Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Sofinanciranja-FIHO-Pomoc-Prosnja-SMS
Za osebno asistenco SMS donacija

četrtek, 12. december 2013 @ 22:32 CET

Uporabnik: Sonce

Ob pomanjkanju sistemskih rešitev in sprenevedanju odgovornih institucij glede ustreznega in dolžnega sofinanciranja FIHO, želimo z vašo pomočjo ohraniti število zaposlenih osebnih asistentov in zagotavljati še naprej ustrezno pomoč uporabnikom, ki so od nje življenjsko odvisni.

Pričeli smo z akcijo SMS donacija za podporo osebni asistenci za hendikepirane posameznike. https://www.youtube.com/watch?v=ta6vyq1tSqw

Na 1919 pošljite SMS s ključno besedo ASISTENCA5 in prispevali boste 5 EUR za:

Program »Neodvisno življenje hendikepiranih« je namenjen vsem hendikepiranim, ki hočejo živeti neodvisno oziroma v svojem stanovanju izven zavodov, domov za ostarele, bivanjskih skupnosti in drugih institucionaliziranih oblik življenja, a za dosego tega cilja potrebujejo pomoč pri opravljanju vsakodnevnih aktivnostih. Vključenim v program se zagotovi osebna asistenca, ki je osnovni  »pripomoček« neodvisnega življenja in posamezniku omogoči svobodo ter izhod iz položaja oskrbovanca.

Osebna asistenca pomeni pomoč pri negi, spremstvu, pomoč pri branju slepim in slabovidnim, gospodinjska opravila in je odvisna od stopnje oz. vrste hendikepa ter potreb, ki jih posameznik ima. Posameznik tako lahko živi samostojno in si sam ureja življenje glede na svoje zmožnosti, potrebe in želje. Pravica do osebne asistence je zapisana v 19. členu ZN Konvencije o pravicah invalidov, ki jo je Slovenija ratificirala leta 2008, a dejansko nikoli implementirala.

Akcija velja za uporabnike storitev Telekom (Mobitel), Debitel, Izimobil, Simobil, Tušmobil, T-2, Telemach. Vsi ponudniki storitev se odpovedujejo vsem prihodkom iz naslova tako poslanih SMS-sporočil.

Pogoji in navodila za sodelovanje pri storitvi SMS Donacija so objavljeni na spletni strani http://www.yhd-drustvo.si/ in www.handyworld-si.com

Hvala za neodvisno življenje!

YHD- Društvo za teorijo in kulturo hendikepa

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Sofinanciranja-FIHO-Pomoc-Prosnja-SMSDomov
Powered By GeekLog