Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Srecno-Zivljenje-Zelja-Zivljenje
10 korakov do bolj srečnega življenja

torek, 17. januar 2023 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Vsem nam je namenjeno srečno življenje. Zakaj potem večina ni srečna? Zato, ker ne delajo tistega, kar  si resnično želijo. Ugotoviti moramo, kaj imamo radi in s tem napolniti naše dni. Pred vami je nekaj preprostih načinov za začetek vašega srečnega življenja

Odločite se, da boste v svoje življenje vnesli več veselja in sreče
Morda se sliši preprosto, vendar veliko ljudi ne ve, kaj si želi. Šele ko smo si na jasnem, kaj si želimo, lahko »naročimo« vesolju in zavestno ustvarjati življenje, ki si ga želimo.

Ugotovite, kaj radi počnete in to tudi naredite
Prav vse sloni na tem, da ugotovite, kaj v vas zbudi strast. Naj bo to vaš hobi, vaš posel ali ljudje okoli vas. Ko delate nekaj, kar imate radi ali ste z nekom, ki ga imate radi, vaš čas teče hitreje. Zato poskrbite, da bo vaš dan poln stvari, ki jih imate radi.

Zapišite si stvari, ki vas osrečujejo
Morda še niste našli stvari, ki vas veselijo. Dobra vaja je narediti seznam stvari, ki vam prinašajo srečo. Lahko je nared v 5 minutah ali pa v 1 uri. Ko se boste počutili slabo, si le poglejte seznam in vnesite nekaj iz seznama v tisti dan. Seznam pa lahko tudi dopolnjujete z novimi stvarmi.

Vsak dan vadite hvaležnost
Eden najlažjih načinov, da se spravite v dobro voljo je spomniti se na vse stvari, za katere ste hvaležni. Ni pomembno, v kakšnem položaju ste, vedno ste lahko za nekaj hvaležni. Pri tem se osredotočimo na vse, kar imamo, to pa nam prinaša več stvari, za katere bomo hvaležni. Tako deluje zakon hvaležnosti.

Preživite čas z ljubljeno osebo in ji povejte, koliko vam pomenijo
Ljudje se naravno povezujejo med seboj. Kot socialna bitja moramo dajati in sprejemati ljubezen. Polepšajte dan sebi in osebi, ki jo imate radi in ji povejte, koliko vam pomeni, tudi če to počnete vsak dan.

Pojdite ven in uživajte v dnevu in energiji, ki jo dobimo od našega planeta
Zavedajmo se, da imamo samo eno Zemljo, ki nam daje toliko darov, na žalost pa jo imamo velikokrat za samoumevno. Veliko časa preživimo v notranjosti naših hiš in stanovanj, kjer nismo povezani z naravo. Zato pojdite ven in uživajte v na plaži, v gorah ali pa v lokalnem parku. Začnite ceniti vse, kar nam narava daruje.

Podarite nekaj svojega časa tistim, ki nimajo
Ko lahko pomagate drugim živeti bolje, se boste bolje počutili tudi sami. Ni pomembno, če pomagate sorodniku ali popolnemu tujcu. Začutili boste več energije in dobre volje. Najdite dobrodelno ustanovo, ki vam ustreza in aktivno pomagajte, to pomeni več kot podariti denar.

Najkrajša pot med dvema človekoma je nasmeh. Nasmehnite se vsem, ki jih spoznate.
Velikokrat pozabimo na to osnovno povezavo med ljudmi, ko hitimo skozi dan. Ko se nekomu nasmehnete, ste povezani in vse ovire padejo. Bodite radodarni in se nasmehnite vsem, ki jih spoznate. Poleg tega je dokazano, da ljudje, ki se več smejijo, živijo bolj zdravo in dlje.

Naredite nekaj dobrega za osebo, ki jo skoraj ne poznate
Nekaj čarobnega se zgodi, ko naredimo nekaj dobrega za popolnega neznanca. Ti bodo gotovo popolnoma presenečeni, nato srečni. Spraševali se bodo, kdo bi lahko naredil nekaj tako plemenitega. To bo vsakomur polepšalo dan. To je odlična vaja, vendar naj bo preprosta, npr. pomagajte sosedi pri nekem opravilu, pustite navdihujočo pesem nekomu v nabiralniku ali kaj podobnega. Naj se vaša domišljija pozabava s to vajo. Svoje zgodbe pa lahko delite z drugimi.

Razmislite o vseh dobrih stvareh, ki so se vam zgodile čez dan, preden greste spat. Ko se zbudite, si namenite čudovit dan.
To je zelo zdrava navada. Najprej vadite hvaležnost zvečer, preden greste spat. Zavedajmo se, da tega dneva ne bomo doživeli več. Zato se navadite biti hvaležni vse dobro v vašem dnevu. To lahko počnete tudi skupaj z vašimi otroci. Če boste to počeli zvečer, se boste tudi zbudili dobre volje in v pričakovanju lepega dne. Ta navada lahko zelo vpliva na vaše dneve, prav gotovo pa se boste počutili srečnejši.

Izberite si enega ali več naštetih korakov in se zavestno odločite, da boste vnesli več sreče v življenje. Potem pa ostanite odprti za lepe stvari, ki se vam bodo začele dogajati.

Prevedla in priredila Petra Strugar
www.finerminds.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Srecno-Zivljenje-Zelja-ZivljenjeDomov
Powered By GeekLog