Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Sodobna-Bioenergoterapiji-Reiki-Tradicia
Tradicionalen reiki v sodobni bioenergoterapiji 1. del

sreda, 5. februar 2014 @ 12:30 CET

Uporabnik: Sonce

Tradicionalen reiki v sodobni bioenergoterapiji

Poskušajte si predstavljati zemljo brez zraka. To pomeni, da nehamo dihati. Dihati pa pomeni živeti Če ne dihamo, gremo v neko drugo razsežnost. Potem pa je tu še nekaj, brez česar ne moremo. To je življenjska energija. Lahko ji rečemo bioenergija, univerzalna energija, prana, či, ki, mnogo različnih imen ima. Običajno je ne vidimo, tako kot tudi zraka ne. Ne vemo točno, od kod prihaja, kaj je njen vir. Včasih smo imeli ljudje do tega neznanega vira življenjske energije spoštljiv odnos.

Imenovali smo jo sveta energija, božja, neskončna svetloba, tudi ljubezen. Vedeli smo, da je s skrivnostnimi nitmi povezana z življenjem samim. Do takšne sile smo vedno čutili spoštovanje, prav tako pa smo iskali načine, kako bi odkrili njen vir, kako bi se z njim povezali. Vse bioenergoterapevtske tehnike temeljijo prav na tem, da bi omogočile  energijsko podporo. Če ni življenjske energije, ni življenja. Posamezne tehnike dela z energijami se razlikujejo le po načinu, kako to dosegajo. V sodobnih pristopih smo bioenergoterapevti usmerjeni k iskanju vzroka, zakaj nekdo nima energijskega pretoka, kot bi si ga želel imeti. Kaj ovira energijsko pretočnost?

Ena izmed metod, ki pomaga pri vzpostavljanju energijske pretočnosti, je reiki. To je prastara tehnika ponovne povezave z virom življenjske energije. V današnjo civilizacijo jo je prinesel Mikao Usui, japonski budist, učitelj in zdravitelj, rojen 1865 v mestu Kyoto.

Reiki je postal znan predvsem kot tehnika zdravljenja s polaganjem rok, kar nedvomno drži, vendar pa klasični pristopi v reikiju nudijo mnogo več kot to. Gre predvsem za duhovni razvoj skozi razumevanje etičnih načel. Reiki pomeni tudi spoznavanje sebe v preprosti meditacijski tehniki gassho, vzpostavljenje čustvene stabilnosti s hitrimi tretmaji, samozdravljenje in tehnike za prvo pomoč v posebnih okoliščinah. Reikisti imamo ob vsem tem podporo obredov posvetitve, mantre in simbole. Tudi začetniki reikisti zato varno napredujejo pri odkrivanju vzrokov svojih težav. V vsakem trenutku imajo na voljo toliko energijske podpore, kot je zanje v najvišje dobro.

Beba Splichal
mojstrica metode reiki, strokovni vodja Nove šole www.nova-sola.com - Izobraževanje za terapevta naravnega zdravljenja - reikista


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Sodobna-Bioenergoterapiji-Reiki-TradiciaDomov
Powered By GeekLog