrep intenzivne promocije kolesarjenja in vseh posameznih ukrepov, ki se bodo na področju kolesarjenja v občini izvedli v letih 2013-2014. Cilj vseh naštetih aktivnosti je razvito kolesarsko omrežje, ki bo omogočalo enostavno kolesarjenje na delo, po opravkih in v rekreativne namene, ter povečanje deleža kolesarjev vseh starostnih skupin.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Trajnostna-Mobilnost-Slovenske-ObcineDomov
Powered By GeekLog