Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Sportni-Vikend-Tek-Mis-Slovenije-Lana
Mis Slovenije Lana z otroki tekla za boljši svet

sreda, 14. september 2011 @ 22:31 CEST

Uporabnik: Sonce

Na spletni strani MMC RTV Slovenija pišejo, Mis Slovenije Lana Mahnič Jekoš pozna težke razmere, v katerih živijo otroci v Afriki, saj je nekaj časa prebivala v Egiptu. V vsakdanjem življenju pa si prizadeva biti kar najbolj "do okolja prijazna".

Slovenska Karitas je v okviru Športnega vikenda Ljubljanica priredila Tek podnebne solidarnosti s startom na ljubljanskem Tromostovju. Na njihovo vabilo sta se odzvali dve ljubljanski osnovni šoli: Osnovna šola Oskarja Kovačiča in Osnovna šola Vrhovci. Male solidarne tekače je spodbujala in z njimi tekla tudi letošnja mis Slovenije Lana Mahnič Jekoš. Za dobro voljo je skrbela glasbena skupina Trinajsta plača.

"Svoje kilometre namenjam vsem tistim, ki so prizadeti zaradi podnebnih sprememb. Izpostavila bi otroke v Afriki, ki trpijo zaradi podhranjenosti in pomanjkanja pitne vode. Živela sem v Afriki, v Egiptu, in so mi take razmere poznane. Tudi sama se trudim, da bi s svojim ravnanjem zmanjšala vplive negativnih podnebnih sprememb, tako da ločujem odpadke, hodim v trgovino s svojo nakupovalno torbo, izdelano iz recikliranega materiala, po nepotrebnem ne trošim vode in elektrike, uporabljam električni skuter in se trudim, da se ne obnašam preveč potrošniško," je ob sodelovanju na teku povedala svetlolasa Lana, ki se je med otroki odlično znašla.

V Teku podnebne solidarnosti tekači tečejo v znamenju solidarnosti do revnih ljudi v državah v razvoju, predvsem v Afriki, ki jih posledice podnebnih sprememb najbolj prizadenejo. S pretečenimi kilometri na tokratnem teku bodo učenci nadaljevali gradnjo kroga podnebne solidarnosti okoli planeta Zemlje, za kar je treba preteči 40.075 km.

Učenci so si ob teku izbrali tudi namen, za kaj bodo tekli: na primer za otroke, ki hodijo več ur peš v šolo, za vse ljudi, ki nosijo vodo zelo daleč, za tiste, ki zelo trpijo zaradi posledic podnebnih sprememb ... in si obljubili, kaj bodo v svojih življenjih spremenili za reševanje te problematike, še pišejo na MMC RTV Slovenija.

Vir: rtvslo.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Sportni-Vikend-Tek-Mis-Slovenije-LanaDomov
Powered By GeekLog