Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Sonce-Surya-Vir-Zivljenja
Mogočni Surya

petek, 30. december 2022 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Sonce je glavni izvor moči in vir življenja. Če bi sonce izginilo ali nehalo sijati, bi bilo zelo hitro konec življenja na našem planetu. Tako kot je Sonce center našega sončnega sistema in najmočnejši vir energije, tako je sonce skozi jezik astrologije tisti indikator, ki nam kaže, kje je naša največja moč. Vendar, po drugi strani, je lahko tudi tista točka, kjer bomo izgubili svojo pravo moč, ki je znotraj nas, zaradi zunanjega sveta.

Kadar se to zgodi, namesto da bi bili izvor svetlobe in energije, kot je to sonce na nebu, ki daje energijo, toploto in svetlobo vsem živim bitjem, se znajdemo v položaju, ko krademo moč drugim ljudem, zato, da bi sami sijali na zunaj.

Vse to je mogočni Surya (ali Savitri – briljanten), kot so ga Vede poimenovale v sanskrt jeziku. Bog sonca, Surya, je 'kralj' Navagraham oz. devetim klasičnim planetom in pomembnih elementov vedske astrologije. Pogosto je upodobljen v vožnji s kočijo, ki je vprežena s sedmimi konji ali enim konjem s sedmimi glavami, ki predstavljajo sedem barv mavrice oz. našega vidnega spektra ter sedem čaker oz. ravni energije, ki tvori naš svet. V našem telesu mu pripada tretja čakra, ki se imenuje Manipura ali 'sončni pletež'. V jogi pa je zelo poznan sklop vaj t.i. asan, imenovan Surya Namaskar, s katerimi zjutraj pozdravimo sonce in z določenimi asanami naredimo svoje telo energetsko pretočno. In še ena močna vaja, ali bolje rečeno meditacija obstaja – sončna joga ali zrenje v sonce, kar je možno v eni uri po njegovem vzhodu oz. v eni uri pred njegovim zatonom. S tem lahko okrepimo in odpiramo svojo pinealno žlezo ali tretje oko. Med mantrami pa mu je posvečena ena najstarejših in najlepših manter, Gajatri mantra.

Ena od vedskih mitoloških zgodbic, ki govori o Suryi, pa se glasi nekako takole:
Ena Suryinih žena je bila tudi Sandžina. Zgodba govori, da Sandžna ni mogla več prenesti Suryine vročine in bleščeče svetlobe in je pobegnila, kar v prenesenem pomenu tudi govori, da ni mogla prenesti več njegove samopomembnosti, samovšečnosti, veličine in sijaja nasploh, kjer sama ni prišla do izraza. Ker je bila vdana žena in je Suryo ljubila mu je pustila svojo senco Čajo. Surya ves prevzeten od svoje pomembnosti in moči zamenjave zelo dolgo ni opazil. Tako zelo dolgo, da je poleg 3 otrok, ki jih je imel s Sandžno, imel še 3 otroke s Čajo, eden od katerih je tudi veličastni Šani (planet Saturn). Pa je le prišel dan, ko je opazil prevaro in ni mogel razumeti zakaj ga je Sandžina zapustila. Odšel je k njenemu očetu, nebesnemu arhitektu, Vishvakarmi po pomoč. Ta mu je povedal, da je za Sandžino enostavno prevroč in presvetel in da mu lahko pomaga, če se odreče 1/8 svoje moči. Surya je pristal in z zmanjšano močjo odšel iskat Sandžino, ki je v obliki kobile živela v prijetno, svežem gozdu. Ponovno jo je zapeljal spremenjen v belega vranca. V tej obliki sta imela še nekaj otrok, med katerimi sta tudi dvojčka Ašwini – nebesna zdravilca. Sandžina je v belem vrancu prepoznala svojega moža in ko je izvedela še čemu se je odrekel zanjo, se mu je srečna vrnila in od tedaj mnogo lažje prenašala njegovo bližino.

V (njegovem) znamenju, ozvezdje leva, kjer je zelo močan, ga lahko vidimo vsako leto med 16. avgustom in 15. septembrom.
Pa boste rekli, kako?, saj znamenje leva traja od 23. julija do 22. avgusta, saj to vsi vemo iz horoskopa.
Ja, približno 2000 let nazaj je bilo tako in še dolgo za tem.
Sonce namreč ni na isti točki vsako pomladno enakonočje, kot se v zahodni astrologiji določa prva stopinja ovna in začetek zodiaka. Zaradi rotacije in nagiba zemljine osi t.i. precesije, je njegov odmik nazaj vsako leto za 50 kotnih sekund. V enem letu je to res neznatno, v 2000 letih pa ta odmik nazaj znaša že pribl. 24 kotnih stopinj, kar predstavlja, v veliko primerih (naših Djotiš astroloških rojstnih kart) eno astrološko znamenje nazaj. Zaradi tega, astronomsko gledano, sonce zares vstopi v ozvezdje leva, v današnjem času, šele 16. avgusta. Tako pač je in temu sledi Djotiš astrologija, katere nebesni svod preko naših astro. kart odslikava dejansko stanje, kot ga vidijo astronomi iz Zemlje.
Skorajšnji sončni mrk bo zato ravno v ozvezdju leva, kar bo tako ali drugače zelo močno, in sicer 1.9. ob 3h ponoči po našem času, kar bo npr. zvečer 31.8. na SZ nad vzhodno obalo ZDA. Sončni mrk v levu je bil nazadnje 21.8.1998, a takrat so bili ostali astrološki aspekti neprimerljivo milejši.

Mi vsi želimo spoznati naš pravi jaz, kar je izvor sonca znotraj nas, naša duša, ki nas podpira in nam daje smisel. Sonce je povezano z našo vitalnostjo in osebno močjo, samozavestjo in suverenostjo. Vendar sonce znotraj nas lahko tudi zaslepi, nas premaže z egom zato zlahka pozabimo kdo v resnici smo. Osebna evolucija naše biti je, ko smo zmožni požgati nečistoče našega omejenega uma in telesa in se orientiramo na pravo svetlobo vsebine naše duše. Če pa v teh naših kratkih življenjih, v vsej zmoti, mislimo, da sta um in telo to kar smo in edina vira moči in potencialov, potem smo v resnici v svojem egu in velikokrat nevede trpimo, postanemo pomembni, ošabni, prevzetni, dominantni, pokroviteljski, samovšečni ipd., s čimer trpinčimo tudi druge. Kot prispodoba dobrega in slabega kralja. Dober, srčni kralj bo pomagal svojemu kraljestvu, ki bo cvetelo v obilju za vse, slab kralj pa bo želel vse bogastvo za sebe in bo zatiral in izkoriščal ostale v kraljevini in jih pahnil v bedo.

Razširjena zavest, uvid, spoznanje vodijo v razumevanje in harmonizacijo teh aspektov znotraj nas, da lahko zasvetimo z močjo naše duše.

Om Suryaya Namaha

Namaste! Prisrčen pozdrav,
Mely

Vir:  www.mychi.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Sonce-Surya-Vir-ZivljenjaDomov
Powered By GeekLog