NE ZAMUDITE  


 Rubrike  

 Zanimivo  


 Bodi obveščen ? 

Sončna Pošta:
Brezplačne pozitivne novice, članke, zgodbe, recepte, informacije o zaposlitvah, razpisih in obvestila o seminarjih ter delavnicah lahko dobivaš tudi na dom.


Vpiši se ali pošlji email na: info@pozitivke.net.
Sončno pošto tedensko na dom dobiva okoli 2.500 bralcev.


 Ne spreglejte  


 SVET POEZIJE  

Klikni sliko za vstop v svet poezije.


 Aktualno  


 Mesečni koledar  
Dogodki te strani

ponedeljek 20-maj
 • 25. Nacionalni teden prostovoljstva
 • Eksluzivni spletni darshan Paramahamse Vishwanande

 • torek 21-maj
 • Ustvarjalnice z Galerijo C.C.U.: Morske pošasti

 • sreda 22-maj
 • Vabilo na okroglo mizo z naslovom "Skupaj za zdrav življenjski slog: Nacionalni odzivi in mednarodne pobude"
 • 27. Slovenski dnevi knjige v Mariboru

 • četrtek 23-maj
 • Povabilo za sodelovanje na Veselem dnevu prostovoljstva 2024

 • nedelja 26-maj
 • VegaMarket v Mariboru

 • ponedeljek 27-maj
 • Still Corners (UK) - 27. 5. 2024, Škofjeloški grad - Festival In Memoriam prof. Peter Hafner - 15 let

 • sreda 29-maj
 • Kako misliti in živeti svetovni etos odprto izven religioznih sistemov

 • četrtek 30-maj
 • Vlado Miheljak

 • petek 31-maj
 • Operna noč

 • sobota 01-jun
 • Vabljeni na akcijo zbiranja starega papirja za pomoč živalim!

 •   Več o dogodkih  
  Preglej vse dogodke v tem letu


  Svobodna volja – ali res obstaja?   
  nedelja, 6. december 2015 @ 05:02 CET
  Uporabnik: Marjana

  Svobodna volja je resničnost oz. resnica če želite, ter iluzija. Smo v vesolju svobodne volje, kjer imate svobodno voljo odločiti se, ali boste izbrali svetlobo ali boste izbrali »temo«. Ali boste izbrali Ljubezen ali strah. To je edina izbira, ki vam je na voljo.

  Vsi smo pod neposrednim nadzorom lastnega duha. Naša svobodna volja nam daje pravico slediti smeri našega duha (našega resničnega jaza) ali pa se ji upreti; torej upirati sebi, zanikati duha in vir Vsega Kar Je. Svobodna volja je iluzija, v resnici ni nobene izbire, ker – upiramo se nikomur drugemu kot sebi. V resnici smo eno, ločenost je popolna iluzija in zato je svobodna volja iluzija.

  To je eksperiment tega planeta in tega vesolja. To je jedro Luciferjevega upora. Luciferjev upor je resničnost, v kateri vsi izberemo, da si nadenemo masko zanikanja in igramo vlogo ločenosti, v igri po imenu svobodna volja, z drugimi besedami: 'ločen sem od Boga', 'Bog ne obstaja' ter 'moram biti Bog'. Ta resničnost ima izločeno zunanjo zavest, to je resničnost, kjer je vse zunaj sebe.

  Ali torej dejansko imaš svobodno voljo? Če živiš svoje življenje iz perspektive starega sveta »ločen sem od svojega duha, Boga in vsega človeštva«, potem svobodna volja obstaja. Imaš iluzijo, da lahko izbiraš, kaj boš naredil s svojim življenjem, kako delovati in reagirati, kaj jesti, s kom biti itd. Vendar je v tej resničnosti v splošnem še vedno zelo malo svobodne volje, ker večina ljudi v tej resničnosti stare civilizacije živi tam življenja osnovana na programiranju. Genetski programi in vplivi ter programi in vplivi družbene zavesti; vplivi ega, vzgojni, medijski in politični vplivi. Torej celo v starem svetu ima svobodna volja le malo veljavnosti.

  V splošnem obstaja mnenje da če se upreš tem vplivom in greš po drugi poti, da udejanjaš svobodno voljo, vendar ali jo res? Zakaj te vleče, da se upiraš statusu quo in greš svojo pot? Ali te je vodilo tvoje trpljenje, kak drug zunanji vpliv, tvoja čustva – ali te usmerja tvoj duh? Ali te je duh usmeril, da boš to kar si, kot zavedajoča se točka svetlobe in ljubezni, oz. ti je duh govoril, bodi svoja božanska esenca.

  S širšega gledišča smo popolnoma v rokah lastnega duha in celo če se odločimo za zunanji svet »teme« namesto Božanskosti, to izbiro usmerja Duh, da jo lahko izkusite. Torej izberete »svobodno voljo«, izberete zunanji svet, da bi izkusili, kako je če zanikate, da ste Božanski Mojster. V kakšni krasni kreaciji živimo, da lahko dejansko izkusimo to iluzijo, to resničnost.

  S planetarne perspektive (pretvorba tega planeta v zvezdo in sprememba človeštva v svetlobna telesa), nimate popolnoma nobene svobodne volje. Genetsko se ta telesa spreminjajo, če to želite ali ne – nimate izbire. Vaša edina izbira je, da se predate tej sili evolucije in uživate v izkušnji; ali pa se upirate, se oklepate biti človeško telo in izumrete kot dinozavri.

  Z duhovne perspektive »svobodne volje« lahko še vedno izberete svetlo ali temno meso. Lahko ostanete in doživite čudovito radost in očaranost nad to prekrasno tranzicijo, so-ustvarjanjem nebes na zemlji, ali pa lahko greste drugam in še naprej izkušate iluzijo ločenosti, vključno z njeno vrojeno bolečino, zanikanjem in trpljenjem. Toda celo ta izbira ni v vaših rokah, ampak v rokah duha. Duh se odloči, kaj je namenjeno za vaš razvoj in izkušnjo. In kar se tiče vašega razvoja, vam vaš duh ne bo dajal potuhe. Vaš duh vas bo nadlegoval, z vami manipuliral in okrog vas postavil vplive, ki vam ne bodo pustili druge izbire, kot da izberete božansko. Če ste tukaj, da bi izkusili prehod in živeli Nebesa na Zemlji, potem bo tako. Če to ni za vas in še niste končali z igranjem igre ločenosti, potem vas bo vaš duh peljal drugam, kjer se boste igrali to igro z drugimi otroci, ki se hočejo igrati.

  Svobodna volja je iluzija starega sveta in je iluzija 'nove dobe'. Nova doba je samo končna manifestacija stare dobe, v novi dobi ni popolnoma nič novega. Svobodna volja obljublja nadzor in moč; iluzijo, da imam nadzor in moč nad svojim življenjem, vendar je nimate. Vi kot Duh imate nadzor; ampak vi kot telo, um, čustva, ego, ga nimate. Samo zavest izkuša. Telo, um, čustva, ego itd. so način, sredstvo in kanal skozi kar se izraža in doživlja zavest.

  Nova doba je obljubila nadzor in moč preko znanja o notranjih in zunanjih silah. Obljubila je moč in nadzor nad vplivi, političnimi in religioznimi strukturami starega sveta. Ampak ničesar ni, nad čemer bi imeli nadzor in moč, ker nič ne obstaja. Vse je iluzija; kreacija; kulise, pripomočki za nas, s katerimi se igramo v igri po imenu ločenost. Vse moči kristalov, metafizične moči, astrološke moči, psihološke moči – osnovane na zavedanju, so vse iluzija, ker mi nismo te stvari. Smo čista zavest – tista, ki izkuša te stvari; tista, ki ustvarja te stvari, da se z njimi igra. To so parametri igre; pravila; struktura igre. Saj brez strukture igra ne obstaja; ne veste kako jo igrati ali kje jo igrati v praznini. Energija, moč, nadzor, bog, religija, duhovnost – to so vse strukture, dejavniki te igre po imenu življenje.

  Vendar smo že vsi naveličani te stare igre imenovane mojstrstvo omejenosti – igre, kjer smo igrali preživetje in vojno; ljubezen, poželenje in razmerja; uničenje in ustvarjanje; užitek, bolečino in trpljenje – kjer smo igrali veliko igro teme in svetlobe. V produkciji je nova igra, ki jo pripravlja veliki proizvajalec iger in imenuje se So-Ustvarjanje Nebes na Zemlji; Božanskost, Ljubezen, Svetloba; spominjanje, kdo v resnici ste; Mojstrstvo Božanskega Izraza. Igra brez pravil, razen biti kdor resnično sem. Igra, kjer kombiniramo našo vizijo nove igre s starim, zavržemo stara pravila in igramo s popolnoma novim nizom dejavnikov resničnosti, v kateri smo vsi resnično eno z Vsem Kar Je. Igra, kjer ni zmagovalcev in poražencev, samo Božanski igralci na svetem poslanstvu Ljubezni. Igra, kjer se smejimo stari igri, kako zabavna je bila, to je kozmična šala. Igra, kjer so nevredne stvari razkrite kot iluzija, ki so: služenje, učenje, biti vreden, uspeh – besede in resničnost linearnega razmišljanja ne obstajajo.

  Ne morete se upreti svetlobi in izbrati temo, ker vi ste svetloba; to je ena od največjih iluzij. Iluzijo svobodne volje smo ustvarili vsi mi s celotno silo kreacije, da bi igrali to prekrasno igro imenovano kreacija. Ustvarili smo vse iluzije dobrega; slabega in zlega; teme in svetlobe; samo iz užitka, da bi jih izkusili. Kako bi sicer Bog izkusil sebe, drugače kot da se postavi izven sebe, da bi videl svoj lastni odsev?

  Zdaj pojdite in v popolnosti izkusite svojo svobodno voljo, peklensko se potrudite, da bi izbrali temo, da bi se uprli svoji božanskosti – neizogibno boste ugotovili, da je to nemogoče. In ko se zastori zanikanja dvigajo, boste zlahka videli, kdo ste: da ste svetlobno bitje najvišjega kalibra in da so to tudi vsi drugi. Videli boste, da so samo igralci, ki prekleto dobro igrajo svoje vloge zase in za vas.

  Torej ali dejansko imate svobodno voljo? Ali dejansko imate ustvarjalni nadzor nad svojo resničnostjo? – Vaše zaznavanje je tisto, kjer imate ustvarjalni nadzor. Izbira vaše svobodne volje je v tem, kako izberete zaznati vsako situacijo v svoji resničnosti. Kaj je resnično za vas: svet iluzije; svet oblike; vaše misli; vaša čustva? To je izbira vaše svobodne volje – kar se odločite, da je resnično. Kaj od vas je resnično? – To kar dejansko ste; čista zavest; večna, nespremenljiva esenca, ki je vedno prisotna in je vedno bila prisotna, celo pred spočetjem; - to je resnično -– kamor usmerite svojo pozornost – to je vaša izbira.

  Kako izberete uporabiti svobodno voljo v vsakdanjem življenju, ali izberete projekcijo raje kot da bi bili v svojem lastnem trpljenju? Ali je vaša čaša na pol polna ali na pol prazna? Ali vidite višje dimenzionalno resnico realnosti ali samo drame nadzora? V razmerju, kako se boste odločili živeti – ali se boste odločili slediti svojemu trpljenju, ali ljubezni? Ali boste izbrali da poskusite pregnati dolgčas in osamljenost s trudenjem za prazen nič, ukvarjanjem z dramo, da ne bi čutili tega trpljenja?

  Ali v osebi vidite njene izkrivljene človeške omejitve ali pa vidite njeno mojstrstvo?
  Ali izbirate videti 3-dimenzionalno perspektivo resničnosti stvari, ali izbirate videti 5-dimezionalno perspektivo resničnosti stvari. Ali izbirate uporabo starih načinov dojemanja resničnosti ali nove, misteriozne, nepoznane načine dojemanja Vsega Kar Je.

  Vsa izbira, edina izbira, v kateri je vsebovana vsaka izbira, je izbira ljubezni. Ali izbirate in boste konsistentno izbirali ljubezen ali strah? Boste šli, kamor vas vodi ljubezen, ter vas potiska, ali boste pobegnili v znano – stran od neznanega, stran od skrivnosti. Boste resnično čutili globje in bolj strastno kot ste kadarkoli v kateremkoli življenju, ali pa boste zanikali bolečino, ki jo je povzročilo odkritje kdo ste, in zanikanje, ki ste ga živeli.

  Ali boste utelesili svojo Božansko veličastnost, ali se boste zadovoljili s povprečnostjo in udobno otopelostjo zanikanja in percepcije zavedanja večine. Ali boste vse kar ste – utelešali svoj individualni, edinstven, mogočen izraz Vsega Kar Je.

  Kaj je tvoja izbira? – Ljubezen ali strah – Ali je sploh kakšna izbira?

  ZaKaiRan

  www.zakairan.com/Free%20Will.htm

    
   
  | More
  Sorodne povezave
 • www.zakairan.com/Free%2...
 • Več od avtorja Marjana
 • Več s področja * Duhovna rast

 • Dodatne možnosti
 • Pošlji članek prijatelju po e-pošti
 • Za tisk prijazna stran
 • Slabovidnim prijazna stran

 • Trackback

  Trackback URL for this entry: http://www.pozitivke.net/trackback.php/Svobodna-Volja-Obstoj-Resnica-Duh

  Here's what others have to say about 'Svobodna volja – ali res obstaja?':

  Suddenly, a New Jail for the Bronx from plans for a new
  suddenly whips out plans for a new Bronx jail. Not in our wasteland, say opponents. (By Jarrett [read more]
  Tracked on sreda, 30. avgust 2006 @ 16:51 CEST

  Gene for age-related hearing loss from is linked to
  loss in the elderly is linked to flaws in a specific gene, in a study by Belgian researchers. [read more]
  Tracked on petek, 1. september 2006 @ 07:31 CEST

  blonde hotties
  concrete blonde ultimateblondes petite blonde [read more]
  Tracked on nedelja, 3. september 2006 @ 19:18 CEST

  Three Arrested, Man Shot in 'Baby Shower Gone Bad' from one man was shot
  the seven-months-pregnant guest of honor, were beaten with a stick, police say. [read more]
  Tracked on torek, 5. september 2006 @ 01:07 CEST

  Svobodna volja – ali res obstaja? | 0 komentarjev. | Nov uporabnik
   

  Za komentarje so odgovorni njihovi avtorji. Avtorji spletne strani na komentarje obiskovalcev nimamo nobenega vpliva.


  Na vrh (začetne) strani
   Copyright © 2024 www.pozitivke.net
   Vsa naša koda pripada vam.
  Powered By GeekLog 
  Page created in 0,54 seconds