Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Srce_Chakra_Meditacija
Srčna čakra in preprosta meditacija mojstrenja

četrtek, 22. junij 2006 @ 05:05 CEST

Uporabnik: OgenjInVoda

Če hočeš odkrivati vesolje ne potrebuješ ne knjig ne šole, ne teleskopa, na rakete-cigare.

V začetku je najboljše, če se usedeš (s stopali na tleh) ter čimbolj prekriješ zunanje čute. Oči zapreš. (Oko je najbolj predrzen organ. Je edini organ, ki je oskrbovan z notranjo prano in je na vidnem. Je izrastek možganov in iz njega seva ven največ duha, zato imajo oči (poleg rok) največjo moč).

Zelo prav (tudi pri jogi) pridejo gobasti čepki za ušesa! Zmanjšajo signale iz okolja in lažje slišiš svoje počasno dihanje: jogijsko dihanje, ki pri vsakem vdihu skozi stopala povleče energijo zemlje v telo skozi trebušno čakro v srčno. V trebuhu je center in ogenj telesa, ki greje srčno čakro iz zemlje in hrani telo (brez materialne hrane).

Vesolje in svet okoli nas; naše telo, duha in misli začnemo raziskovati v srčni čakri. Označujeta jo 2 3kotnika; tu je center našega bitja, povezava med duhom in telesom: zemeljska energija zaključuje in od zgoraj se spušča energija svetlobe. Ta prostor je resnično samo naš, v ta prostor spustimo oči, ko nas je strah; v tem prostoru je vse. Pred »slabim« nam ga je zaščitil in balzamiral Gospod Mojster Jezus Kristus.

Meditiranje v živo… Uči nas naš višji jaz in dokler ne postanemo on sam je naša edina skrb: opazovanje in kurjava srčne čakre. Bolj kot je topla, več nas je; bolj smo povezani s svojim višjim jazom (z Bogom).
Opazujemo ljudi… Opazujemo svoje telo (z dihom in umsko rešujemo vse bolečine, bolezni in neprijetnosti v telesu). Opazujemo delo z energijo: svoje gibe, geste, svoje besede…
In najfinejše: misli. Misli brzijo. So kozmične. Vrtijo se in bežijo, prihajajo in odhajajo. Nekatere grajajo, nekatere hvalijo, so pozitivne, negativne, lepe, grde, prijetne in ne-prijetne. Vseh vrst in moči jih je. Opazuj jih. Bodi gospodar – odmaknjen od njih. Z nobeno se ne smemo istovetiti, jo h srcu jemati - srce je samo tvoj prostor(, ki ga lahko deliš z vsemi). Misli nas naučijo največ: negativne misli (misli ega) so kompas, pozitivne: stopničke. Vsaka negativna misel, ki pride pred oči jo pogledamo, spoznamo njeno napako in se nekaj naučimo! Slabim lahko rečemo tudi misli živali ali po Mojstru Jezusu: misli mesa, teh prihaja vse manj.
Kličeš jih sam! – po svoji potrebi.

Morebitni pripomočki in varovala:
- »glava« v srcu!
- nenavezanost!
- molitev (prošnja in zahvala Vsemogočnemu)
- dobra dela
- dobre želje
- stopala na tleh
- globoko dihanje
- stik palca in kazalca, ali še veliko bolje: stik dlani (dotikanje srednjih prstov nas opozarja na slabo naravnanost)
- stopala na tleh (preprečuje tavanje duha)
- zaprte oči
- ponižna drža (najbolj: čelo in dlani na tleh, podobno kot molijo Muslimani)
- pretvarjanje mesnatih misli v svetle
- izdih slabega skozi usta
- smeh!
- dlani obrnjene navzgor, dvignjene roke
- »jin« kraljevski položaj joge (stoja na glavi)

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Srce_Chakra_MeditacijaDomov
Powered By GeekLog