Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Star-Papir-Novo-Upanje-Ekologi-Brez-Meja
Star papir za novo upanje: z zbranim papirjem se je zgradil nov dom za slovensko družino

nedelja, 1. januar 2012 @ 22:32 CET

Uporabnik: Sonce

Z zbranim starim papirjem v okviru dobrodelne akcije Star papir za novo upanje smo z velikodušno pomočjo vrtcev, osnovnih in srednjih šol, posameznikov in podjetij v društvu Ekologi brez meja uspeli zbrati 15.000 evrov, ki smo jih namenili družini Mislovič iz Gorenjskega Vrha v občini Zavrč, kjer so minulo soboto svečano predali novo hišo, ki so jo pomagali zgraditi posamezniki in podjetja iz vse Slovenije.

Ob zaključku humanitarne akcije, ki se je začela na pobudo domačina Stanka Ivančiča, predsednika občinske organizacije Rdečega križa Zavrč, smo ob prisotnosti sponzorjev, donatorjev, prostovoljcev, darovalcev gradbenega materiala in izvajalcev gradbenih del 79-letni Neži in njenemu 42-letnemu sinu Rajku Janžekoviču svečano predali novo hišo, ki so jo pomagali zgraditi posamezniki in podjetja iz vse Slovenije.

Potem ko se je popolnoma porušilo več kot 200 let staro propadajočo haloško viničarijo, v kateri je bilo zaradi razpokanih zidov in upognjenih stropov življenje že preveč nevarno, smo s pomočjo darovalcev zgradili povsem novo zidano hišo in jo tudi opremili.

Poleg našega nakazila v višini 15.000 evrov je na poseben transakcijski račun prispevalo denarna sredstva še 233 darovalcev, tako da se je na konci zbralo več kot 22.000 evrov. Poleg tega je tudi 80 podjetij in zasebnikov prispevalo različne gradbene materiale, les, stavbno pohištvo, električne, vodne, toplovodne in kanalizacijske inštalacije ter notranjo opremo.

V društvu bi se želeli še enkrat zahvalili vsem tistim, ki ste se odzvali našemu povabilu k zbiranju starega in pisarniškega papirja, da smo stopili skupaj in omogočili dostojno bivanje in življenje ljudem, ki tega niso bili deležni.

Vir: http://ebm.si/oj/

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Star-Papir-Novo-Upanje-Ekologi-Brez-MejaDomov
Powered By GeekLog