Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Sovrastvo-Ljubezen-Vaje-Bolecina-Radost
Vaje iz ljubezni do samega sebe

ponedeljek, 1. januar 2018 @ 05:02 CET

Uporabnik: Sonce

Piše: Ula v novi Hani www.revija-hana.com

Vsi vemo, da obstajajo različne ljubezni. Ključnega pomena pa je ljubezen do samega sebe!
Rada bi vam predstavila, kako se naučiti ljubiti samega sebe. Ko se boste odločili za to pot, se zavedajte, da se boste s temi vajami začeli poglabljati v svoj odnos do sebe in spoznavati, kakšna čustva sploh gojite do sebe.

Opisala vam bom nekaj vaj, ki vas bodo popeljale na pot učenja ljubezni do sebe. Če boste pri prvi vaji imeli probleme z občutenjem čustev, vam bo pomagala druga. Poskusite z vsemi vajami in si potem izberite tiste, ki so vam najbolj všeč. Vsak dan si vzemite petnajst minut za aktivno ljubezen s sabo zjutraj in enako storite tudi zvečer. Druga možnost je, da temu vsako uro namenite minuto ali dve.

Teh vaj morda ni tako enostavno izvajati, kot je videti na prvi pogled, saj začne človek, ko prične misliti nase, avtomatično tudi razčlenjevati ali presojati, kaj je prav in kaj ne, se obsojati in si pripisovati vse mogoče slabe navade. To pa vsekakor ni ljubezen do samega sebe!

Če se zalotite pri takšnih negativnih mislih, jih nežno odženite in začnite misliti pozitivno. Nikar ne mislite, da je ljubezen do samega sebe sebičnost. Raje premišljujte o sebi kot o posodi, ki jo je potrebno napolniti. Ko se posoda napolni preko roba, se ljubezen razlije vse naokrog.

Saj veste: če hočete ljubiti druge, morate ljubiti samega sebe. Enako kot počnete slabo sebi, počnete tudi drugim – lahko je to tudi podzavestno.

Napolnite telo z ljubeznijo – VAJA1

Začnite vaje z delom telesa, saj je lažje. Odločite se za tisti del, ki ga nekako ne marate, ali ga preprosto zavračate, se ga sramujete. Osredotočite se na ta del in ga napolnite z ljubeznijo. Napolnite ga z energijo. Ljubeznivo ga ogovarjajte. Če vas kateri del telesa boli, ga obsujte s še posebno ljubeznijo. Posvetite se mu z vso zavestjo. Ko začutite, da vam je to uspelo, storite enako z vsem jazom. Osrediščite se nase in usmerite ljubezen vase. Občutite to enako, kot občutite, ko ljubite nekoga.

Če želite, lahko uporabite tudi barve. Najprej začnite z zeleno, potem z rožnato, nato z zlato in belo. Vse telo napolnite s temi barvami.

V kolikor vam vaja ne uspeva, si najprej vzbudite čustvo ljubezni ob nečem, česar ni težko ljubiti. Osrediščite se na stvar ali človeka – recimo rožo, žival ali določenega človeka, mogoče otroka … nekaj, ob čemer zlahka začutite ljubezen. Če je to vrtnica, si jo ogledujte in jo občudujte ter cenite njeno lepoto. Uživajte ob njenem vonju. Občutite, kako ste povezani z njo, kako zelo jo ljubite in kako zelo ste povezani z njo.

S sabo počnite natanko to, kar ste počeli z vrtnico. Ogledujte si svoje telo, izkažite mu svoje spoštovanje. Dotikajte se ga, občutite sebe znotraj. Nežno se gladite, ljubite svoje telo.

Vajo opravljajte vsak dan, dokler je ne boste opravljali zlahka. Sčasoma se vam bo zdela čisto preprosta.

Ljubite človeka, ki ga vidite v ogledalu – VAJA 2

Stopite ali pa sedite pred ogledalo. Poglejte si v oči in se ljubite. Ne obsojajte se!

Večina ljudi se vidi drugačne, kot v resnici so. Če najprej vidite tisto, kar bi po vašem mnenju bilo narobe in česar na sebi ne marate, naj sovraštvo zamenja ljubezen. Prijazno si prigovarjajte. Glejte si globoko v oči in zazrite v njih svojega duha, svoja hrepenenja, ljubezen in življenjski boj.

Kako lepe so vaše oči, lasje, vaše poteze! Poiščite otroka v sebi! Kaj ta človek v ogledalu rad počne? Kateri so njegovi konjički? Dobro si oglejte znanje, katerega čuvaj ste. S katero nalogo ste prišli na svet? Kako si lahko izpolnite svoje skrite želje?

Ljubite človeka v ogledalu in vse, kar ta človek je.

Ko vam bo uspelo opraviti to vajo, vas čakajo: vaja 3 in vaja 4 ter zaključek vaj:

Ljubite človeka in telo, ki ga vidite v ogledalu – VAJA 3.
Ljubezen do bolnih in iznakaženih delov telesa – VAJA 4.
Pustite čustvom prosto pot – ZAKLJUČEK VAJ.

V NASLEDNJI ŠTEVILKI BOMO OBJAVILI NADALJEVANJE OPISA TEH VAJ.

Skozi vrata

Skozi vrata čustev
tvoja šibkost vodi v moč.
Skozi vrata tvoje bolečine
pelje pot v radost in veselje.
Skozi vrata tvojega strahu
pelje pot v gotovost in varnost.
Skozi vrata tvoje osamljenosti
vodi pot spolnitve, ljubezni in tovarištva.
Skozi vrata brezupa
vodi pot resničnega in spolnjenega upanja.
Sprejmi svojo otroško nepopolnost in
postal boš popoln.


(Pesem – kanalizirana preko Eve Broch Pierrakos.)

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Sovrastvo-Ljubezen-Vaje-Bolecina-RadostDomov
Powered By GeekLog