Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Steklen-Predor-Akvarij-Dunaj-Avstrija
Dunajska Hiša morja bogatejša za desetmetrski podvodni predor

nedelja, 18. december 2016 @ 11:20 CET

Uporabnik: Sonce

Po dobrih dveh letih načrtovanja in gradnje so v dunajskem  akvariju Hiša morja odprli deset metrov dolg steklen predor, kjer bodo obiskovalci lahko iz oči v oči zrli morskim psom in številnim drugim ribam iz Atlantskega oceana.

S pol milijona litri prostornine se Hiša morja na Dunaju ponaša z največjim morskim akvarijem v Avstriji. Sedaj so v njem zgradili še desetmetrski stekleni predor, ki vodi skozi akvarij in v katerem lahko obiskovalci podvodni svet opazujejo z vseh zornih kotov. Tak predor naj bi bil edinstven na svetu, saj ni pritrjen na tla, zato je ribe mogoče opazovati tudi pod nogami. Stroški gradnje so znašali tri milijone evrov.

Obiskovalci se lahko odslej dobesedno sprehodijo skozi morje in občudujejo podvodni svet Atlantika. Več kot tisoč rib, kot so na primer morski psi, babice, ostrižnjaki in morski golobi, plava z vseh strani, v naslednjih mesecih pa se jim bodo postopoma pridružile še dodatne živali.

Hiša morja se nahaja v bivšem protiletalskem stolpu iz 2. svetovne vojne. Na 5.000 kvadratnih metrih skupne površine v 11 nadstropjih si je mogoče ogledati 10.000 živali – od želv, skatov, krokodilov, kuščarjev vseh vrst, kač, sladkovodnih in slanovodnih rib ter opic do ptic, netopirjev in mrčesa.

Foto: Daniel Zupanc

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Steklen-Predor-Akvarij-Dunaj-AvstrijaDomov
Powered By GeekLog