Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Svetovne-Humanitarne-Krize-Znanost
Znanost za krizne razmere

nedelja, 22. maj 2011 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Sonce

Da ima Evropska unija zelo pomembno vlogo ob svetovnih humanitarnih krizah in da razstave niso le poučne, ampak so lahko tudi zanimive, so imeli priložnost spoznati obiskovalci razstave Znanost za krizne razmere v Novi Gorici.

Namen projekta, ki ga izvajata italijanska nevladna organizacija za sodelovanje in razvoj Cooperazionale Sviluppo (CESVI) in Urad Evropske komisije za humanitarno pomoč (ECHO), je z zabavnim učenjem predvsem mlade izobraziti o ukrepih v primerih mednarodnih kriz.

Namen projekta, ki ga izvajata italijanska človekoljubna organizacija za sodelovanje in razvoj (Cooperazione e Sviluppo - CESVI) in Urad Evropske komisije za humanitarno pomoč (ECHO), je z zabavnim učenjem predvsem mlade izobraziti o ukrepih v primerih mednarodnih kriz.

Obiskovalci so se s pomočjo multimedijskih pripomočkov, zaslonov na dotik in stikal aktivno vključili v razstavo in sami izbirali vsebine, ki so si jih želeli ogledati. Poudarek je bil na dveh velikih svetovnih človekoljubnih krizah na Haitiju in v Somaliji.

Mladi so imeli priložnost sodelovati v razstavi ter se tako preko interaktivnih iger in igranja vlog poučiti o načelih in dinamiki humanitarnega dela ob naravnih nesrečah oziroma drugih dogodkih, ki zahtevajo posredovanje ECHO.

Vir: www.euekspres.eu

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Svetovne-Humanitarne-Krize-ZnanostDomov
Powered By GeekLog