Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Skrivnost_Sreca_Partnerstvo
Skrivnost srečnih parov

torek, 21. julij 2020 @ 05:02 CEST

Uporabnik: Pozitivke

Kaj je tisto, kar mnoge pare naredi zelo srečne, druge pa neskončno nesrečne, čeprav so bili na začetku prepričani, da bo njihova zveza stabilna in dokončna? Kje tiči skrivnost? V kemiji čustev, v podobnosti značajev, v razumevanju? Psihologi so prepričani, da imajo tako srečni kot nesrečni pari težave in občasne napetosti, vendar je način reševanja zelo različen. Kje so torej skrivnosti srečnih parov?

1. Srečni pari vedo, da nihče ni popoln in da se žabci samo v pravljicah spremenijo v princa.
Po začetnem navdušenju in idili slej ko prej pride do streznitve. Čudežna magija je izginila in potrebno je sprejeti realnost. Glede na to, da se vsakomur, ki nam je všeč, predstavljamo v boljši luči, pride trenutek, ko je odnos potrebno pogledati v pravi luči. Prepričani ste bili, da se nikoli ne boste prepirali, da nikoli več ne boste sami in žalostni, vendar se vam te stvari znova in znova dogajajo. Glavo pokonci, saj je to obdobje prava preizkušnja vaše ljubezni.

2. Srečni pari cenijo skromne pozornosti in jih nagrajujejo.
Male stvari lahko učvrstijo ali uničijo zvezo. Skromno darilo, SMS sporočilo, nežna beseda, poljub… Ne pozabite, da imajo skromne stvari velike posledice.

3. Srečni pari ne poznajo sindroma "siamskih dvojčkov".
Srečni pari nikoli popolnoma ne žrtvujejo svoje samostojnosti zaradi zveze. Veliko časa preživijo skupaj, vendar vzdržujejo vsa druga prijateljstva in ne odstopijo od svojih prejšnjih interesov. Ne zadušijo svoje osebnosti zaradi skupnosti, ne pozabljajo svojih prijateljev in se ne odrekajo drugim aktivnostim.

4. Srečni pari se znajo skupaj šaliti in smejati.
Ljubezen je rožica, ki ne uspeva tam, kjer primanjkuje optimizma, šale, humorja, duhovitosti… Zadnje raziskave so pokazale, da je 70% zadovoljstva v neki zvezi odvisnega od sposobnosti, da nasmejemo partnerja in s tem doprinesemo k njegovemu optimizmu. Skupni smisel za humor učvrsti vsako zvezo, šala v pravem trenutku pa lahko zmanjša napetost. Če sta sposobna nasmejati drug drugega, nista zgolj ljubimca, ampak sta tudi prijatelja.

5. Srečnim parom prepir ne pomeni konca sveta in znajo uživati v spravi.
Psihologi so prepričani, da tisto, kar partnerja združuje ali razdvaja, ni odvisno od tega, koliko se ljubita oziroma imata zadovoljivo spolno življenje, ampak od tega, kako rešujeta svoje težave. Srečni pari uporabljajo čustveno napetost kot obliko komunikacije. Predvsem delujejo kot skupina in tako tudi poiščejo skupne rešitve problemov.

6. Srečni pari znajo oprostiti in pozabiti.
Čeprav ta trditev izgleda težak zalogaj, je kljub temu resnica, da sta oproščanje in pozaba bolečih stvari nujna za partnersko srečo. Oprostiti pomeni iti mimo drobnih nesoglasij. Nihče ne trdi, da je lahko oprostiti, vendar je enaka količina energije potrebna za vztrajanje v prepiru.

7. Srečni pari vedo, da je iskrenost pomembna, vendar pretiravanje v tem ni koristno.
Ta trditev verjetno zveni nekoliko paradoksalno, vendar pa je dejstvo, da je zelo malo ljudi, ki lahko popolnoma in v celoti sprejme resnico o svojem partnerju. Potrebna je odprtost in iskrenost, vendar če neka zadeva ni pomembna in lahko prizadene vašega partnerja ali ogrozi zvezo samo, jo lahko mirno premolčite. Na primer popoldansko kavico z bivšim dekletom ali fantom. Ampak zares bivšim!

8. Srečni pari imajo zadovoljivo seksualno življenje.
Raziskave so potrdile, da je pri srečnih parih seksualna želja usklajena, da imajo podobne seksualne apetite, želje in ritme. Glede na to, da je spolnost najintimnejši del zveze, bosta igra in pretvarjanje, da je vse v redu, ko v resnici marsikaj "ne štima", slej ko prej izbruhnila na svetlo z zelo bolečimi posledicami.

1 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Skrivnost_Sreca_PartnerstvoDomov
Powered By GeekLog