Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Spletna-Stran-Otroci-Varuhinja-Konvencij
Varuh bo sprejetje Konvencije o otrokovih pravicah obeležil z novo spletno stranjo za otroke

torek, 16. november 2010 @ 14:32 CET

Uporabnik: Sonce

Varuh človekovih pravic RS se je odločil oblikovati spletno stran, ki bo namenjena pravicam otrok. Stran z naslovom Otrokove pravice (URL: www.pravice-otrok.si in www.otrokove-pravice.si) bo otrokom od 6 do 12 let in mladostnikom do 18 let ponujala informacije o njihovih pravicah in možnostih za njihovo varovanje, hkrati pa omogočala odraslim, da bodo otroke ozaveščali o njihovih pravicah in delovali v njihovo največjo korist.

Na ta način želi Varuh prispevati k dvigu zavesti javnosti o spoštovanju otrokovih pravic, otrokom pa ponuditi možnost neposrednega stika z institucijo in priložnost, da mu sporočijo morebitne kršitve njihovih pravic.

Spletna stran bo luč sveta ugledala v torek, 23. 11. 2010. Ta dan bomo pri Varuhu človekovih pravic obeležili sprejetje Konvencije o otrokovih pravicah.

Varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek – Travnik bo skupaj z namestnikom za otrokove pravice in socialna vprašanja Tonetom Dolčičem in svetovalko Varuha Martino Jenkole, ki vodi projekt Zagovornik – glas otroka,

na novinarski konferenci ob 10.30 v prostorih Varuha (Dunajska 56, 1109 Ljubljana, 4. nadstropje)

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Spletna-Stran-Otroci-Varuhinja-KonvencijDomov
Powered By GeekLog