Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Suhe-Pekoce-Oci-Kapljice
Imate suhe, pekoče, pordele oči?

petek, 17. november 2017 @ 05:03 CET

Uporabnik: Pozitivke

Imate suhe, pekoče, pordele oči?

Težave s suhimi očmi najpogosteje občutimo kot praskanje, srbenje ali zbadanje v očeh. Pri tem imamo lahko občutek tujka v očeh. Pojavi se lahko tudi vnetje, ki v hujših primerih lahko poslabša celo vid. Tudi pretirano solzenje je lahko znak suhih oči.

Kaj povzroča suhe, utrujene oči?
Dejavnikov, ki povzročajo simptome suhih oči, je več. Med najpogostejše sodijo dolgotrajno zrenje v različne zaslone (računalnik, telefon, televizor), zadrževanje v prostorih z nezadostno vlago, onesnaženo ozračje, hormonsko in starostno pogojene spremembe, jemanje določenih zdravil. Več …

Nad suhe oči z vodo in kakovostnimi maščobami
Če pijemo premalo, se to lahko izrazi tudi na bolj suhih očeh. Poskrbite, da na dan zaužijete vsaj dva litra vode (ob ostalih napitkih, kot so čaji, kava, kompoti, sokovi).
Suhost sluznic povzroča tudi pomanjkanje kakovostnih maščobnih kislin, kot so omega-3. Dober vir teh predstavlja denimo laneno olje, pa tudi seme. Najbolje ju je uživati v kombinaciji z dobrimi beljakovinami, denimo s skuto.
Podrobnejše informacije preberite tukaj.

Pogovor o težavah z očmi z oftalmologinjo
Gospa Ingrid Rahne, dr. med., spec. Oftalmolog je podala odgovore na najpogostejša vprašanja v povezavi s suhimi očmi. Oglejte si video posnetek.

A. Vogel kapljice za oči za naravno in učinkovito vlaženje
A.Vogel kapljice za oči z izvlečkom smetlike oči navlažijo na povsem naraven način. So brez konzervansov in vsakršnih morebitnih spornih dodatkov. Odlikuje jih posebno oblikovan vsebnik, ki omogoča sterilnost ves čas uporabe (šest mesecev).

Pri posebej izrazitih simptomih suhih oči lahko posežete po različici kapljic Extra Intense, ki še izdatneje vlažijo suho oko.

Smetlika in hialuronska kislina, ki sta glavni učinkovini obeh kapljic, vlažita površino očesa, ščitita oko pred prekomernim hlapenjem solzne tekočine in tako ublažita draženje. Kapljice lahko brez zadržkov uporabljajo tudi uporabniki kontaktnih leč, nosečnice in doječe matere.

Za še izdatnejše vlaženje oči. Z dvakratno količino telesu lastne hialuronske kisline in izvlečkom smetlike. Več o kapljicah

A.Vogel kapljice za oči lahko poiščite v lekarnah in specializiranih prodajalnah.

Imate dodatna vprašanja? Z veseljem nas lahko pokličete na 01 52 40 216 ali nam pišete na nasveti@farmedica.si .

Poznate rastlino? Morda se je spomnite Kekčevih prigod, kjer je teta Pehta z njo zdravila bolne Mojčine oči. Smetlika že od nekdaj velja za učinkovito naravno pomoč pri blaženju težav z očmi.  Več …

Si želite še več kakovostnih nasvetov s področja zdravja? Naročite se na brezplačne e-Zdravstvene novice A.Vogel


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Suhe-Pekoce-Oci-KapljiceDomov
Powered By GeekLog