Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Sprememba-Odnosov
Želite spremeniti svoje odnose?

torek, 2. julij 2024 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Se pritožujete nad tem, kaj nekdo počne z vami, nad tem, kako se obnaša do vas? Se kregate, morda celo rečete "Skozi eno uho notri, skozi drugo ven" (kar nikoli ne deluje ... no, vsaj zame ni, ko so me nenehno kritizirali), se na vse možne načine skušate prilagajati, ustrezati, situacija pa ni nič boljša – lahko prav nasprotno ... slabša.

Ne veste, kaj še ... kako naj se še spremenite, kako naj se še prilagodite, da se bodo vaši odnosi spremenili? Žal to ne deluje.

Pogledati morate vase – vaši odnosi zgolj odsevajo odnos, ki ga imate do sebe

Vzemite vsako pritožbo, ki jo imate nad komerkoli, in poglejte, kje to počnete v odnosu do sebe.

Ko si boste začeli zastavljati tovrstna vprašanja, boste začeli ozaveščati vsa tista mesta, kjer to počnete sami ... in največkrat je to v odnosu do vas samih.

Ko boste to ozavestili, bo pritožba izginila. Zanimivo, kajne?

Na drugih vidite tisto, kar počnete sami sebi. Zato sama jemljem vsako svojo pritožbo v odnosih kot darilo. Da lahko pogledam, ozavestim in preobrazim še kakšen del sebe.

Kajti če želite, da bodo vaši odnosi korenito drugačni, se boste morali sami spremeniti. Predvsem korenito spremeniti odnos, ki ga imate do sebe.

Kakšni želite, da bi bili vaši odnosi?

Najprej morate pogledati to. Kaj bi radi ustvarili kot svoje odnose.

No, za vas ne vem ... naštela sem nekaj stvari, ki jih ustvarjam in želim videti sama v svojih odnosih.

In temu, da so se celo nekateri od obstoječih odnosov, za katere sem mislila, da se ne bodo NIKOLI spremenili, spremenili za 180 stopinj, je botrovalo prav to, da sem se spremenila sama.

Da sem POPOLNOMA transformirala svoj odnos do sebe.

Se prenehala kritizirati, se prenehala obsojati. Se začela videti kot darilo, kar sem. Začela poslušati sebe. Začela 'videti' sebe. Začela biti v dopuščanju sebe. Začela gledati, kaj si pravzaprav JAZ želim v svojem življenju, kaj jaz potrebujem, in začela izbirati zase brez opravičila in dvomov.

Tudi vi lahko to naredite. Tudi vi lahko imate to.

Ja, nekateri ljudje bodo zapustili vaše življenje. Pripravljeni jih morate biti izgubiti. Narediti morate zahtevo: "Ne glede na vse, karkoli je potrebno, želim imeti sebe."

In boste. Samo nikoli se ne predajte in nikoli ne obupajte.

Si predstavljate, da bi v vsaki situaciji imeli SEBE, si stali ob strani, ne glede na vse? Da bi bili svoj najboljši prijatelj, najboljša prijateljica? Da vas sodbe drugih ne bi iztirjale in vam jemale energije?

Ko boste stali ob sebi in za vsako svojo odločitvijo, za vsako svojo izbiro, brez dvomov, ko boste sebe videli kot edinstveno darilo, edinstveni dragulj, ko se ne boste več opravičevali za to, kdor ste, bodo to začeli odsevati tudi vsi vaši odnosi. Zasij, edinstveni dragulj ... v svojih očeh!

Barbara Mali

Vir: www.svetloba.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Sprememba-OdnosovDomov
Powered By GeekLog