Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Smeti-Darilo-Smetumet-Reciklirano
KED Smetumet: Ko smeti postanejo darilo

torek, 3. december 2013 @ 22:30 CET

Uporabnik: Sonce

Ker se v društvu Smetumet redno ukvarjamo z zavržki vseh vrst, ugotavljamo, da jih v prazničnem času ljudje proizvedejo največ. Sami zato iščemo alternative, ki jih nato aktivno, predvsem v praksi širimo med ljudi.

Kot prvo poudarjamo, da darila ne bi smela biti brez občutka za obdarovanca, ampak skrbno izbrana glede na želje in potrebe posameznika in sploh ne nujno materialna. Mnogo takih neposrečenih in zato neželjenih daril pristane na našem poprazničnem januarskem dogodku poKLON - tradicionalni izmenjavi bednih daril. Tja vabimo vse, ki imate v svojih krogih še vedno ljudi, ki jih niste uspeli prepričati, da ste raje brez darila kot s takšnim - poKLONiranim.

Kar se tiče materialnih daril, pa seveda prisegamo na lokalno, reciklirano in / ali naravno, ročno narejeno, kvalitetno, uporabno in sporočilno. Vse to je strnjeno v izdelke Smetumet - iz smeti izpod slovenskih rok. Primerno za (p)osebno obdarovanje bližnjih ali poslovna darila za sodelavce. V obeh primerih naredimo izdelke tudi po naročilu.

Za osebno darilo npr. sešijemo vrečko iz prav tvojega polomljenega dežnika, za poslovno darilo pa zasnujemo in izdelamo linijo izdelkov iz odpadnih materialov vašega podjetja - npr, torbe iz reklamnega panoja, blokce in svinčnike iz starih tiskovin ali vrečke iz zastav in konferenčnih trakov. V vsakem primeru poskrbimo, da se namesto proizvodnje novih smeti raje iz obstoječih naredi kaj dobrega.

In če manjka še praznični ovoj: v sodelovanju s knjigarno Konzorcij bomo že tretje leto izvajali akcijo Zvito zavito, pri čemer se namesto novih ovojnih papirjev uporablja stare knjižne liste, revije, plakate in druge odpadne papirje, sešite v pole, škrniclje in vrečke. Letos bomo zvito zavijali tudi v SmetumetZibki na Celovški 53, kamor vabimo vse, ki bi radi z darili razsmetili in razsvetlili.

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Smeti-Darilo-Smetumet-RecikliranoDomov
Powered By GeekLog