Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Spolnost-Seks-Sex-Zakon-Partnerstvo
Premalo spolnosti med partnerji

četrtek, 3. september 2009 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Spoznajte, katere so tiste stvari, ki parom opustošijo spolno življenje.

Zavrnitev
Ko se eden izmed partnerjev ob vsaki pobudi seksa sreča s partnerjevo nejevoljo, raznimi izgovori in zavrnitvijo, čez čas preneha spraševati. Partnerjevo konstantno zavrnitev je zelo težko sprejeti, saj se lahko pojavijo neprijetni občutki žalosti in seksualne neprivlačnosti, ponekod pa tudi dvomi v zvestobo partnerja in padec samozavesti.

Prav zato, ker se je s partnerjevo zavrnitvijo tako težko sprijazniti, pride pri zavrnjeni osebi do umika in čakanja na partnerjevo pobudo, do česar pa lahko pride tudi šele po nekaj tednih ali mesecih.

Vprašanje samopodobe

Skozi leta se spreminja ne le razmerje para, temveč tudi partnerja sama. Neizogiben tok narave s seboj prinese tudi starost in drugačen telesni izgled, kar pa v nekaterih okoliščinah lahko pobere svoj davek tudi v spalnici para. Ko eden izmed partnerjev dobi negativen odnos do svoje samopodobe, njegovo stanje lahko vpliva tudi na spolnost para.

Malenkostni vsakdanji nesporazumi

Verjetno se mnogim sliši zelo banalno, vendar je nedavna britanska raziskava, ki je zajemala sto parov, pokazala, da tudi razporeditev hišnih opravil lahko vpliva na spolno življenje. Če le eden izmed partnerjev opravlja vsa opravila, ni redkost, da mu ob koncu dneva zmanjka energije za seks. Poleg fizičnega efekta pa ima razporejanje hišnih opravil lahko tudi psihični efekt. Namreč, kadar je partner, po navadi gre tu za moškega, pripravljen pomagati svoji partnericii pri hišnih opravilih, s tem pokaže, da je z njo pripravljen deliti vse napore in tudi da je ne obravnava kot osebne služabnice. Če želite, da se vsakdanja opravila spreobrnejo v seksi predigro, pa se lahko med njimi tudi malce pozabavate.

Bežanje pred še enim seksualnim razočaranjem

Spolno življenje lahko postane opustošeno tudi zato, ker eden izmed partnerjev z njim ni zadovoljen in postelje ne zapusti seksualno potešen. V takem primeru se seksa lahko izogibata oba partnerja. Prvi zato, ker mu seks, kakršen je, ne odgovarja, drugi pa zato, ker ne ve, kako partnerja potešiti. Vsekakor je potreben iskren pogovor, saj takšna zagata lahko privede do resnih težav, ki načnejo razmerje.

Razlika v libidih

Mnenja, da imajo moški višji libido od žensk, tega vsekakor ne gre jemati za zanesljiv podatek, saj praksa včasih priča ravno nasprotno. Čeprav mnogo žensk najde zadovoljitev že samo v nežnem objemu, se lahko vsak moški ob pritisku na prave gumbe ob vsakem trenutku znajde v družbi močno seksualno razpoložene partnerice.

Razočarani nad življenjem

Mnogi ljudje si ob sebi želijo kompatibilnega partnerja, ki bo enako ambiciozen kot oni sami. Ko eden izmed partnerjev ne doseže svojih potencialov, se lahko pojavijo občutki razočaranja, kar pa je le korak stran od neprijetnega umskega stanja ali pa pri uspešnejšem partnerju lahko pride do občutka, da jih partner ovira in da gre razmerje navzdol. Prav tja pa gre v takih primerih po navadi tudi njun libido.

''Stalno me gnjavi s seksom''

Čeprav mnogi sanjajo o partnerju, ki bi bil stalno seksualno razpoložen, te sanje v resničnosti ne izgledajo tako popolno. Namreč, velikokrat se zgodi, da se količina spolnih odnosov zmanjša prav zato, ker eden izmed partnerjev drugega neprestano gnjavi s seksom, kar pa včasih lahko deluje malce odbijajoče. Skrivnost je v pravem razpoloženju ob pravem času, šepišejo na 24ur.

24ur.com

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Spolnost-Seks-Sex-Zakon-PartnerstvoDomov
Powered By GeekLog