Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Spolnost_Tezava_Seks_Kompleks
Užitek ali ovira?

nedelja, 5. avgust 2007 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Številni trpijo zaradi spolnih težav, najbolj zanimive primere pa so znanstveniki že pred časom poimenovali z različnimi imeni, kot so na primer Alica v čudežni deželi, Pepelka, Don Kihot, Madona in podobno.

Težave, povezane s spolnostjo, se porajajo zaradi nepravilnega spolnega izobraževanja ali psiholoških travm, veliko vlogo pri njihovem nastanku pa igrajo tudi spolni miti, ki na primer govorijo o fatalnih ženskah ali erotičnem raju.

Kakor koli že, niti ena od spolnih težav ne vodi do patologije. Še več - nekateri spolne komplekse dojemajo kot popolnoma normalne in jih med posteljnim uživanjem z veseljem delijo s svojim partnerjem.

Alica v čudežni deželi je spolna težava, pogosta pri ženskah, ki živijo v sanjskem svetu. Predstavnice nežnejšega spola si zamislijo scenarij, ki bi jih pripeljal do idealnega razmerja. Tako iščejo moškega, ki lahko uresniči njihove fantazije, pri čemer so največkrat neuspešne. Zakaj? Ker idealnega moškega ni!

Ženske s kompleksom pogumnega viteza stremijo po moškem, ki je časten in hkrati nemoralno spolno divji. V viteškem junaku najdejo varnost, obenem pa od svojega ljubimca v postelji zahtevajo brutalnost. Zanimiva kombinacija, kajne?

Pepelke so ženske, ki uživajo v pasivnosti. O princu na belem konju, ki jih bo nežno prijel za roko in jih odpeljal v svet avantur, večinoma sanjarijo mladostnice, ki pa se jim pridružujejo tudi nekatere starejše ženske. Seveda si želijo biti oboževane ljubimke, ki jih bi partner vseskozi nosil po rokah. Punce, zbudite se!

Seveda imajo komplekse tudi moški. Don Kihoti so idealni ljubimci: partnerko idealizirajo in obožujejo, jo postavljajo na prestol in jo spoštujejo ne glede na njene resnične lastnosti. Kje so taki moški?!

Kompleks Madone ali bolj znane lahke ženske je priljubljen pri večini moških. Seveda ''nepokvarjeni'' človeški samci glasno cenijo nežnost, zvestobo, moralno čistost in ženstvenost, obenem pa svojo spolnost prihranijo za ''porednice'' ali, če hočete, čutne kokete. Svojo soprogo dojemajo kot brezmadežno Marijo, ki jih pač ne privlači več. Tovrstni moški v eni ženski ne najdejo ljubljene osebe in spolno privlačne ljubimke. Zato so soproge nepotešene, saj bi bil seks z njimi skoraj incest, vse sosede in tajnice pa so veselo nasmejane. Saj veste, kaj imam v mislih ...

Moški, ki trpijo za kompleksom Othella, so bolestno ljubosumni. Ponavadi jih pretirana ljubosumnost zajame po kozarčku ali dveh preveč. Seveda ne gre za posest nad žensko, temveč jih skrbi, da bi postali tarče posmeha. Ja, ja, če verjamete …

No, tako, spolnih težav, ki jih doživljajo posamezniki, je precej. Seveda pa so lahko kompleksi tudi zabavni. Moški, ki ljubijo žensko, se lahko na primer oblečejo v viteza in svojo izbranko na svojem namišljenem belem konju ponesejo v višave. Ali pa se Alica zbudi iz sanj in si končno najde ljubimca. Ki pač ni idealen, je pa samo njen ...
Vir: 24ur.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Spolnost_Tezava_Seks_KompleksDomov
Powered By GeekLog