Ta oblika članka je prirejena za tiskanje, za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
http://www.pozitivke.net/article.php/Skrbi-Sodobnih-Otrok
To so skrbi sodobnih otrok

nedelja, 26. februar 2017 @ 05:02 CET

Uporabnik: Pozitivke

Strah, da bo mati brez službe, da ne bo uspel narediti domače naloge, da je s prijateljem nekaj narobe ... To so le nekatere izmed najpogostejših skrbi, ki pestijo sodobne otroke. Tako je ugotovila raziskava Place2Be na 700 otrocih starih 10 in 11 let iz 20 šol v Angliji, na Škotskem in v Walesu.

Glavni razlog za anksioznost med otroci je dobro počutje družine (54 odstotkov), dobro počutje prijateljev (48 odstotkov) in strah pred slabim šolskim uspehom (41 odstotkov) piše italijanska tiskovna agencija Ansa.

Kar 40 odstotkov anketiranih otrok skrbi, ali bodo pravilno opravili domačo nalogo. Kar trideset odstotkov jih je izjavilo, da ob občutku tesnobe ne morejo nehati biti tesnobni. Kar 21 odstotkov jih ne ve, kaj naj ob takšnih občutkih storijo.

Razlike med spoloma

Nekateri strahovi se razlikujejo med spoloma. Okoli 36 odstotkov punc se boji ustrahovanja, 28 odstotkov se jih obremenjuje zaradi videza. Ustrahovanja se boji okoli 22 ostotkov fantov, videz skrbi 18 odstotkov fantov.

Kot rešitev otroci najpogosteje vidijo pogovor z družino (72 odstotkov) in s prijatelji (65 odstorkov).

Ko so otroke vprašali, kako jim lahko odrasla oseba najbolje pomaga, so v 80-ih odstotkih primerov odgovorili, da z razumevanjem in sočutjem.

Vir: www.zurnal24.si

0 komentarjev.


Za vrnitev v običajni format kliknite tukaj:
www.pozitivke.net
http://www.pozitivke.net/article.php/Skrbi-Sodobnih-OtrokDomov
Powered By GeekLog